Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
09 juli 2022 09:29
Del på Facebook
Elon Musk trekker seg fra avtalen om å kjøpe Twitter, men Twitter går til retten for å tvinge ham til å kjøpe. Foto: Marcio Jose Sanchez / AP / NTB
Elon Musk trekker seg fra avtalen om å kjøpe Twitter, men Twitter går til retten for å tvinge ham til å kjøpe. Foto: Marcio Jose Sanchez / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tesla-eier Elon Musks advokater sendte fredag et brev til Twitter om at Musk trekker seg fra kjøpet av sosiale medier-plattformen.

Begrunnelsen for at Musk avbryter avtalen, at Twitter ifølge advokatene har brutt en rekke punkter i avtalen de hadde om kjøpet. Brevet er også sendt til USA kredittilsyn SEC.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Advokatene sier at Twitter ser ut til å ha gitt Musk en rekke falske og villedende opplysninger som Musk stolte på da avtalen ble inngått.

De sier at Musk ikke har fått nok informasjon til å avgjøre hvor mye falske meldinger og kontoer det er på plattformen, og at det er brudd på avtalen som gir Musk rett til å avbryte kjøpet.

Twitter går til retten

Twitter svarer at de vil saksøke Musk for å tvinge ham til å gjennomføre kjøpet han har avtalt, og de sier de har tro på å vinne fram.

Men det blir dyrt for Musk å trekke seg fordi avtalen inkluderer en klausul om en milliard dollar i kompensasjon for kontraktbrudd.

Samtidig synker verdien av Twitter-aksjen. Fredag falt den til 36,81 dollar, langt under de 54,20 dollar Musk hadde avtalt å betale for dem.

Annonse
Annonse

For bare noen uker siden anbefalte Twitters styre aksjonærene å selge selskapet til Musk for 44 milliarder dollar.

Konstant strid

Gjennom hele kjøpsprosessen har det vært strid mellom Musk og Twitter, der Musk har klaget over at meldingstjenesten ikke har levd opp til sitt potensial som en plattform for ytringsfriheten.

Allerede et par uker før styrets anbefaling truet Musk med å trekke seg fra kjøpet og anklaget meldingstjenesten for å holde tilbake data om falske kontoer.

I et brev til Twitter 6. juni sa advokatene hans at Musk gjentatte ganger hadde bedt om informasjonen slik at han kunne vurdere hvor mange av Twitters 229 millioner kontoer er falske.

Mener bare 5 prosent er falske

Advokatene sa at Twitter hittil bare hadde tilbudt data om selskapets testmetoder, men at det er det samme som å avvise Musks forespørsel, og dermed er brudd på kjøpsavtalen.

Twitter mener at mindre enn 5 prosent av kontoene på plattformen er falske, mens Musk sier han mener antallet er langt høyere.

Musk har også vært kritisk til Twitters kriterier for å sperre kontoene til politikere, blant den tidligere president Donald Trump.

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Hans-Peter KaaresenSamferdsel prioriteres først av alt hos fylkespolitikerne – gratis ferge før skoler. Uten Møreaksen må fylket fortsatt drifte 2 ...
Terje Sundsbø 3 minutter siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrMiljøvennlig mobilitet betyr tilrettelegging for elbiler i distriktene – hvor offentlige transportmidler aldri kan bli et tilfredsstillende alternativ, verken økonomisk ...
Terje Sundsbø 5 minutter siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDet er Stortinget sitt privilegium å prioritere, herunder også hvordan de vil forsøke å nå klimamål. Slik som å redusere ...
Hans-Peter Kaaresen 14 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøFylkeskommunen har adskillig flere "alvorlige" (som du skriver) problemer enn Møreaksen å ta seg av.  Særinteressene i Møreaksen har splittet ...
Geir Ole Sætremyr 18 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Naturvernforbundet deltok som tilhøyrar på konferansen vel vitande at dette var lobbyverksemd.Vi var der for å plukke opp styringssignal, først ...
Geir Ole Sætremyr 18 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEnten det er Stortinget si samansetning, eller det er meir eller mindre nøytrale meiningsmålingar så er det til sjuande og ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse