fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
30 juli 2021 13:38
Foto: Jan Kåre Ness / NTB
Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Ole Gunnar Solskjær er ikke en mann som angrer på mye, men én ting fra fortiden plager han fremdeles, innrømmer nordmannen.

Under et lengre intervju med Manchester United sin egen nettside, i forbindelse med at det er 25 år siden nordmannen signerte for de røde djevlene, fikk Solskjær spørsmål om det er noe han ville gjort annerledes i karrieren.

– Jeg ser egentlig ikke bakover, jeg angrer ikke. Du tar avgjørelser, og så må du håndtere konsekvensene. Jeg sitter her, gjør jeg ikke? Og det er ikke noe annet sted jeg heller ville vært, sier den nåværende United-manageren.

Han innrømmer likevel at et spesifikt øyeblikk i fotballkarrieren har fått mye tankeplass i etterkant.

– Jeg ville gjort alt det samme igjen. Bortsett i fra at jeg ville scoret mot Bayer Leverkusen i 2002, rundt ti minutter før full tid. Det er øyeblikket i karrieren jeg har tenkt mest på, sier nordmannen.

Missen han ikke glemmer

Solskjær sikter til en sjanse i det andre oppgjøret i Champions League-semifinalen mot Bayer Leverkusen i 2002. De røde djevlene dro til Leverkusen vel vitende om at de var nødt til å score på bortebane, ettersom tyskerne holdt United til 2-2 på Old Trafford.

Noen minutter før fulltid fikk Solskjær en gyllen mulighet til å sende Manchester til himmels på stillingen 1-1. Men den vanligvis pålitelige nordmannen feide avslutningen over fra kort hold, dermed var mesterligaeventyret over for United.

– Spør Roy Keane, han fortsetter å minne meg på det hver gang vi prater sammen. Han nevner sjansen, men da svarer jeg bare: For meg var det en god sjanse, men for han var det absolutt ingen sjanse for at han ville scoret på den eller noen andre. Men den plager meg, den sjansen, sier Solskjær.

– Ville gjort det igjen

126 United-mål til tross, Solskjærs kyniske røde kort mot Newcastle er fremdeles noe av det United-fansen husker aller best.

Manchester United trengte tre poeng mot Newcastle i jakten på Premier League-tittelen i 1998. På stillingen 1-1 to minutter før fulltid fikk Newcastles Rob Lee fri bane mot United-målet. Innbytter Solskjær tok et langt returløp og felte Lee kynisk bakfra, før han fikk muligheten til å sette vinnermålet.

– Jeg ville antakeligvis gjort det igjen, fordi jeg ikke ville endret på noe i karrieren min. Da er det ikke sikkert jeg ville sittet her. Jeg gjorde det for de riktige årsakene, jeg tenkte kun på lagkameratene mine og laget, forteller United-treneren.

– Men jeg ville ikke bedt noen av mine spillere om å gjøre det, for hårføneren jeg fikk (fra Sir Alex Ferguson) etter kampen og hvorfor han ga meg den, var helt valid. Men du vil ikke vinne på den måten, fansen elsket det vel og merke, konstaterer Solskjær.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 15 timer siden Møreaksen er sjanselaus!
Hvilke partier er det som støtter Møreaksen, har Sve glemt det? Dagens regjering Ap og Sp, samt Krf, V og ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Møreaksen er sjanselaus!
Hvilke partier er det som støtter Møreaksen, har du glemt det? Les https://ksu.no/artikler/leserinnlegg/110408-paradokset-romsdalsaksen-20211021
Svært uventa kraftpris
Den nye Regjeringa sviktar fundamentalt med uforsvarleg og uventa  HØGE kraftprisar! Vanskeleg for oss vanlege veljarar å forstå  og godta ...
Skal bostøtte være en løsning mot vedvarende høye strømpriser i pressområder i Norge?Kraftforbruket innenlands må løsrives fra Nordpool og priser ...
Bjørn Nøstvold 3 dager siden Vedum: Ingen mirakelkur mot høye strømpriser
Kraftforbruket innenlands må løsrives fra Nordpool og priser som varierer med europeiske priser. Folket som eiere av storparten av kraftproduksjonen ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte