Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
01 august 2021 05:35
Del på Facebook
Foto: Torstein Bøe / NTB
Foto: Torstein Bøe / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 1. august.

243 nye koronasmittede registrert siste døgn – 44 i Oslo

Det siste døgnet er det registrert 243 nye koronasmittede personer i Norge. Det er 75 flere enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 297 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 200, så trenden er stigende.

I Oslo ble det registrert 44 nye koronasmittede siste døgn. Det er mer enn en firedobling fra samme dag forrige uke da tallet var ni nye smittede.

1,81 millioner nordmenn fullvaksinerte

Nå har 66,6 prosent av befolkningen her i landet, nesten to tredeler, fått første dose av koronavaksinen, mens 33,6 prosent er fullvaksinerte.

I alt er 3.592.111 personer blitt vaksinert med første dose av koronavaksinen i Norge, og 1.812.837 personer har fått andre dose. Det viser FHIs statistikk ved midnatt natt til søndag.

Vaksineforsker: Tredje vaksinedose unødvendig

– Det ligger ikke an til at vi trenger en tredje vaksinedose for hele befolkningen i Norge nå, sier vaksineforsker Gunnveig Grødeland.

– Akkurat nå er det viktigst å få vaksinert flest mulig voksne med to doser, sier Grødeland til Aftenposten.

Florida med ny daglig smittetopp

Det siste døgnet er det registrert 21.683 koronatilfeller i Florida, en økning på 4.590 tilfeller fra dagen før. Det er det høyeste smittetallet på en dag siden starten av pandemien, ifølge helsemyndighetene.

Delstaten har blitt det nye nasjonale episenteret for koronaviruset, og en femdel av alle nye smittetilfeller i USA stammer fra Florida.

Ruud vant sin tredje ATP-tittel

Casper Ruud vant sin tredje tittel på ATP-touren på like mange uker i en regntung finale i Østerrike. En slik trippel har ingen tennisstjerner klart på ti år.

Nordmannen måtte grave dypt for å slå spanjolen Pedro Martinez 2–1 i sett. Finalekampen var i tillegg preget av en flere timer lang regnpause.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 18 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje Sundsbø""Mener du at motstanden mot Møreaksen skyldes at Stortinget ikke følger opp prosjektene i NTP? Om man kjemper mot bevilgninger ...
Terje Sundsbø 19 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrMotstanden mot Møreaksen spriker i alle retninger. Frp og SV har totalt ulike grunner, og har ingen felles plattform for ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøHusk at inngangen var fergefri E39, oppfatta som ein skulle slippe ferge over Romsdalsjorden, og andre fergestrekningar frå Kristiansand til ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrIngen har betvilt at uten Møreaksen så er fergeavløsning til Otrøya og Gossen et fylkeskommunalt ansvar. Men det ingen av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøKorrekt.Uten Møreaksen vil eventuell frgeavkøysing bli eit fylkeskommunalt ansvar.Og, ein fylkeskommune uten økonomisk ryggrad til å gjennomføre dette etter den ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrNei, hovedargumentet for Møreaksen er ikke fergefritt til Otrøya og Gossen. I dette innlegget fra Rasmussen viser han til at ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse