Annonse
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
30 september 2021 09:40
Del på Facebook
Illustrasjon: Østensjø / Enova
Illustrasjon: Østensjø / Enova

To selskap som planlegger fullverdige produksjonsanlegg for hydrogen til sjøtransport i Møre og Romsdal, har fått inntil en million kroner hver i støtte fra Enova.

Green H AS planlegger hydrogenknutepunkt i Kristiansund, mens Norwegian Hydrogen AS planlegger maritime kontaktknutepunkt på Vestlandet, konkrét i Møre og Romsdal.

Enova har gitt støtte til 15 prosjekter på inntil en million kroner. Det var til sammen 29 søkere til forprosjektmidlene, ifølge en pressemelding fra Enova.

Nå skal de 15 prosjektene få mulighet til å jobbe fram prosjektene sine mer detaljert. Senere i år lyser Enova ut en større konkurranse om investeringsstøtte for knutepunkt. Målet er to til fire knutepunkt for maritim hydrogen langs kysten. Enova setter av maks 150 millioner kroner i støtte per prosjekt til hovedkonkurransen.

Klimanøytralt i 2030

Møre og Romsdal fylkeskommune har i fylkesplanen satt seg mål å være klimanøytralt i 2030 . Fylkeskommunen har derfor bidratt inn i Green H AS sine planer for hydrogenknutepunktet i Kristiansund.

– Vår rolle er å se sammenhengen i området hvor de har tenkt å legge produksjonsanlegget. Vi har hjulpet med å finne aktører, vise til avstander for bruk av hydrogen og biproduktene oksygen og varme. Og så har vi bidratt i søknaden, sier Lina Vassdal, rådgiver energi og grønn omstilling i Møre og Romsdal fylkeskommune.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun sier at fylkeskommunen er glad for at regionen er proaktiv inn mot det grønne taktskiftet, og at Enova si beslutning om å gi tilskudd syner den positive holdningen i Møre og Romsdal.

Under Innovasjonsfestivalen på Åndalsnes 10. november blir det et hydrogenarrangement på Eggen Restaurant, som ligger på toppen av Romsdalsgondolen. Både Green H AS og Norwegian Hydrogen AS deltar.

Selskapene som fikk midler

Green H AS er eiet av Infranordic AS (88,75 prosent) og Strakeste Veien Holding AS (11,25 prosent). Styreleder er Per Espen Watle.

Norwegian Hydrogen AS er eiet av Tryggestad Eiendom AS (20,97 prosent), Tafjord Kraftproduksjon AS (20,97 prosent), Flakk Gruppen AS (20,97 prosent),Hexagon Purus AS (20,97 prosent), Hofseth Aqua AS (13,98 prosent) og Astanel AS (2,09 prosent). Styreleder i selskapet er Knut Trygve Flakk.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

@Rolf Erik PedersenBevilgningene til Nye Veier og SVV kommer fra den samme pengesekk som vi alle finansierer – skattepengene. Det er ikke ...
@Terje SundsbøSve har rett I at vi har nok penger til å bygge mye vei.Men å bygge en standard vi ikke ...
Bjørn Nøstvold 2 dager siden 17. mai-appell
Så enig. Det har gått i feil retning helt siden 1994, hvor EU vennlige partier har godkjent over 13000 direktiver ...
Nils Hagseth 5 dager siden Eksportvegen fremfor Møreaksen
Kvifor er det så viktig å sette desse prosjekta opp mot kvarandre? "Nye veier " styrer det eine og vegvesenet ...
I følge Frank Sve (Frp), så er det rikelig med penger til å bygge veier: «Frp mener regjeringen har mer ...
Geir Gerhard Greger 11 dager siden Klimabispen møter olje og gassbyen
Kanskje hun kommer til byen for å gi byen den siste olje..
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte