Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Redaksjonen
Artikkel
02 mars 2022 10:17
Del på Facebook
Forsknings- og høyere utdannelsesminister Ola Borten Moe bak spakene i gravemaskinen. I bakgrunnen får Kristiansund-ordfører Kjell Neergaard instruks om hvordan maskinen fungerer. Foto: Møre og Romsdal fylkeskommune
Forsknings- og høyere utdannelsesminister Ola Borten Moe bak spakene i gravemaskinen. I bakgrunnen får Kristiansund-ordfører Kjell Neergaard instruks om hvordan maskinen fungerer. Foto: Møre og Romsdal fylkeskommune
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsknings- og høyere utdannelsesminister Ola Borten Moe fikk kjøre gravemaskinen og starte riving av Rutebilstasjonen i Kristiansund. Det var også startskuddet for byggetrinn 1 av Campus Kristiansund.

Tirsdag formiddag ved 10.30-tiden ble de første bitene av den gamle Rutebilstasjonen revet. I hver sin gravemaskin fikk utdannelsesminister Ola Borten Moe og ordfører i Kristiansund, Kjell Neergaard, markere starten på arbeidet, og at byen i løpet av to år får en campus for høyere utdannelse, forskning og innovasjon.

Annonse
Annonse

– Unikt løft for regionen

– Dette er en av de største dagene for meg som ordfører. Det er fantastisk å få være med på, sa ordfører Neergaard. For denne dagen, når arbeidet med Campus Kristiansund for alvor starter, er en milepæl for byen og for Nordmøre.

– Dette blir et unikt løft for hele regionen. Det vil bidra til vekst og utvikling i en region som har så utrolig mye å by på. Nå skjer det veldig mye positivt rundt oss. Nå skal vi jobbe sammen, sa Neergaard.

Han takket Høgskolen i Molde, Fagskolen i Møre og Romsdal, vekstmiljøene, forskningsmiljøene, Kristiansund Havn og ikke minst Møre og Romsdal fylkeskommune for samarbeidet så langt.

Har bygd kunnskap

Forsknings- og høyere utdannelsesminister Ola Borten Moe sa i sin tale at byggingen av kunnskap har skjedd i takt med byggingen av Norge. Han nevnte Universitet i Oslo som kom i 1811, Landbrukshøyskolen på Ås i 1859, NTH i Trondheim i 1910 og Universitetet i Bergen i 1946.

– Kunnskap har den fantastiske egenskapen at det blir bare mer og mer av den, jo mer du deler av den. Da bygger du kompetanse, fremtid og mulighet til utvikling.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

– Men ikke bare har utdannelsesinstitusjonene våre båret nasjonsutviklingen på sine skuldre, men de har også vært uhyre viktige motorer for regional, nasjonal og lokal utvikling, sa ministeren, og nevnte NTNU sin betydning for Trondheim.

– Det er det håp om at man nå får til i Kristiansund. Jeg tror nesten ikke det er mulig å overdrive betydningen av det man allerede har fått til, og det potensialet som man skaper med byggetrinn 1, og det lokale engasjementet. Ordføreren har helt rett; det hadde ikke skjedd uten at man hadde stått på fra kommunen, Høgskolen i Molde, Møre og Romsdal fylkeskommune og fra Dronning Mauds Minne Høgskole for Barnehagelærerutdanning. Jeg tror potensialet fremover er veldig stort, sa Borten Moe, som ønsket lykke til med prosjektet.

– Viktig milepæl

Også for Devoldholmen Utvikling AS sin daglige leier, Kristin Haug Lund, var dette en milepæl:

– Endelig skal det skje noe fysisk her. Endelig starter en etterspurt og lenge planlagt riving. Nå kan vi re grunnen for et flunkende nytt og fremtidsrettet campus i sentrum av Kristiansund. Vi har jobbet lenge mot denne viktige milepælen, og det har vi gjort sammen med viktige og avgjørende samarbeidspartnere i prosjektet. Vi har hatt et godt samarbeid med Kristiansund kommune, vi har startet et godt samarbeid med leietakerne som skal ha tilhold i campus. Takk til Høgskolen i Molde og NEAS for gode prosesser så langt. Og sist men ikke minst, samarbeidet med Møre og Romsdal fylkeskommune. Det har vært helt avgjørende for Campus Kristiansund, og med en svært engasjert fylkeskommunedirektør i spissen. Uten dere alle har vi ikke stått her i dag og markert byggestarten for Campus Kristiansund, sa Haug Lund.

Skal stå ferdig i 2024

Campus Kristiansund (CKSU) vil inneholde høyskoletilbud, fagskole, vekstmiljø for næringslivet og forskningsmiljø. CKSU skal stå ferdig i 2024 .

Campus Kristiansund er et samarbeid mellom Høgskolen i Molde, Kristiansund og Nordmøre Næringsforum, Kristiansund kommune og Møre og Romsdal fylkeskommune. Disse aktørene eier Høyskolesentret i Kristiansund, som vil bli erstattet av CKSU – Campus Kristiansund.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Denne bekymringen for fylkesøkonomien er berettiget. Som lokalpolitiker som har vært vara i samferdselsutvalget har jeg fulgt økonomien i fylket ...
Geir Ole Sætremyr 15 timer siden Brobygging
@Terje SundsbøFlaskehalsar som er inne er forbi Veblungsnres, Brustuglia på E136,  3 bruer på RV70, E39 Volda til Ørsta. I tillegg ...
Terje Sundsbø 16 timer siden Brobygging
@Geir Ole SætremyrEn flaskehals er en trafikkhindring. Og her er ferger utvilsomt den virkelig store flaskehalsen. Hva mener du en flaskehals er?Jeg ...
Geir Ole Sætremyr 21 timer siden Brobygging
@Terje SundsbøDu veit inderlig vel kva ein flaskehals er.Kva er ditt forslag til korleis Noreg skal nå klimamåla sine?Frank Sve fikk ...
Terje Sundsbø 22 timer siden Brobygging
@Geir Ole SætremyrDu viser til klimamål og rapporter, og til konsekvenser for framtidig veibygging. Om du mener alvor med at flaskehalser må ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Brobygging
@Terje SundsbøI ein uttale til mellom anna E39 Ålesund til Molde, eller omvendt, uttaler Transportforvaltning Midt i SVV (05.03.24) mellom anna, ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse