Annonse
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
13 oktober 2021 15:08
Del på Facebook
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO

I dag er Arbeiderpartiet og Senterpartiet sin nye regjeringsplattform lagt fram. Etter åtte år med sentralisering og økte forskjeller, er det nå vanlige folk sin tur – i hele Norge. Og Møre og Romsdal Arbeiderparti har fått et nytt nasjonalt gjennomslag, skriver Møre og Romsdal Arbeiderparti i en pressemelding.

– Sykehussaken har vært en vond sak for oss i Møre og Romsdal. Frontene har vært skarpe, kompromissviljen lav, står det i meldingen.

I 2019 klarte Møre og Romsdal Arbeiderparti å samle seg rundt et enstemmig styrevedtak som:

 1. slår fast at SNR på Hjelset skal bygges som planlagt med alle funksjoner, og
 2. åpner for et godt fødetilbud i Kristiansund også etter at SNR er ferdig, så framt det er faglig og økonomisk forsvarlig.

Fylkesstyret ville finne et utgangspunkt som vi kan stå sammen om både i Romsdal og på Nordmøre – finne et kompromiss der vi kan begynne å bygge bruer mellom ulike deler av fylket.

Nå blir dette kompromisset nasjonal politikk. Hurdal-plattformen slår klart fast at:

 1. SNR skal bygges på Hjelset, med alle funksjoner
 2. At Stortingets vedtak om en gjenåpning av føden i Kristiansund skal følges opp med en egen tiltakspakke av denne regjeringen.
 3. Det skal gjennomføres en medisinskfaglig vurdering av hvordan et godt fødetilbud i Kristiansund skal videreføres etter 2025.

Arbeiderpartiet vil alltid sette pasientsikkerhet og faglig forsvarlighet høyest. Ved å gå for denne løsningen får Møre og Romsdal en regjering som vil styrke kvaliteten på fødetilbudet i hele fylket, og som gjør en særlig innsats for å få til en gjenåpning av fødetilbudet i Kristiansund.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg må fergesaken nevnes. I nesten åtte år, under Høyre og Frp, økte fergeprisene kontinuerlig. Møre og Romsdal Arbeiderparti gikk derfor inn for å halvere fergetakstene. Først fikk vi gjennomslag i eget parti, så kastet andre parti seg på. Nå blir det regjeringens politikk. Folk og næringsliv i Møre og Romsdal kommer til å spare over en kvart milliard kroner når dette er gjennomført. Hvert eneste år.

I åtte år har vi i Møre og Romsdal vært nødt til å kjempe mot Høyre og Frp sin sentralisering, privatisering og salg av Norge. Nå gleder vi oss til å bidra til en ny kurs med trygge arbeidsplasser, hele og faste stillinger, gode skoler og en verdig eldreomsorg i hele Møre og Romsdal!

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
 • Denne kommentaren er avpublisert.
  Stig Anders Stensvik Ohrvik · 8 måneder siden
  Møre og Romsdal Arbeiderparti stiller fortsatt med forbehold om hva som skal være i Kristiansund:

  «et godt fødetilbud i Kristiansund også etter at SNR er ferdig, så framt det er faglig og økonomisk forsvarlig».

  Det er opp til storting og regjering å sørge for at det er faglig og økonomisk forsvarlig. Dette forbeholdet burde derfor ikke vært en del av uttalelsen.
 • Denne kommentaren er avpublisert.
  Ketil Strand Andersen · 8 måneder siden
  "åpner for et godt fødetilbud i Kristiansund også etter at SNR er ferdig, så framt det er faglig og økonomisk forsvarlig." Dette er Ap M&R sin formulering. Sp har ikke bakt inn noen forutsetninger eller forbehold i sine formuleringer. Man har minst 4 år på seg ftil å sikre gode faglige og økonomiske løsninger.
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 14 timer siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Det er tydelig at ekko-kammeret her inne ikke liker å bli forstyrret. De leser ikke kritikk av deres favoritt-forfattere. Motargumenter ...
@Anne Mari SandshamnDu gidder ikke kaste bort din tid og meninger, skriver du, men du gidder å bruke tid på å servere ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Møreaksen = svindel
Prisøkningene er nå innkalkulert i Møreaksen: https://www.rbnett.no/nyheter/i/z7JRg9/e39-aalesund-molde-blir-dyrere-og-kanskje-litt-forsinkaHvem er det som forsøker seg på svindel? Det er mye stål i flytebroene ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Hofseth synes å ha en generell forakt for fagfolk, i likhet med mange andre motstandere av Møreaksen. I hvert fall ...
Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Usmakelige løgner fra Finn Arne Follestad (INP)
@Terje SundsbøÅ jeg kunne sagt så mye, går ikke tom for saklige motargumenter. Gidder bare ikke kaste bort min tid og ...
@Anne Mari SandshamnRegistrerer din sedvanlige måte å svare på når du går tom for saklige motargumenter. Forøvrig en gjenganger fra de fleste ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte