Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
11 januar 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Ny smittetopp i Oslo

Det siste døgnet er det registrert 6.540 koronasmittede i Norge. I Oslo alene er det registrert 3.296 nye smittede, det klart høyeste tallet så langt.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 6.622 koronasmittede per dag totalt i landet. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 3.780, så trenden er stigende.

EU-parlamentets president er død

EU-parlamentets president David Sassoli (65) døde i natt etter å ha blitt innlagt på sykehus i Italia i romjulen.

Sassoli ble innlagt på sykehus i Aviano nordøst i hjemlandet Italia 26. desember, med en alvorlig komplikasjon knyttet til problemer med immunforsvaret. Han var innlagt på sykehus også i september, da med lungebetennelse, og var på nytt sykmeldt i oktober.

Ortega tatt i ed

Nicaraguas president Daniel Ortega er tatt i ed for en fjerde periode, dagen etter at USA og EU innførte flere sanksjoner mot medlemmer av regjeringen hans. Hans kone Rosario Murillo ble tatt i ed som gjenvalgt visepresident.

Utsendinger fra Venezuela, Cuba, Kina, Russland, Iran, Nord-Korea og Syria var blant gjestene under seremonien i natt norsk tid.

Mexicos president har fått korona

Mexicos president Andres Manuel Lopez Obrador har fått påvist koronavirus. Det kunngjorde han selv på Twitter i natt norsk tid. Han opplyser at han har milde symptomer.

I slutten av januar i fjor fikk han påvist koronavirus for første gang. Da tok det tolv dager før han testet negativt igjen. Også den gang hadde han milde symptomer. Presidenten er vaksinert med AstraZenecas koronavaksine, og han fikk en påfyllingsdose 7. desember.

– Nord-Korea skjøt opp rakett

Nord-Korea har skutt opp det som trolig var en ballistisk rakett i retning havet øst for landet, der den falt ned utenfor Japans økonomiske sone, ifølge Sør-Korea og Japan. De to landene meldte om oppskytingen i natt norsk tid, men det forelå ingen detaljer eller bekreftelser.

Hvis opplysningene stemmer, dreier det seg om den andre rakettesten fra Nord-Korea på under en uke. Nord-Korea hevdet det da dreide seg om en hypersonisk rakett, en påstand Sør-Korea uttrykte tvil overfor.

Jordskjelv utenfor Kypros

Et jordskjelv med styrke 6,6 fant sted i havet utenfor vestkysten av Kypros ved 2-tiden i natt, opplyser det amerikanske jordskjelvobservatoriet USGS.

Skjelvet ble lokalisert på 19,6 kilometers dyp, om lag 48 kilometer vest-nordvest for byen Polis på øya. Det kom ingen meldinger om skadde eller materielle ødeleggelser.

Det meste var galt da Oslo-politiet stoppet bil

Da Oslo-politiet stanset en bilist som forsøkte å komme unna dem på Grünerløkka i Oslo i natt, viste det seg at det var en etterlyst person i den. Og det var ikke det eneste politiet hadde å sette fingeren på.

– Funn av våpen, mistanke om kjøring i påvirket tilstand, kjøring uten gyldig førerkort, mistanke om bruk av narkotika og tyveri av aktuelle kjøretøy, ramser operasjonssentralen opp.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 8 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnFøyer seg inn i en lang rekke av tilsvarende........."Pompel og Pilt" fortsetter som bidragsytere i underholdningsbransjen.  Teoriene deres er det ...
Anne Mari Sandshamn 10 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Rasmuss >Rassmussen og Terje Sundsbø påstår følgende sitat, kopiert direkte fra leserinnlegg : " Det finnes flere ferdige fergeavløsningsprosjekter både ...
Geir Ole Sætremyr 14 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette intervjuet med TØI-forskar Aud Tennøy skildrer mange av dei tiltaka som må til for å nå klimamåla https://www.energiogklima.no/to-grader/ekspertintervju/fire-ting-vi-ma-slutte-med-hvis-vi-skal-na-klimamalene
Espen Heitmann 15 timer siden Meir norsk mat i fylkeskommunen
Nå er det vel liten tvil om at Dordi har ett selektivt forhold til fakta, jeg vil bare minne om ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse