Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
10 mai 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB
Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 10. mai.

Biden: Putin mangler en vei ut av krigen i Ukraina

USAs president Joe Biden sa mandag at han frykter at Russlands president Vladimir Putin ikke lenger har en vei ut av krigen i Ukraina, melder CNN.

Annonse
Annonse

– Jeg er sikker på at Putin trodde han kunne bryte opp Nato, og at han trodde han kunne ødelegge EU, sa Biden på et innsamlingsarrangement i Maryland mandag, skriver kanalen, som viser til en skriftlig rapport fra en pressepool som dekket arrangementet. Videre omtalte han Putin som «svært kalkulerende», og uttrykte bekymring for at han ikke klarer å finne en vei ut av krigen i Ukraina, ifølge rapporten.

Sør-Koreas nye president tatt i ed

Yoon Suk-yeol er tatt i ed som Sør-Koreas nye president. Han trer inn i embetet i en periode med høy spenning mellom landet og naboen Nord-Korea.

– Jeg sverger foran folket at jeg på trofast vis vil utføre pliktene til presidenten, sa Yoon under den store seremonien ved nasjonalforsamlingen i Seoul. Konservative Yoon er blitt beskrevet som en utenrikspolitisk hauk, og har lovet å ha en tøffere tilnærming til Nord-Korea og Kim Jong-un enn forgjengeren Moon Jae-in.

Annonse
Annonse

Warhol-portrett av Marilyn Monroe solgt for rekordsum på auksjon

Andy Warhols ikoniske portrett av Marilyn Monroe ble solgt på auksjonshuset Christie's i New York mandag. Prisen: Rekordhøye 195 millioner dollar.

Prisen tilsvarer rundt 1,89 milliarder kroner etter dagens kurs, og er den høyeste for et kunstverk fra 1900-tallet som er solgt på en offentlig auksjon. Silketrykket «Shot Sage Blue Marilyn» ble laget i 1964, to dager etter at den legendariske Hollywood-stjerna døde. Auksjonen tok rundt fire minutter.

Odesa rammet av flere missilangrep

Den ukrainske byen Odesa ble rammet av sju missiler mandag kveld, ifølge det ukrainske forsvaret. Et kjøpesenter og et varemagasin ble rammet. En person ble drept og fem ble såret, opplyser militæret.

– Mens de forsøkte å ramme strategiske mål, traff de foreldede missilene heller et «ekstremt farlig» kjøpesenter og et varemagasin for forbrukervarer, skriver militærtalskvinne Natalja Gumenjuk på Facebook.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 11 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 12 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 23 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse