Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
02 september 2021 05:35
Del på Facebook
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Universitetet i Oslo stiger på internasjonal rangering

Mens Oxford-universitet topper for sjette år på rad, hever Universitetet i Oslo (UiO) seg åtte plasser til nummer 119 på en rangering som ble gjort kjent i natt.

Ifølge Khrono debuterer Universitet i Stavanger (UiS) med en plassering i intervallet 401-500, samme sted som vi finner Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU). Det er Times Higher Education (THE) som står bak denne rangeringen, som regnes som den mest høythengende i sitt slag.

Uværet Ida herjer øst i USA

Uværet Ida, som tidligere i uka rammet det sørlige USA, er nå på østkysten. Tusenvis er evakuert i Pennsylvania, og det er unntakstilstand i New Jersey.

I Virginia har nesten 20 boliger blitt skjøvet av grunnmuren av springflo og flere campingvogner ble tatt av vann vest i delstaten. I storbyen New York er det i sosiale medier lagt ut flere bilder og videoer av bilder som er under vann.

Ingen journaliststreik i Utdanningsforbundet

Norsk Journalistlag (NJ) og Utdanningsforbundet har kommet fram til løsning i årets lønnsoppgjør gjennom mekling.

Forhandlingsløsningen gir i gjennomsnitt 21.100 kroner til NJ-medlemmene. Meklingsfristen var midnatt. 13 ansatte kunne ha blitt tatt ut i streik.

1.640 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 1.640 koronasmittede i Norge. Det er 346 flere enn samme dag i forrige uke og det nest høyeste tallet så langt.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 1.385 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 820, så trenden er stigende.

Gjerningsperson pågrepet etter skoleskyting i North Carolina

En gjerningsperson ble i natt norsk tid pågrepet tid etter en skyteepisode på en videregående skole i Winston-Salem i North Carolina.

En elev ved skolen ble skutt og drept, og ifølge politiet går også gjerningspersonen på skolen. Det er den andre skoleskytingen i delstaten denne uka.

Joe Rogan har fått covid-19

Joe Rogan (54), som har uttrykt skepsis til koronavaksinene, har fått påvist covid-19, skriver New York Times. Rogan testet positivt etter å ha opptrådt i Florida, der smittetrykket er høyt. Han begynte å få symptomer lørdag, skriver avisa.

Rogan møtte motbør i fjor da han sa på podkasten sin at unge, friske mennesker ikke trengte å vaksinere seg mot covid-19. Podkasten er en av verdens mest populære.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 15 minutter siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøFylkeskommunen har adskillig flere "alvorlige" (som du skriver) problemer enn Møreaksen å ta seg av.  Særinteressene i Møreaksen har splittet ...
Geir Ole Sætremyr 4 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Naturvernforbundet deltok som tilhøyrar på konferansen vel vitande at dette var lobbyverksemd.Vi var der for å plukke opp styringssignal, først ...
Geir Ole Sætremyr 4 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEnten det er Stortinget si samansetning, eller det er meir eller mindre nøytrale meiningsmålingar så er det til sjuande og ...
Terje Sundsbø 10 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrStortinget er ikke basert på meningsmålinger, men på valgresultat. Partiene Høyre, Senterpartiet, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet prioriterte Møreaksen under NTP-behandlingen ...
Geir Ole Sætremyr 15 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 16 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse