Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
06 februar 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Alastair Grant / AP / NTB
Foto: Alastair Grant / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 6. februar.

Hertuginne Camilla blir dronning når Charles blir konge

Storbritannias dronning Elizabeth vil at hertuginne Camilla får tittelen dronning når prins Charles en dag blir konge. Det er mitt «inderlige ønske» at Camilla blir kjent som dronning når Charles tar over, sier dronningen i forbindelse med markeringen av de 70 årene hun har sittet ved tronen.

Avgjørelsen vil forme det britiske kongehusets framtid. Når Charles blir konge, vil Camilla krones ved hans side. Det var ventet at Camilla ville få tittelen «Princess Consort»– prinsessegemalinne. Regjerende britiske kongers koner har tidligere vært omtalt som «Queen Consort», en tittel som dronning Elizabeth nå åpner for at Camilla også får.

Kvinne nekter straffskyld etter drapsforsøk på Bømlo

Kvinnen i 60-årene som er siktet for drapsforsøk på en mann i 70-årene på Bremnes i Bømlo kommune i Vestland, nekter straffskyld.

– Hun erkjenner ikke straffskyld i henhold til siktelsen, sier kvinnens forsvarer Erik Lea til Bergens Tidende etter avhør lørdag kveld.

Mannen ble påført stikkskader og er alvorlig skadd. Politiet har ingen ytterligere opplysninger om skadeomfanget og sier det er for tidlig å si noe om foranledning eller motiv.

USA: Russland har bygget opp 70 prosent av invasjonsstyrken

Russland har samlet rundt 70 prosent av styrkene de trenger for å innlede en fullskala invasjon av Ukraina, sier amerikanske tjenestepersoner til Reuters. I løpet av de siste to ukene har antall taktiske bataljoner i grenseregionen økt fra 60 til 83, og ytterligere 14 er på vei, sier to anonyme tjenestepersoner til nyhetsbyrået.

Tjenestepersonene mener at forholdene vil ligge best til rette for transport av militærenheter fra rundt midten av februar og til utgangen av mars. Det, kombinert med det voksende antallet russiske styrker i nærheten av Ukraina, kan bety at vinduet for diplomati er i ferd med å lukkes, heter det.

13.143 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet har FHI registrert 13.143 koronasmittede i Norge. Etter omlegginger i testsystemet registreres færre tilfeller enn før.

Tall fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) viser at det er registrert 1.827 færre smittetilfeller enn samme dag i forrige uke.

I Oslo er det registrert 2.385 nye koronasmittede i siste døgn. Det er 280 færre enn samme dag forrige uke, og 523 færre enn fredag.

Rekordmange alvorlig syke koronapasienter i Israel

Det har aldri vært innlagt like mange koronapasienter med alvorlig sykdomsforløp på israelske sykehus som nå, ifølge landets myndigheter. Lørdag kveld ble 1.229 pasienter behandlet for alvorlig covid-19-sykdom, det høyeste antallet på samme tid siden pandemien brøt ut. Den forrige toppen var 26. januar 2021 med rundt 1.185.

Israelske sykehus sliter med å takle presset. Heldigvis er det samtidig tegn til at omikronbølgen gradvis er i ferd med å dabbe av i landet. Det ligger an til å bli ytterligere lettelser i koronarestriksjonene fra mandag av.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu er i det filosofiske hjørnet i dag. Du får ta deg ei misjonsferd, sville for sville,  og sjå kor ...
Terje Sundsbø 3 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrBurde ikke heller du alliere deg med Frank Sve (Frp)? I følge Hans-Peter Kaaresen blir jo Frank Sve (Frp) den ...
Terje Sundsbø 3 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrJernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de behandles likt?
Geir Ole Sætremyr 4 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu får alliere deg med Sve og Frp når det gjeld miljøpolitikk.  Symboltunge som dei er.
Geir Ole Sætremyr 5 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDet er slik det er spesifisert for veganlegg.Jernbane får du lufte der det høyrer heime
Terje Sundsbø 5 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDet er meningsløst at et stort nasjonalt veiprosjekt skal finansieres med «lokal forankring», dvs. fylkeskommunal bompengegaranti. Mener du at slik ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse