Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
06 februar 2022 15:28
Del på Facebook
Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) er optimistisk. Foto: Javad Parsa / NTB
Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) er optimistisk. Foto: Javad Parsa / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det ser ut som dette går veldig bra selv om vi har lettet på tiltakene, sier helseminister Ingvild Kjerkol (Ap). Men hun minner om at sykefraværet øker.

– Det vil nok bli mye fravær framover og mange som blir syke av covid-19, men helsetjenestene ser ut til å håndtere det. Antall innleggelser øker ikke bekymringsfullt. Det er bra, sier Kjerkol på telefon til NTB.

Hun er på tur i hjemtraktene i Nord-Trøndelag og besøker søndag Litjtrøa i Stjørdal for å markere «Kom deg ut-dagen» sammen med Den Norske Turistforening.

– Naturen har jo vært åpen hele tiden, så lenge du ikke har vært smittet og i isolasjon. Men folk har nok vært mer forsiktig med all type virksomhet. så det er utrolig viktig at vi kommer oss ut igjen, og besøker lokale hytter og turmuligheter, sier helseministeren.

– Lovende

Tirsdag lettet regjeringen på de fleste koronatiltakene, men beholdt blant annet enmeterskravet og munnbindpåbud. Kjerkol har lovet en ny vurdering innen 17. februar, men vil ikke røpe om lettelsene kan komme enda tidligere.

– Det ser lovende ut. Hvis det fortsetter er vi innstilt på å lette på de siste tiltakene, som er meteren og munnbind. Vi har kontroll, men må selvsagt følge med på sykefraværet, understreker hun.

– Begynner du å bli lei av munnbindet nå?

– Jeg mener det er et lite inngripende tiltak. Hvis det kan bidra til at ikke alle blir smittet samtidig, synes jeg vi skal bruke det. Inntil videre har vi det som et enkelt tiltak, men så vil vi se om vi kan gå tilbake til det som er helt normalt, sier hun

Større: - Øker sjansene for nye lettelser

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) forsvarer overfor TV 2 at regjeringen har beholdt meteren.

– Det er et råd, ikke et krav. Jeg må innrømme at å overholde alle centimeterne hver gang, ikke er så enkelt. Jeg vil likevel berømme alle utesteder som legger til rette for at man kan overholde meteren, sier Støre.

– Vi har ikke noe «dansepoliti» og «centimeterpoliti». Det er råd om at vi må stå denne siste etappen sammen inn.

Støre er også åpen for at det kan komme lettelser innen 17. februar.

– Vi følger situasjonen dag for dag sammen med fagmyndighetene. Smittetallene er vanskelig å lese, men vi følger med på innleggelsene, og det ser ikke ut til at tallene er for urovekkende. Det øker sjansene for nye lettelser, sier Støre til TV 2.

– Kom deg ut!

Kom deg ut-arrangementet ved skiløypene og akebakken i Stjørdal foregår utendørs, og dermed er det lettere å overholde meteren.

– De som er mest utålmodige er nok de som arrangerer innendørsarrangement, sier Kjerkol.

Selv har hun kommet seg en del ut under pandemien, men ikke så mye som hun skulle ønske. Blant annet gikk hun Norge på tvers i sommeren 2020.

– Jeg vil veldig sterkt oppfordre folk til å orientere seg om turmulighetene i nærområdet. Der gjør både DNT og andre lokale turlag en stor jobb med å merke lokale turløyper. Moren min driver blant annet og samler trimpoeng, og den slags tilbud finnes i mange kommuner, sier Kjerkol.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 4 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 5 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 16 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 20 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse