Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
09 juli 2022 09:27
Del på Facebook
SVs fungerende leder Kirsti Bergstø er strålende fornøyd med den ferske meningsmålingen. Her fra partiets sommerpressekonferanse i slutten av juni. Foto: Gorm Kallestad / NTB
SVs fungerende leder Kirsti Bergstø er strålende fornøyd med den ferske meningsmålingen. Her fra partiets sommerpressekonferanse i slutten av juni. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SV går mest fram og har for første gang en oppslutning på 10 prosent på meningsmålingen til Nationen og Klassekampen. Samtidig fortsetter Sp fallet.

På den siste målingen Norfakta har laget for Klassekampen og Nationen , går SV fram 1,7 prosentpoeng til 10 prosent.

Annonse
Annonse

– Målingen viser at SVs arbeid for å redusere de økonomiske forskjellene og ta tak i klima- og miljøkrisen får oppslutning hos folk, sier fungerende SV-leder Kirsti Bergstø til avisen.

Senterpartiet svekker seg derimot 1,3 prosentpoeng og får en oppslutning på 5,6 prosent i den ferske målingen. Det er den laveste oppslutningen siden oktober 2016.

Ned for Sp og Ap

Nedgangen er på 17 prosentpoeng siden toppnoteringen på 22,6 prosent i januar i fjor.

– Det er jo en måling som vi ikke er fornøyd med, et resultat som er langt unna der vi ønsker å være, selvsagt. Og som også er et tydelig signal om at her har vi en jobb å gjøre, sier stortingsrepresentant Geir Pollestad til Klassekampen.

Også regjeringskameraten Ap går tilbake på målingen og får en oppslutning på 21,2 prosent. Ap er i tillegg partiet som taper mest på målingen med 1,8 prosentpoeng.

Andre måling på 10 prosent

I februar var det jevnt mellom SV og Rødt, og begge partiene lå på 8–9 prosent. SV har styrket seg, mens Rødt nå er nede på 5,4 prosents oppslutning.

Annonse
Annonse

– Velgerne på venstresiden kan være misfornøyd med Ap, men synes Rødt blir for drøyt, da velger de SV, sier statsviter og valganalytiker Svein Tore Marthinsen til Nationen.

SV fikk også en oppslutning på 10 prosent på junimålingen fra TV 2. Partiet får 8,3 prosent på gjennomsnittet av meningsmålingene den siste måneden, ifølge pollofpolls.no.

Høyre størst

De tidligere regjeringspartnerne Frp og Høyre går begge fram og får en oppslutning på henholdsvis 14 og 28,9 prosent. Høyre er dermed største parti på målingen. KrF er minst med 3,2 prosents oppslutning.

De borgerlig partiene får med denne målingen 87 seter på Stortinget, mens venstresiden, inkludert Rødts 10 og MDGs 3 mandater, samlet får 82.

Partienes oppslutning (endring fra juni i parentes): Høyre: 28,9 prosent (+1,1), Ap: 21,2 (-1,8), Frp: 14 (+0,9), SV: 10 (+1,7), Sp 5,6 (-1,3), Rødt 5,6 (-0,2), Venstre 4,0 (-1,3), MDG 3,6 (+0,6) og KrF 3,2 (-0,6).

Målingen er utført 5. og 6. juli og er basert på et utvalg på 1.005 personer. Feilmarginen er mellom 1,1 og 2,8 prosent.

(©NTB)

Annonse
Annonse
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Viktig informasjon i tåkeleggingskaoset dette. Hva angår vindkraft blir den aldri bedre enn ca 30% i effektivitetsgrad mot innstallert effekt ...
Ansgar Dypbukt 3 dager siden Strømprisen til himmels
Sier meg enig i alt du skriver, strøm prisen er jo helt forferdelig ikke bare den, men nettleia er jo ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøSaksa frå referansegruppemøte 17.08.23: Forslag NTP 2024- 2036: Forslaget til ny plan innebærer mer enn halvering av årlige midler til vegbygging ...
Geir Ole Sætremyr 10 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 10 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 11 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse