Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil
NTB
Artikkel
NTB
01 mars 2022 05:45
Del på Facebook
Foto: Marienko Andrew / AP / NTB
Foto: Marienko Andrew / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til 1. mars.

Angrepene fortsetter i Ukraina

Russiske angrep i Kharkiv i Øst-Ukraina har fortsatt i natt, ifølge byens ordfører Ihor Techerov. Han sier at russiske soldater har sprengt understasjoner som angivelig har ført til problemer med elektrisitets- og vannforsyningen i byen.

annonse

Samtidig meldte den ukrainske generalstaben i natt om at russiske styrker fortsetter å nærme seg hovedstaden. Ukrainske myndigheter meldte også om at det er blitt innledet et angrep mot den sørukrainske byen Kherson.

Australia sender raketter

Australia skal sende raketter, ammunisjon og annet militært utstyr, til en samlet verdi på 444 millioner kroner, til Ukraina. Det kunngjorde statsminister Scott Morrison i natt norsk tid.

– Vi snakker om raketter, vi snakker om ammunisjon, vi snakker om å støtte dem i forsvaret av hjemlandet Ukraina, og vi skal gjøre det i samarbeid med Nato, sa Morrison.

USA lover mer støtte til Ukraina

USA lover flere sanksjoner mot Russland og mer våpen til Ukraina. Det opplyste Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba i natt etter å ha snakket med USAs utenriksminister Antony Blinken på telefon.

– Jeg understreket at Ukraina streber etter fred, men så lenge vi er under Russlands angrep, trenger vi flere sanksjoner og våpen. Utenriksministeren har forsikret meg om begge deler. Vi har koordinert ytterligere skritt, uttalte Kuleba.

Fem drept i kirkeskyting i USA

Fem personer er drept, blant dem den antatte gjerningsmannen, i en skyteepisode i en kirke i Sacramento i California, opplyser politiet. Tre av de drepte var barn under 15 år, opplyser politiets talsmann Rod Grassman ifølge ABC10.

annonse

Han sier at de tre var den mistenkte gjerningsmannens egne barn, og at han deretter skjøt og drepte seg selv på stedet. Detaljer om den femte som ble drept, var ikke kjent da politiet orienterte pressen.

Treårig overgangsperiode før valg i Burkina Faso

Burkina Fasos juntaleder Paul-Henri Sandaogo Damiba varsler en tre år lang overgangsperiode før han tillater nyvalg i landet. Det opplyste han i en kunngjøring i natt.

Damiba grep makten i et kupp i slutten av januar og erstattet Roch Marc Christian Kaboré som president.

10.394 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet har FHI registrert 10.394 koronasmittede i Norge. Etter omlegginger i testsystemet registreres færre tilfeller enn før.

Tall fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) viser at det er registrert 4.485 færre enn samme dag i forrige uke.

I Oslo er det registrert 2.858 nye koronasmittede siste døgn. Det er 780 færre enn samme dag forrige uke, men 755 flere enn søndag.

(©NTB)

annonse

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 7 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Terje SundsbøFor en gangs skyld synes jeg du han legge ved linker til noe annet enn andre leserinnlegg av RR.. har ...
Terje Sundsbø 12 timer siden Frihet til å kunne velge bilen
Men hvorfor mener Frank Sve og Frp at bilistene ikke skal kunne ferdes når de vil, men måtte vente på ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Prioritering av E136 Eksportveien
Møreaksen – Genial, og den eneste aktuelle fjordkryssingen. Knapt noe politisk parti har andre alternativer for fergefri fjordkryssing på sitt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Hans-Peter KaaresenMøreaksen ligger inne på 9. plass i utkastet til prioriteringer i NTP:https://www.nrk.no/vestland/statens-vegvesen-legg-fram-nye-vegprioriteringar-1.16410026.Hvilket vedtak er det du sikter til?
Hans-Peter Kaaresen 1 dager siden Prioritering av E136 Eksportveien
De som har vært i tvil, er ikke i tvil lenger, etter å ha lest dette innlegget.  De blir enda ...
Petter E. Olsen 1 dager siden En ny vår for kjernekraft?
Innlegget røper vel at den som skriver har lite greie på moderne kjernekraftverk og sitter fast i "atomkraft, det er ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte