Annonse
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
13 oktober 2021 14:53
F.v. Geir Inge Lien, Kjersti Toppe, Henrik Stensønes og Jenny Klinge. Foto: Senterpartiet
F.v. Geir Inge Lien, Kjersti Toppe, Henrik Stensønes og Jenny Klinge. Foto: Senterpartiet

Hurdalsplattforma, som blir offentliggjort i dag, inneholder konkrete formuleringer om regjeringas politikk for føde- og barseltilbudet på Nordmøre og i Romsdal og fødeavdeling i Kristiansund.

Helsepolitisk talsperson i Senterpartiet, Kjersti Toppe, har kjempa for fødeavdelinga i Kristiansund.

– Jeg er svært godt fornøyd med det Senterpartiet og Arbeiderpartiet har blitt enige om i regjeringsplattforma når det gjelder Kristiansund. Senterpartiet har i lang tid kjempa for at det skal være trygg fødselsomsorg i Møre og Romsdal. Nå blir det slått fast i ei regjeringsplattform at det skal være fødeavdeling i Kristiansund, og det er en god nyhet. Slik sikrer vi et trygt føde- og barseltilbud i fylket,, sier Toppe.

Stortingsrepresentant Jenny Klinge jubler over nyheten, sammen med nyvalgt stortingsrepresentant Geir Inge Lien. Fra i høst av har Senterpartiet to på Stortinget fra Møre og Romsdal.

– Nordmøre og Romsdal er den eneste sykehusregionen i landet der regjeringsplattforma helt konkret lover en tiltakspakke for å sikre bemanning og rekruttering til fødeavdelingene. Hurdalsplattforma legger slik grunnlaget for at fødeavdelinga i Kristiansund skal kunne videreføres også etter at det nye sykehuset på Hjelset er ferdigstilt. Dette er viktige gjennomslag som Senterpartiet har fått på plass, fortsetter Klinge.

– Jeg vil skryte av den innsatsen som Kjersti Toppe har lagt ned gjennom mange år i rolla som helsepolitisk talsperson for partiet, sier Klinge. – Vi ser nå at slikt virkelig kommer til nytte også etter et nytt stortingsvalg når ei regjeringsplattform skal skrives og føde- og barseltilbud skal sikres.

Lien legger vekt på at formuleringa er klar på at Nordmøre og Romsdal skal sikres et godt føde- og barseltilbud og ei fødeavdeling i Kristiansund.

– Nå blir det viktig å sikre god rekruttering til dette tilbudet både på Nordmøre og i Romsdal. Forutsigbarhet for at tilbudet skal opprettholdes, slik det blir slått fast i plattforma, er derfor veldig positivt, sier han.

I Hurdalsplattforma står følgende.

Regjeringen vil:

«Sikre et trygt føde- og barseltilbud på Nordmøre og i Romsdal og fødeavdeling i Kristiansund. For å lykkes med dette, skal det utarbeides en tiltakspakke for forsvarlig og stabil bemanning i regionen. Det skal gjennomføres en medisinskfaglig vurdering av hvordan et godt fødetilbud i Kristiansund skal videreføres etter 2025. Videreføring skal ikke forringe kvaliteten i helsetilbudet i regionen for øvrig. Sykehuset på Hjelset skal bygges som planlagt.»

Regjeringen vil:

«Utrede endringer i styringen av sykehusene og helseforetaksmodellen, med mål om å sikre fortsatt statlig eierskap, sterk regional, politisk og demokratisk styring og stedlig ledelse, samt redusert markedstenkning og mindre bruk av innsatsstyrt finansiering. Utredningen skal gjennomgå regionale og lokale helseforetak og tydeliggjøre hvilke beslutninger som skal avgjøres av helseministeren.»

 

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 timer siden Sunnmøre på rett vei
@Terje G. Finnøy 
Terje G. Finnøy 9 timer siden Sunnmøre på rett vei
At omveien og tunneltraseen MA nå tydelig fremstår som ett stykkevis og delt prosjekt, er på lik linje med det ...
Ketil Strand Andersen 11 timer siden Une Bastholm nominerer David Attenborough til fredsprisen
Den problemstillingen Bastholm ikke fatter er at våre naturressurser er begrensede. Vi har f.eks. en gitt mengde rent vann fra ...
Terje Sundsbø 13 timer siden Sunnmøre på rett vei
Så var det dette med fakta da. Her fra ordfører Neergaard i Kristiansund: https://www.tk.no/ordforer-og-ap-leder-ja-til-more-og-romsdal/o/5-51-1088532«Investering vei siste 10 år (Rassikringsprosjekt ikke ...
Jan Ove Skutvik 14 timer siden Sunnmøre på rett vei
Fonuft pleier ikke alltid å seire, men la oss iallefall håpe at dette er initiativet som får vektskåla til å ...
Kuststamveg med trasse inni landet, hva er da vitsen, bra at det enda finnes sko å få kjøpt med borelås, ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte