Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Redaksjonen
Artikkel
13 oktober 2021 14:53
Del på Facebook
F.v. Geir Inge Lien, Kjersti Toppe, Henrik Stensønes og Jenny Klinge. Foto: Senterpartiet
F.v. Geir Inge Lien, Kjersti Toppe, Henrik Stensønes og Jenny Klinge. Foto: Senterpartiet
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hurdalsplattforma, som blir offentliggjort i dag, inneholder konkrete formuleringer om regjeringas politikk for føde- og barseltilbudet på Nordmøre og i Romsdal og fødeavdeling i Kristiansund.

Helsepolitisk talsperson i Senterpartiet, Kjersti Toppe, har kjempa for fødeavdelinga i Kristiansund.

– Jeg er svært godt fornøyd med det Senterpartiet og Arbeiderpartiet har blitt enige om i regjeringsplattforma når det gjelder Kristiansund. Senterpartiet har i lang tid kjempa for at det skal være trygg fødselsomsorg i Møre og Romsdal. Nå blir det slått fast i ei regjeringsplattform at det skal være fødeavdeling i Kristiansund, og det er en god nyhet. Slik sikrer vi et trygt føde- og barseltilbud i fylket,, sier Toppe.

Stortingsrepresentant Jenny Klinge jubler over nyheten, sammen med nyvalgt stortingsrepresentant Geir Inge Lien. Fra i høst av har Senterpartiet to på Stortinget fra Møre og Romsdal.

– Nordmøre og Romsdal er den eneste sykehusregionen i landet der regjeringsplattforma helt konkret lover en tiltakspakke for å sikre bemanning og rekruttering til fødeavdelingene. Hurdalsplattforma legger slik grunnlaget for at fødeavdelinga i Kristiansund skal kunne videreføres også etter at det nye sykehuset på Hjelset er ferdigstilt. Dette er viktige gjennomslag som Senterpartiet har fått på plass, fortsetter Klinge.

– Jeg vil skryte av den innsatsen som Kjersti Toppe har lagt ned gjennom mange år i rolla som helsepolitisk talsperson for partiet, sier Klinge. – Vi ser nå at slikt virkelig kommer til nytte også etter et nytt stortingsvalg når ei regjeringsplattform skal skrives og føde- og barseltilbud skal sikres.

Lien legger vekt på at formuleringa er klar på at Nordmøre og Romsdal skal sikres et godt føde- og barseltilbud og ei fødeavdeling i Kristiansund.

– Nå blir det viktig å sikre god rekruttering til dette tilbudet både på Nordmøre og i Romsdal. Forutsigbarhet for at tilbudet skal opprettholdes, slik det blir slått fast i plattforma, er derfor veldig positivt, sier han.

I Hurdalsplattforma står følgende.

Regjeringen vil:

«Sikre et trygt føde- og barseltilbud på Nordmøre og i Romsdal og fødeavdeling i Kristiansund. For å lykkes med dette, skal det utarbeides en tiltakspakke for forsvarlig og stabil bemanning i regionen. Det skal gjennomføres en medisinskfaglig vurdering av hvordan et godt fødetilbud i Kristiansund skal videreføres etter 2025. Videreføring skal ikke forringe kvaliteten i helsetilbudet i regionen for øvrig. Sykehuset på Hjelset skal bygges som planlagt.»

Regjeringen vil:

«Utrede endringer i styringen av sykehusene og helseforetaksmodellen, med mål om å sikre fortsatt statlig eierskap, sterk regional, politisk og demokratisk styring og stedlig ledelse, samt redusert markedstenkning og mindre bruk av innsatsstyrt finansiering. Utredningen skal gjennomgå regionale og lokale helseforetak og tydeliggjøre hvilke beslutninger som skal avgjøres av helseministeren.»

 

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse