Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
29 august 2021 05:35
Del på Facebook
Foto: Torstein Bøe / NTB
Foto: Torstein Bøe / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 29. august.

1.047 nye koronasmittede registrert siste døgn - 316 i Oslo

Det siste døgnet er det registrert 1.047 koronasmittede i Norge. Det er 488 flere enn samme dag i forrige uke.

Smittetallene varierer gjennom uken og er oftest lavere i helgene, men 1.047 smittede er det høyeste antallet som er registrert på en lørdag siden pandemien brøt ut.

I Oslo ble det registrert 316 nye smittede, som er en tredobling sammenlignet med samme dag i forrige uke. I alt har nå 156.133 personer testet positivt for korona i Norge.

USA med nye advarsler mot konkret trussel i Kabul

USA advarer igjen om en «spesifikk og troverdig trussel» ved flyplassen i Kabul og ber amerikanske borgere holde seg unna.

En serie trusseladvarsler har rystet evakueringsarbeidet og tvunget amerikanerne inn i et nærmere samarbeid om sikkerheten med Taliban for å hindre en gjentakelse av det massive terrorangrepet torsdag.

Lørdag sa president Joe Biden at USAs militære ledere trodde et nytt angrep kunne komme i løpet av 24–36 timer, og han kalte situasjonen ekstremt farlig.

Politiet advarer mot falske 500-lapper i Sarpsborg

Politiet i Østfold har den siste uken beslaglagt to falske 500-lapper som er blitt forsøkt brukt i to butikker i Sarpsborg.

– Vi har hatt noen slike saker det siste året. Det startet i fjor vår, og per i dag er det opprettet til sammen åtte saker i Sarpsborg som gjelder falske pengesedler, sier politiførstebetjent Aksel Smestad Jacobsen på Sarpsborg politistasjon til Sarpsborg Arbeiderblad.

MDG: Lar heller en Støre-regjering gå av enn å vrake olje-ultimatum

MDG-leder Une Bastholm stiller et ufravikelig ultimatum om stans i leting etter olje og gass. Partiet vil heller la en eventuell Støre-ledet regerung gå av enn å vrake sitt olje-ultimatum.

Overfor TV 2 lørdag kveld slår Bastholm fast at løftet også gjelder om partiet kommer i posisjon til å kunne være med på forhandlinger om et statsbudsjett i Stortinget.

Folk flykter fra forventet orkan i Louisiana

Folk i Louisiana og Mississippi forberedte seg febrilsk på orkanen Ida som ventes å treffe kysten med voldsom kraft søndag.

USAs nasjonale orkansenter advarer mot at orkanen kan øke raskt fra en kategori 2-orkan til en ekstrem farlig kategori 4-orkan på grunn av det eksepsjonelt varme vannet i Mexicogolfen.

Etter å ha krysset over de vestlige delene av Cuba har orkanen kommet inn i Mexicogolfen, med kurs rett mot New Orleans. Det er utstedt orkan- og stormvarsler fra Louisiana til grensa mot Florida.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse