Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
01 september 2021 14:44
Byrådsleder i Bergen Roger Valhammer (Ap) orienterer om koronasituasjonen i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB
Byrådsleder i Bergen Roger Valhammer (Ap) orienterer om koronasituasjonen i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB

Bergen viderefører alle sine koronatiltak, men nå som anbefalinger istedenfor juridiske forskrifter. De mener det ikke lenger er forholdsmessig med straff.

– Vi må fortsatt begrense smitten mens vi venter på flere fullvaksinerte. Men byrådet mener det i Bergen ikke lenger er forholdsmessig å ha tiltak du kan straffes for å bryte slik situasjonen er nå, sier byrådsleder Roger Valhammer (Ap).

Han sier alle forskriftsfestede tiltak oppheves og erstattes med anbefalinger, men ber likevel bergensere om å følge tiltakene.

– Det betyr at dette fortsatt er noe alle bergensere må følge i tiden fremover, men rent juridisk sett innebærer det ikke lenger straff, sier Valhammer.

Han ber alle høyere utdanningsinstitusjoner om å bruke annethvert sete, og viser til at smitten er størst hos dem mellom 15 og 22 år.

Det vil fortsatt være lov å skjenke like lenge utendørs som innendørs ut september, opplyser Valhammer. I forrige uke stoppet Bergen kommune ordningen med at barn og unge under 18 år kan slippe smittekarantene hvis de tester seg. Dette videreføres.

Valhammer ber også om avklaring rundt vaksinering av de mellom 12 og 15 år. Bergen kunne startet med dette dersom avklaringen hadde kommet.

– Hvis de skal vaksineres, må vi få begynne å vaksinere dem. Skal de ikke vaksineres, må regjeringen si det, og de må si det nå, sier byrådslederen.

Det ble onsdag registrert 65 nye koronasmittede i Bergen.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Kl. 08:10: Bedriftsbesøk hos eSEA Marine AS i Kristiansund. Offshorebedrift som blant annet jobber med å hente opp avfall frå ...
Geir Gerhard Greger 4 dager siden Grødahl: – Flott at Geir engasjerer seg
Hei, Arne. Tusen takk for oppklaring og svar på mitt innlegg. Jeg hadde ikke fått med meg at kirurgien skal forsette ...
Det er jo nettopp det norske politikere vil. Især AP. Som står bak helseforetaksmodellen. Bygge ned det norske helsevesenet og ...
Vidar Hölm 4 dager siden Næringskonferanse på Smøla
Håper fastlandsforbindelse var et av temaene. 
Petter E. Olsen 5 dager siden Det einaste som er destruktivt er Møreaksen!
Kan Dahl & Co begynne å se på en fastlandsforbindelse via undersjøisk tunnel i området Aukra-Hollingsholmen? Det er sjødybder godt ...
Espen Heitmann 5 dager siden Ap halverer fergetakstene, Frp sutrer
Det er bra nå Kjølmoen, denne kampen tapte du da nesten doblet fergetakstene og skapte fergeopprøret, du klarer ikke og ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte