Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil
NTB
Artikkel
NTB
17 november 2021 14:57
Del på Facebook
Folkehelseinstituttets ukerapport viser rekordmange koronatilfeller i uke 45.Foto: Jil Yngland / NTB
Folkehelseinstituttets ukerapport viser rekordmange koronatilfeller i uke 45.Foto: Jil Yngland / NTB

FHIs ukerapport for uke 45 viser at antallet koronatilfeller økte med 20 prosent.

Totalt ble det meldt om 11.773 koronatilfeller i uke 45. Det er en økning på 20 prosent siden uke 44, og ny rekord, skriver Folkehelseinstituttet.

Det ble registrert 38 koronarelaterte dødsfall i uke 45, noe som er det høyeste tallet i hele 2021. Økningen er størst på sykehjem og lignende institusjoner, og det er nå flere dødsfall der enn på sykehus.

Foreløpig er det registrert 158 nye koronapasienter som ble innlagt i uke 45, mot 144 uka før. Derimot er det litt færre som blir innlagt på intensivavdeling.

annonse

R-tallet er 1,3

Reproduksjonstallet er 1,3 siden 25. oktober. Epidemien fortsetter å øke i omfang, særlig blant uvaksinerte barn og unge. Disse blir i liten grad alvorlig syke, men også blant de eldste er det flere som blir smittet.

Fortsatt er 38 prosent av de som blir innlagt på sykehus med covid-19 uvaksinerte. Særlig blant uvaksinerte mellom 45 og 64 år er det en økning. 26 prosent av nye pasienter på sykehus i uke 45 er født utenfor Norge, og av disse er 70 prosent uvaksinert.

Flere tester seg

I forhold til befolkningen var det flest tilfeller i Troms og Finnmark de siste to ukene. 635 av 100.000 innbyggere i Troms og Finnmark ble registrert smittet av covid-19 i løpet av uke 44 og 45. Deretter fulgte Oslo, Møre og Romsdal og Viken. Kun 110 tilfeller per 100.000 innbyggere ble registrert i Innlandet.

Antallet som blir testet for covid-19 har også økt med 13 prosent. Totalt var det 119.361 personer som testet seg for viruset i uke 45.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

@Anne Mari SandshamnDine 3 første linker viser til prioriteringene fra mai, før revidert statsbudsjett nå i september. Og som du påviser – ...
Frode Hoseth 4 timer siden Et utspekulert verktøy
Idag den 07.10.2022 er Norges dag der Den Norske Nobelkomiteen sender signaler om (grunnleggende) menneskerettigheter, demokratiet og fredelig sameksistens for ...
Anne Mari Sandshamn 6 timer siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøLest denne Terje? : https://www.veier24.no/artikler/her-er-lista-vegvesenet-prioriterer-disse-store-veiprosjektene/519367   MA er ikke nevnt engang på noen av listene for de neste 5 år -  fakta ...
Mange gode nyheter for Møreaksen i statsbudsjettet. F.eks. gratis ferger til Otrøya og Gossen, noe som vil øke andelen av ...
Anne Mari Sandshamn 21 timer siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøLaaaaangt derifra gitt :) MA er gravlagt :) 
@Anne Mari SandshamnBevilgningene til MA kommer når bompengeproposisjonen er ferdig, tidligst i revidert 2023-budsjett, eller på statsbudsjettet for 2024.
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte