Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
14 desember 2021 20:50
Del på Facebook
Illustrasjon: OMKK Eiendom AS / Henning Larsen
Illustrasjon: OMKK Eiendom AS / Henning Larsen
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skisseprosjektet for Normoria – Kulturhuset i Kristiansund ble overlevert fra totalentreprenør HENT AS til styret i OMKK Eiendom AS, som i styremøtet 9. desember enstemmig vedtok å godkjenne det som grunnlag for det videre arbeidet med Normoria.

Med dette vedtaket har prosjektet nådd en ny og svært viktig milepæl.

I skisseprosjektet skal alle brukernes arealer være ferdig tegnet ut. Normoria blir på cirka 10.500 kvm, noe som er en økning på cirka 800 kvm sammenlignet med det nedskalerte prosjektet. Dette har en klart ved å benytte bygget i Skolegata 9 i større grad enn forutsatt.

Hvordan bygget forholder seg til Kristiansund sin stolte gjenreisningsarkitektur er et viktig tema. Dette er en problemstilling prosjektledelsen og arkitektene jobber videre med i forprosjektet. Endelig forslag til løsning vil bli lagt frem i forbindelse med ferdigstilling av reguleringsplanen.

BREEAM Very good

Styret har vedtatt at bygget skal ha en god miljøprofil og sertifiseres som minimum BREEAM very good. HENT har lagt fram en miljøanalyse som viser at prosjektet ligger godt an til å nå dette målet. I tillegg planlegges det en god del bruk av synlig trematerialer innendørs i bygget.

Tidsplan og økonomi

Den neste milepælen for prosjektet er å få reguleringsplanen politisk vedtatt, for å holde fremdriften i prosjektet. Prosjektet har som mål å få godkjent reguleringsplanen før sommeren 2022. Med godkjent skisseprosjekt ligger prosjektet godt i rute til å ha ferdig forprosjekt i månedsskiftet april/mai 2022. Det er også god grunn til å anta at ferdigstilling av byggeprosjektet vil skje som planlagt rundt sommeren 2024.

Prosjektet hadde en forventet kostnad på 690 mill i 2019-kroner. I styringsplanen for prosjektet er det lagt inn forventet prisstigning frem til ferdigstilling. Det betyr at prosjektet er forventet å koste totalt 764 mill kroner når det står ferdig i 2024. I perioden har imidlertid prisstigningen innen byggebransjen vært for noen områder vært betydelig større enn forventet. Likevel har styret vedtatt å opprettholde kostnadsrammen på 764 mill kroner. Budsjettet lagt fram i skisseprosjektet tyder på at denne rammen skal være fullt mulig å holde med noen mindre tilpasninger.

Både styreleder Eigunn Stav Sætre og daglig leder Per Olaf Brækkan er godt fornøyd med arbeidet som er utført frem til skisseprosjektet. De vil spesielt takke alle brukerne for det gode engasjementet og de mange gode innspillene som har ført til et flott og spennende bygg. Begge har stor tro på at i dette bygget kan partene i enda større grad samarbeide og inspirere hverandre til å skape kulturaktiviteter som vil være med på å forsterke Kristiansund ytterligere som en kulturby.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 7 dager siden Anbefales å ta et besøk til Kvernes
Nå forstod jeg hvorfor det kalles stavkirke!
@Terje SundsbøPunk 1 og 2. Premissene i påstanden er ufullstendig. Vart spørsmålet komplettert med kostnaden for kvar passering målt opp mot ...
@Geir Ole SætremyrHvorfor svarer du ikke på de spørsmålene du får? Det du kaller en ytring fra Rasmus Rasmussen, er en liste ...
@Terje SundsbøEg peika på at Trude Brosvik sa meir. Ja  ho ville ha rassikring av Tokagjelet også. Så det er korrekt. ...
@Terje SundsbøHar du lest protokollen frå Fylkestinget der dei behandla RTP?
@Geir Ole SætremyrVestland fylkeskommune prioriterer ikke rassikring av turistveier og vedlikehold av veiene mellom fergeleiene framfor fastlandssamband til egne innbyggere. De skal ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse