Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Steinar Melby
Artikkel
10 juli 2021 16:15
Del på Facebook
Daglig leder i KBK, Kjetil Thorsen, som har vært med hele veien fra tredjedivisjon til toppen av Eliteserien, og trener i KBK siden 2014, Cristian Michelsen får rosende omtaler som sterkt delaktige i RBKs suksesshistorie i Adressa før dagens oppgjør mellom RBK og KBK på Lerkendal. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Daglig leder i KBK, Kjetil Thorsen, som har vært med hele veien fra tredjedivisjon til toppen av Eliteserien, og trener i KBK siden 2014, Cristian Michelsen får rosende omtaler som sterkt delaktige i RBKs suksesshistorie i Adressa før dagens oppgjør mellom RBK og KBK på Lerkendal. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er tittelen på en artikkel i Adressa (+ krever abonnement), med et stort bilde av assistentrener Magne Hoseth, dagen før oppgjøret mellom RBK og KBK på Lerkendal i ettermiddag. En artikkel man som Kristiansunder, Nordmøring og KBK-tilhenger kan få tårer i øynene av. Takk, Birger Løfaldli !

Løfaldli har vært i Kristiansund og innhentet grunnlag for en kommentar i Adressa hvor han skryter av og fremsnakker suksessen til både KBK og Bodø Glimt, og viser til at de bruker den gamle oppskriften som Rosenborg benyttet seg av på 1990-tallet. Det var den gangen da journalister dro til Trondheim for å finne svar på suksessen, slik vi fra Trøndelag nå gjør i Bodø og Kristiansund, skriver Løfaldli.

Bildet av Hoseth i artikkelen er heller ikke tilfeldig av mannen som nå er assistenttrener for Kristiansund. Han var en gang mannen Lerkendal-publikummet elsket å hate og som ble buet på av 20 000 trøndere under opprop av lagoppstilling.

OM KBKs suksess

Både daglig leder i KBK, Kjetil Thorsen, som har vært med hele veien fra tredjedivisjon til toppen av Eliteserien, og trener i KBK siden 2014, Cristian Michelsen får rosende omtaler som sterkt delaktige i RBKs suksesshistorie i Adressa før dagens oppgjør mellom RBK og KBK på Lerkendal. Sammen med spillere er de intervjuet om hva som er KBKs suksessfaktorer.

Løfaldli oppsummerer dette og ser at det sammenfaller med det som skjer i Bodø Glimt. De to klubbene  er de to beste eksemplene som har overprestert over tid, ut fra sine resssurser, sier han.

I Bodø og i Kristiansund er det blitt jobbet etter samme filosofi over tid. Ingen hastige bytter av sentrale ledere. Ranheim var frem til i år kjennetegnet av samme tanke. I Rosenborg har det vært motsatt.

Både Glimt og KBK har lyktes godt med kjøp og salg. Spillere som ikke har utvikling i andre klubber, blomstrer når de kommer til en av disse to. Også fokuset på holdninger og treningskultur stemmer overens.

KBKs mange trøndere

Adressa vier også plass til KBKs solide trønderrekke, hvor KBK i en årrekke har rekruttert fra spillere fra Trøndelag som ikke helt har nådd gjennom i RBK, men som blomstrer når de kommer til KBK.

Bendik Bye, Sander Kartum, Torgil Gjertsen, Olaus Skarsem og Bent Sørmo (som nå har dratt videre til Belgia) er avbildet i artikkelen. Christoffer Aasbak var ikke til stede men spiller helt sikkert for KBK mot RBK på Lerkendal i kveld.

Les artikkelen i Adressa

Jeg vil ikke referere mer av denne artikkelen. Adressa har billig abonnement for sommermånedene men er verdt det av denne artikkelen alene :-). Reportasjen med intervjuer av involverte, samt kommentaren fra Løfaldli er ekte,  herlig og anbefales på det sterkeste om du har et hjerte for KBK. 

Om kveldens kamp

gNfucUHneZIKBKs Andreas Hopmark (tv) og RBKs Samuel Adegbenro under eliteseriekampen i fotball mellom RBK og KBK på Lerkendal Stadion i fjor, som endte 0-0. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Kanskje for første gang drar KBK til Lerkendal, hvor de blir regnet av RBK som en fullstendig likeverdig motstander.  RBK har et større forventningspresss mens KBK kan spille med langt lavere skuldre.

Får vi se et angrepsvillig KBK på Lerkendal som spiller fordums historisk RBK-fotball med en fantastisk kreativ trønderrekke ?

Det gledes og jeg tror KBK vinner i kveld.

Heia KBK !

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Ronny Ol · 2 år siden
    Går rykter om at Hareide skal sitte på med KBK bussen til Krifast i kveld.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 16 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøDet RR vil er å dele trinn 1 i to delstrekningar. Etter slik eg forstår vil der måtte sendast inn ...
Geir Ole Sætremyr 16 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøPå sikt vil det nok komme krav om avlasting, og ny tunellI første omgang foreslår SVV å innføre bompengar for ...
Terje Sundsbø 18 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Geir Ole SætremyrMener du at ÅDT som SVV opererer med er feil? Blir det ikke behov for å utvide Ålesundstunnelene?På Sunnmøre vil ...
Terje Sundsbø 18 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Geir Ole SætremyrTror du det blir enda en KS2-analyse for trinn 1 på Møreaksen? Hvorfor?Lureriet er å forsøke å fremstille det som ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøKorlebis vi bompengeproposisjonen sjå ut, og evt ny KS2?
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøOppslaget er knytt til konsekvensen av auka ÅDT i Ålesundstunellane. Og det er SVV som har gitt analysen.
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse