fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
10 juli 2021 20:42
Rosenborgs Dino Islamovic satte 1-0-scoringen kvarteret ut i kampen. Foto: Ole Martin Wold / NTB
Rosenborgs Dino Islamovic satte 1-0-scoringen kvarteret ut i kampen. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Et tidlig mål av Dino Islamovic sikret Rosenborg 1-0 og tre viktige poeng mot Kristiansund, som trolig blir en rival i kampen om europacupspill.

Målet kom kvarteret ut i kampen da Carlo Holse slo inn mot Islamovic i feltet. Svensken kjempet til seg ballen og skjøt i nettet bak Sean McDermott. Til tross for noen brukbare muligheter begge veier, og et sjansefyrverkeri på overtid, ble Islamovic matchvinner.

Seieren er viktig for et Rosenborg-lag som har slitt tungt de siste ukene. Etter 4-2-seieren mot Stabæk 30. mai tapte RBK tre strake kamper, før de fikk to uavgjorte.

– Det er fint å ta tre poeng etter fem kamper uten. Det er viktig hver kamp, men å få inn en vinnerfølelse i laget og kunne ha den følelsen gjennom uken, det er fint, sa Islamovic til TV Norge.

– Det var en blandet opplevelse. Vi er lave, men vi forsvarer oss også bedre. Vi er litt tynne i troppen for øyeblikket med fem mann ute med skader. Gutta utpå banen står på. Vi jobber godt sammen som lag, sa trener Åge Hareide til TV Norge.

Seieren kan potensielt bli helt avgjørende for Rosenborg dersom de ønsker å spille i Europa også neste sesong. De er nå på 5.-plass i Eliteserien, poenget bak Kristiansund, som riktignok har en kamp mindre spilt. Om Kristiansund hadde vunnet ville luken mellom lagene vært på sju poeng.

– Kaster bort seier

For Kristiansund, som ikke hadde tapt siden 2. serierunde, var kampen en mulighet til å ta seg forbi Vålerenga, som de nå er poenglik med, og helt i ryggen på 2.-plasserte Bodø/Glimt. Opp dit er det nå fire poeng, men nordlendingene har en kamp mer spilt. Serieleder Molde er seks poeng foran naboene i nord.

– Jeg er utrolig godt fornøyd med guttene. Vi var litt upresise i første omgang, men vi sto opp og tok etter hvert over i 2. omgang. Jeg synes synd på spillerne som ikke fikk en scoring. Vi er ikke kvasse nok i avslutningsøyeblikket, sa trener Christian Michelsen.

KBK-spiller Torgil Gjertsen var derimot mindre fornøyd med lagets innsats.

– Det er skuffende. Vi møter en dårlig utgave av Rosenborg, og når vi ikke klarer å være bedre selv og ikke skaper mer, er det utrolig bittert. Vi kastet bort en mulighet til å slå Rosenborg, sa han.

Andre på rad

Helgen etter sitt første mål for året traff Islamovic igjen. Som mot Odd sist var det et tidlig ledermål, og denne gang ble det også vinnermål.

– Carlo ga en god ball, jeg tok ned den med brystet og slo den inn med høyrefoten, sa Islamovic til TV Norge i pausen.

– Det er veldig sterkt gjort. Han har heldigvis blitt seg selv igjen. Det har vært en lang periode der han har slitt med lysken, men han har vært god de siste to kampene, sa Hareide.

Omgangen ellers var jevnspilt. Begge lag fikk et par brukbare muligheten, men ingen av lagene greide å score flere mål før pause. Vertene hadde likevel et overtak.

Etter pause tok KBK over mye av presset på Lerkendal, og hjemmelaget senket seg, som mot Odd sist helg, dypt på banen. I motsetning til kampen i Skien holdt de derimot unna og sikret de viktige poengene.

Vill overtid

De ble sikret etter dramatiske overtidsminutter på Lerkendal, der begge lag hadde enorme sjanser.

I det første tilleggsminuttet fikk Kristiansund to raske muligheter. Først da Agon Muçolli dro seg inn fra venstresiden og la hardt inn langs bakken. Det innlegget endte i hjørnespark for nordmøringene. Her ble det klabb og babb foran mål, men Rosenborg fikk til slutt klarert.

Fire minutter senere ble et skuddforsøk fra Islamovic fra fem meter reddet mesterlig av McDermott. Ballen endte etter hvert hos Anders Konradsen, som smelte ballen i stolpen.

Før dommer Svein Oddvar Moen blåste av kampen var også Brynjólfur Willumsson nær ved å sette utligningen.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag

Siste kommentarer

Vidar Hölm 1 dager siden Kickstart og forutsetninger for Havriket
Denne bør alle lese. Er vel bedre begrunnet enn "utredningen" som ble kladdet motvillig i en lunchpause på rådhuset i ...
De siste 11 månedene har Molde og Kristiansund hatt felles fødeavdeling. I den tiden har ingen født underveis til sjukehus ...
Ketil Strand Andersen 2 dager siden Gjenåpne Kristiansund – vi godtar ingenting annet!
Veldig bra innlegg! Der er ikke akseptabelt at man sparer seg til store overskudd, samtidig med at man ikke frister ...
Lars Svein Valderhaug 3 dager siden Kristiansund Sp og aksen
@Lama VikKven svarar du? Eg har ikkje spurt om dette. Du klarer vel å sjå kva som var mi enkle problemstilling? ...
Lama Vik 3 dager siden Kristiansund Sp og aksen
@Lars Svein ValderhaugLars, eg svarer på kvifor SP ikkje arbeider for Romsdalsaksen. Rein, pur og sunn fornuft. Og nei, eg snakkar ikkje ...
Lars Svein Valderhaug 3 dager siden Kristiansund Sp og aksen
@Lama VikKva har dette med mitt innlegg å gjere? Skal du kommentere det, så hald deg til tema! Men ein ting ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte