Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Redaksjonen
Artikkel
10 desember 2021 20:56
Del på Facebook
COVID-19 (SARS-CoV-2). Illustrasjon: NIAID-RML
COVID-19 (SARS-CoV-2). Illustrasjon: NIAID-RML
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Smittesituasjonen er inntil videre rimelig stabil med 18 positive PCR-tester siden mandag, opplyser kommunen fredag.

Kommunen venter på PCR-bekreftelse for seks positive hurtigtester hvor tre av de smittede er barn og tre er voksne i alderen 26 til 63 år. Tolv av de smittede er fullvaksinerte og seks er uvaksinerte. To smittede har ukjent smittevei.

Det er koronasmitte i en skole og en barnehage i byen og det er foreløpig ingen kjent smitte i helsesinstitusjoner.

Aldersfordelingen er litt forskjellig fra resten av landet, med lite barn og ungdom, og kommunen har unngått smitte blant de eldre denne uken.

Kristiansund har vesentlig lavere smitte enn store deler av landet, og dette er takket være en dyktig befolkning og vår lokale karanteneforskrift («Har du korona i huset, så bli hjemme»), som har vært effektiv i å stoppe smitte mellom husstander og til nye skoler, skriver kommunen.

Testaktiviteten er relativt stabil med 642 PCR-tester på teststasjonen så langt denne uken, opplyser kommunen.

Prøvene fra avløpsvannet viser en betydelig stigning i forhold til prøven tatt for to uker siden. Kommunen opplyser at Ct-verdien nå er 30, og er det høyeste som er målt under pandemien.

Ifølge kommunen kan årsaken til økningen være både flere positive i området over tid og at den forrige prøven kunne ha vært mer utvannet grunnet mye nedbør.

– Det er foreløpig ikke påvist omikron i Kristiansund, men den kommer gradvis nærmere, skriver kommunen.

Situasjonen i Norge er bekymringsfull med økende smitte og sykehusinnleggelser. Det er press på helsetjenestene. Mange bransjer sliter med konsekvenser av koronatiltak. Det har kommet en rekke nasjonale regler og anbefalinger som det nå er viktig at alle forholder seg til. Selv om vi har en bedre situasjon enn mange andre plasser er det risiko for smitteøkning både ved at smitten som allerede er her brer seg til flere, men også på grunn av importsmitte ved reising i forbindelse med jul. Jeg minner om at alle som kommer hjem til jul bør ta en PCR-test og være hjemme frem til svar.

Kommunen oppfordrer alle bransjer til å gå gjennom sine bransjeveiledere og sjekke forskriften. Det er krav til smittevernfaglig drift for mange og butikkene må sørge for godt smittevern og maks antall inne i butikken nå i julehandelen. Bruk hele åpningstiden for julehandelen.

– Det må forventes at tiltakene kommer til å vare en periode fremover og at det er muligheter for at de også blir strengere. Det blir svært viktig å unngå massesmittehendelser fremover slik vi har satt en del andre plasser. Da kan vi bremse smitteøkningen og fortsatt ha rimelig kontroll, skriver kommunen.

Bidra til å begrense smitte og beskytte oss mot massesmittehendelser både ved Delta og omikron når denne kommer. Fullt fokus på smittevern igjen. Følg reglene for dine bransje. Bruk munnbind, hold avstand og sørg for god utlufting, oppfordrer kommunen.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 5 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrStortinget er ikke basert på meningsmålinger, men på valgresultat. Partiene Høyre, Senterpartiet, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet prioriterte Møreaksen under NTP-behandlingen ...
Geir Ole Sætremyr 10 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 11 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Terje Sundsbø 12 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDu skjønner åpenbart ikke hva du selv skriver. Du har helt rett i at Møreaksen er strekningen Ålesund-Molde. På samme ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje Sundsbø""Mener du at motstanden mot Møreaksen skyldes at Stortinget ikke følger opp prosjektene i NTP? Om man kjemper mot bevilgninger ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrMotstanden mot Møreaksen spriker i alle retninger. Frp og SV har totalt ulike grunner, og har ingen felles plattform for ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse