Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
28 juni 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Eric Gay / AP / NTB
Foto: Eric Gay / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 28. juni.

46 funnet døde i vogntog i Texas

46 personer er funnet omkommet som følge av varme i et vogntog i San Antonio i den amerikanske delstaten Texas. Videre er 16 personer, blant dem 12 voksne og 4 barn, funnet i live og sendt til sykehus med symptomer på heteslag.

San Antonios politisjef William McManus sier at tre personer er pågrepet, men at det på nåværende tidspunkt er ukjent om de kan kobles til saken. Funnet ble gjort i og ved et vogntog i San Antonio i natt norsk tid, i det som antas å være et forsøk på smugling av migranter.

Skeive mer utsatt for hatkriminalitet

I 2012 var det 34 anmeldelser av hatkriminalitet der motivet var knyttet til seksuell orientering. I 2019 var det mer enn tre ganger så mange anmeldelser – 122 – mens det var 97 anmeldte saker i fjor, skriver Klassekampen, basert på tall fra Bufdir.

En undersøkelse publisert i januar viste at én av fire transpersoner har opplevd trusler om vold. 14 prosent bifile og 15 prosent homofile og lesbiske svarte at de hadde opplevd hatkriminalitet, mens andelen bare var 3 prosent blant heterofile.

Flere kjøper selvtester

Forrige uke solgte Apotek 1 dobbelt så mange selvtester for covid-19 som uken før. I tillegg til at flere nå vil ha selvtester, opplyser apotekkjeden i en epost til NTB at det også er flere kunder som har fått påvist korona.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Folk er flinke til å ta smittevernhensyn, og vi ser at enkelte har begynt å ta fram munnbindet når det er mistanke om sykdom, skriver pressesjef Silje Ensrud i Apotek 1.

Rapport kobler kreft til forurensning

Over 10 prosent av Europas krefttilfeller og 2 prosent av kontinentets kreftdødsfall knyttes til forurensning, ifølge Det europeiske miljøbyrået (EEA).

I det som er EEAs første rapport om kreft og miljø, fremgår det at luftforurensning knyttes til rundt 1 prosent av alle krefttilfeller i Europa. Luftforurensning står for rundt 2 prosent av alle kreftrelaterte dødsfall, ifølge rapporten. Det fremkommer også at innendørs eksponering av radongass kan være årsak til opptil 4 prosent av alle krefttilfeller i Europa. Passiv røyking kan øke risikoen for alle krefttyper med opptil 16 prosent for folk som aldri har røykt selv, ifølge EEA.

Tre døde i togavsporing i USA

Tre personer er omkommet i en togavsporing i delstaten Missouri i USA, opplyser politiet. Over 40 personer ble skadd og sendt til sykehus, bekreftet politi i natt norsk tid.

Sju togvogner veltet i avsporingen som skjedde da toget traff en lastebil på en planovergang ved byen Mendon. Toget var på vei fra Los Angeles til Chicago og hadde 243 passasjerer og et personale på 12 om bord.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Havets sølv – kystens gull
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 5 timer siden Det skal være et fødetilbud i Kristiansund
@Terje SundsbøSå du mener det er Kjerkhol som endrer Stortingsvedtak? Hun ser på Stortingsvalg som 'ambisjoner', det bør hun kastes på.Å ...
Nå har også lederen i Sunnmørsposten våknet:«Stortinget sin instruks av Helse Midt-Norge om å halde føden i Kristiansund open, har ...
Terje Sundsbø 17 timer siden Dagen i dag har vært rar og ulykksalig
Fungerende hovedtillitsvalgt for overlegene ved Sykehuset i Kristiansund, Ralph Herter, sier det er et kjempeproblem å få tak i faste ...
Terje Sundsbø 19 timer siden Vikarierende motiv fra Helse Møre og Romsdal
B-gjengen sine drøye påstander blir i Aftenposten motsagt av gynekologer som viser til samme referanse som B-gjengen selv viser til. ...
Alf Helge Fevaag 19 timer siden Det skal være et fødetilbud i Kristiansund
Hadde AP virkelig ment dette som Tønnesen skriver, ja så hadde de stemt JA til å bevare fødeavdelingen på Nordmøre ...
Terje Sundsbø 20 timer siden Vikarierende motiv fra Helse Møre og Romsdal
Fungerende hovedtillitsvalgt for overlegene ved Sykehuset i Kristiansund, Ralph Herter, sier det er et kjempeproblem å få tak i faste ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte