Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
01 mars 2022 05:45
Del på Facebook
Foto: Marienko Andrew / AP / NTB
Foto: Marienko Andrew / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til 1. mars.

Angrepene fortsetter i Ukraina

Russiske angrep i Kharkiv i Øst-Ukraina har fortsatt i natt, ifølge byens ordfører Ihor Techerov. Han sier at russiske soldater har sprengt understasjoner som angivelig har ført til problemer med elektrisitets- og vannforsyningen i byen.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Samtidig meldte den ukrainske generalstaben i natt om at russiske styrker fortsetter å nærme seg hovedstaden. Ukrainske myndigheter meldte også om at det er blitt innledet et angrep mot den sørukrainske byen Kherson.

Australia sender raketter

Australia skal sende raketter, ammunisjon og annet militært utstyr, til en samlet verdi på 444 millioner kroner, til Ukraina. Det kunngjorde statsminister Scott Morrison i natt norsk tid.

– Vi snakker om raketter, vi snakker om ammunisjon, vi snakker om å støtte dem i forsvaret av hjemlandet Ukraina, og vi skal gjøre det i samarbeid med Nato, sa Morrison.

USA lover mer støtte til Ukraina

USA lover flere sanksjoner mot Russland og mer våpen til Ukraina. Det opplyste Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba i natt etter å ha snakket med USAs utenriksminister Antony Blinken på telefon.

– Jeg understreket at Ukraina streber etter fred, men så lenge vi er under Russlands angrep, trenger vi flere sanksjoner og våpen. Utenriksministeren har forsikret meg om begge deler. Vi har koordinert ytterligere skritt, uttalte Kuleba.

Fem drept i kirkeskyting i USA

Fem personer er drept, blant dem den antatte gjerningsmannen, i en skyteepisode i en kirke i Sacramento i California, opplyser politiet. Tre av de drepte var barn under 15 år, opplyser politiets talsmann Rod Grassman ifølge ABC10.

Annonse
Annonse

Han sier at de tre var den mistenkte gjerningsmannens egne barn, og at han deretter skjøt og drepte seg selv på stedet. Detaljer om den femte som ble drept, var ikke kjent da politiet orienterte pressen.

Treårig overgangsperiode før valg i Burkina Faso

Burkina Fasos juntaleder Paul-Henri Sandaogo Damiba varsler en tre år lang overgangsperiode før han tillater nyvalg i landet. Det opplyste han i en kunngjøring i natt.

Damiba grep makten i et kupp i slutten av januar og erstattet Roch Marc Christian Kaboré som president.

10.394 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet har FHI registrert 10.394 koronasmittede i Norge. Etter omlegginger i testsystemet registreres færre tilfeller enn før.

Tall fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) viser at det er registrert 4.485 færre enn samme dag i forrige uke.

I Oslo er det registrert 2.858 nye koronasmittede siste døgn. Det er 780 færre enn samme dag forrige uke, men 755 flere enn søndag.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til #614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøTallmaterialet viser enkelt og greitt, kaste gode kroner etter dårlige.Du kan også ta med Senterpartiet i denne form for unnamanøver. ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrFor det første: Siden investeringsmidler er den knappe faktoren, må en ta hensyn til både netto samfunnsnytte og investeringskostnadene, dvs. ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøVi kan godt bruke samfunnsnytte pr investert kron, men bare i kombinasjon med samfunnsnytte i kroner. Det er trass alt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrNår investeringsmidler er den knappe faktoren, så må en foreta rangering pr. knapp faktor. Eksempelvis netto samfunnsnytte pr. investert krone. ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøEg veit ikkje kva gjenståande spørsmål du ikkje har fått svar på.Dersom det gjel sparte CO2 utslepp frå ferga til ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøKva er feil I mi analyse?Eg har dokumentert det KS2 rapporten sei om namfunnsnytten er i kroner. KS2 snakkar ikkje ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse