Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
24 april 2022 19:14
Del på Facebook
Ada Hegerberg og Lyon tok første stikk mot PSG i mesterligasemifinalen. Foto: Adam Ihse / TT / NTB
Ada Hegerberg og Lyon tok første stikk mot PSG i mesterligasemifinalen. Foto: Adam Ihse / TT / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lyon utnyttet forsvarstabber og slo Paris Saint-Germain 3-2 i den første kampen av semifinalen i mesterligaen søndag.

Dermed har Ada Hegerberg og co. et godt utgangspunkt foran returoppgjøret førstkommende lørdag. Lyon er det mestvinnende laget i turneringen med sine sju titler. De vant sist i 2020.

Annonse
Annonse

Marie-Antoinette Katoto sendte PSG i ledelsen tidlig, men etter en drøy halvtime var kampen snudd etter scoringer av Wendie Renard (straffe) og Catarina Macario. I 2. omgang scoret Macario igjen før Paulina Dudek reduserte for gjestene.

Amerikanske Macario er på sju mål i årets mesterligasesong. Kun Wolfsburgs Tabea Wassmuth (9) og Barcelona-kaptein Alexia Putellas (10) har flere.

PSG kom mer og mer med i kampen etter Dudeks redusering, men de kom ikke nærmere å tukte laget som leder den franske ligaen.

De må slå tilbake på hjemmebane om en snau uke om det fortsatt skal være håp om mesterligatittel. Kampen spilles førstkommende lørdag.

Ada Hegerberg var aktiv for Lyon og bidro med en målgivende pasning. Hun spilte hele kampen for de hvitkledde og var svært nær et 4-2-mål seks minutter på overtid. Keeper reddet med en beinparade.

Celin Bizet Ildhusøy var ubenyttet reserve for PSG.

Annonse
Annonse

I den andre semifinalen vant Barcelona det første oppgjøret mot Wolfsburg med 5-1. Det spanske storlaget er regjerende mester og har fylt Camp Nou både i kvartfinale og semifinale.

Tidlig scoring

Det var PSG som gikk opp i ledelsen etter kun seks minutter da Katoto kom seg løs i feltet. Hun satte ballen i mål mellom beina på Lyon-keeper Christiane Endler.

Etter 33 minutter var kampen snudd, Først utlignet Renard fra straffemerket etter 23 minutter, før Lyon-angrepet utnyttet et svakt utspill fra mål ti minutter senere.

PSG-keeper Barbora Votiková slo ballen rett til Hegerberg på 30 meter, og hun spilte fram Macario som var sikker alene med Votiková.

Ny tabbe

I 2. omgang førte en ny forsvarsbrøler til at Lyon gikk opp i 3-1. Votiková og målscorer Dudek feilkommuniserte da ballen trillet inn til keeperen, og det endte med at den gikk mellom beina på Votiková. Sisteskansen fikk stoppet ballen på streken med foten, men der kom Macario og skled inn sitt andre mål for dagen.

Sju minutter senere fikk PSG straffe etter en hands i Lyon-feltet, og Dudek satte den i mål via fingertuppene til Endler. Det ga PSG noe håp, men de greide ikke komme helt tilbake i oppgjøret. Det endte 3-2 til Lyon.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 5 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 9 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 20 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 22 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 23 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse