Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
02 mars 2022 10:03
Del på Facebook
Det er ikke sikkert at det blir noe gjensyn mellom AaFK-trener Lars Arne Nilsen og Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen i helgen.Foto: Mats Torbergsen / NTB
Det er ikke sikkert at det blir noe gjensyn mellom AaFK-trener Lars Arne Nilsen og Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen i helgen.Foto: Mats Torbergsen / NTB

Aalesund raser mot Norges Fotballforbund og kommer ikke til å møte opp til søndagens kamp mot Bodø/Glimt i fotball-NM.

Det besluttet klubben kort tid etter at NFF tok den endelige avgjørelsen om å framskynde 4.-rundekampen én uke til kommende søndag.

– Vi har kommunisert til Norges Fotballforbund, Norsk Toppfotball og Bodø/Glimt at vi ikke kommer til å stille til kamp på søndag. Trenerteamet er tydelig på at laget ikke er kampklart. Dette er en avgjørelse hele klubben støtter, sa administrerende direktør Geir S. Vik til Sunnmørsposten.

Avgjørelsen understrekes i en pressemelding fra AaFK onsdag ettermiddag. Det blir ingen kamp hjemme mot Bodø/Glimt.

– AaFK har i all dialog med NFF vært klar på at klubben ikke kommer til å stille til kamp denne helgen. Det står klubben for, og det betyr at det ikke blir kamp, skriver Aalesund og legger til:

– Vi har jobbet for å få skjøvet kampen til uken etter at Bodø/Glimt har hatt møtt AZ Alkmaar. Istedenfor er beslutningen blitt å framskynde kampen. AaFK har måttet avlyse en treningskamp mot Sogndal som skulle vært spilt tirsdag på grunn av koronasykdom og skader.

Prioriterer Europa

Bodø/Glimt slo Celtic 5-1 sammenlagt i første runde i cupspillet i conferenceligaen. Dobbeltoppgjør mot nederlandske AZ venter 10. og 17. mars, og derfor ble kampen mot AaFK flyttet fram en uke.

Aalesund har en rekke skadde og koronasmittede spillere og er ikke klar for sesongstart allerede til helgen. Men NFF står på sitt.

– Kampen er nå omberammet. Bakgrunnen er at det er viktig og en strategi for Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball å legge til rette for lag som spiller i Europa, og det kan være betydningsfullt for norsk fotball. Det er en sentral strategi for oss, og avgjørelsen har stor støtte i NFF, sier konkurransedirektør Nils Fisketjønn i forbundet.

Krever kompensasjon

Aalesund-trener Lars Arne Nilsen har uttalt at han er «forbannet» over situasjonen og mener NFFs behandling er elendig. Han har hele veien vært tydelig på at det er uaktuelt å spille kampen kommende søndag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er ute av cupen, det er walkover til Bodø/Glimt. Gratulerer til NFF og Norsk toppfotball. Det er utrolig trist at de gjør det på denne måten. Det kjennes utrolig lite fair, sier Nilsen til TV 2.

Han etterlyser økonomisk erstatning til Aalesund, som taper betydelige billettinntekter på at kampen ikke blir spilt.

– Det må de (NFF) i hvert fall komme med når de tar fra oss cupen. Vi har ikke mer penger enn vi trenger, og cupen er viktig for oss økonomisk. Jeg regner med at de skjønner at de har gjort oss urett, og at de vil kompensere det på en måte, fortsetter Aalesund-treneren.

Risikerer utestengelse

AaFK risikerer samtidig heftige konsekvenser av ikke å stille opp til NM-kampen. I henhold til NFFs kampreglement kan laget utestenges fra NM i tre år.

– I verste fall, og jeg understreker med tre streker under «i verste fall», kan de bli utestengt i tre år, men det tror jeg ikke skal være noe fokus, sier Fisketjønn.

NFFs konkurransedirektør har forståelse for Aalesunds reaksjon gitt situasjonen klubben er i, men hevder at forbundet måtte ta grep for å hjelpe Glimt.

– Det er viktig å understreke at vi har stor forståelse for utfordringene Aalesund kommer opp i, men totalt sett er dette det beste for norsk fotball, sier han til NRK.

Han erkjenner også at forbundet kunne ha agert tidligere for å unngå å havne i situasjonen som nå har oppstått.

– Vi får ta kritikken for at vi ikke så inn i glasskula tidligere og planla dette bedre. Det gjelder både oss, Norsk Toppfotball og klubbene, sier Fisketjønn.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Havets sølv – kystens gull

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Bløffen om Eksportveien
Har du konkrete tall for ca hvor mye delen med fastlandsforbindelse fra Gossen via Oterøy vil koste? Finner ikke noe ...
Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Møreaksen = svindel
@Terje SundsbøLitt dumt å legge inn link til artikler som ligger bak betalingsmur. Ikke alle som har abo på RB. 
Terje Sundsbø 3 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Det er tydelig at ekko-kammeret her inne ikke liker å bli forstyrret. De leser ikke kritikk av deres favoritt-forfattere. Motargumenter ...
@Anne Mari SandshamnDu gidder ikke kaste bort din tid og meninger, skriver du, men du gidder å bruke tid på å servere ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Møreaksen = svindel
Prisøkningene er nå innkalkulert i Møreaksen: https://www.rbnett.no/nyheter/i/z7JRg9/e39-aalesund-molde-blir-dyrere-og-kanskje-litt-forsinkaHvem er det som forsøker seg på svindel? Det er mye stål i flytebroene ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Hofseth synes å ha en generell forakt for fagfolk, i likhet med mange andre motstandere av Møreaksen. I hvert fall ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte