Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Redaksjonen
Artikkel
29 juli 2022 19:52
Del på Facebook
Olsok på Gamle Kvernes Bygdemuseum har blitt en populær tradisjon. Her fra et arrangement i 2012. Foto: Terje Holm
Olsok på Gamle Kvernes Bygdemuseum har blitt en populær tradisjon. Her fra et arrangement i 2012. Foto: Terje Holm

Søndag 31. juli 2022 klokken 12.00 åpner Gamle Kvernes bygdemuseum dørene til årets Olsokstevne, melder Gamle Kvernes bygdemuseum i en pressemelding.

– Vi gleder oss skikkelig til å endelig kunne åpne opp igjen dørene våre på vidt gap og gjenskape noe av den aktiviteten som vi hadde før covid, skriver Gamle Kvernes bygdemuseum.

Arrangøren opplyser at denne dagen tilbys det hjemmelaget rømmegrøt, nystekte potetkaker med sirup på, sildsuppe, kleppsuppe og nystekte brødskiver rett fra bakarovnen, i tillegg til vafler, is og kaffe.

Averøy husflidslag stiller med aktiviteter og smed i smia, jernaldertelt med aktiviteter, åpne hus med historieformidling, opptrekksbåter, trøskarmotor, og mye mer.

I sjøavdelingen blir det foredrag og musikk fra klokken 14.00.

– Vi anbefaler å komme fra klokken 12.00 for å sikre seg rømmegrøt, potetkaker og suppe oppe i tunet, før en går nedover, så ta gjerne dagen på Kvernes på søndag, står det i pressemeldingen.

annonse

Foredragene blir om rorbukokkas viktige rolle, om fiskarbonden og dens betydning for kysten, og om funnet av Kvernes-kvalen, utgravingen og dateringen. I tillegg blir det musikk oppe i tunet og nede ved sjøen. Her blir det noe for enhver smak.

Frivilligheten er sterk

– Arrangementet kunne ikke blitt gjennomført, hadde det ikke vært for de mange frivillige som stiller opp år etter år, og nye frivillige som kommer til. Frivilligheten rundt Gamle Kvernes bygdemuseum er sterk, og det får vi virkelig bekreftet på slike dager som denne. Det er ikke foruten grunn at 2022 er utpekt som Frivilligetens år – frivilligheten får til utrolig mye, det ser vi i alle fall godt på Gamle Kvernes, skriver arrangøren.

  • Dagny Andersen er ei av de som har stilt opp år etter år og ledet grautkokarlaget – hun og arbeidsgjengen hennes sørger for mat til mang en sulten Olsokbesøkende som kan glede seg over hennes matkunnskaper. Hun har lært opp mang en grautkoker oppigjennom.
  • Så har vi Unni Leithaug som har stilt opp nærmest hver eneste dag de siste ukene for å sørge for at alt som kan klargjøres i forkant av dagen, er forberedt til søndag.
  • John Harry Kvalshaug har tatt hånd om programmet som skal foregå nede ved sjøen, og nær 60 frivillige til stiller opp – både før og under arrangementet for å sørge for at dette skal bli en fin dag for de som tar turen til oss.

– Vi håper mange tar turen til Gamle Kvernes bygdemuseum søndag 31. juli. God mat og fokus på tradisjoner i vakre omgivelser – velkommen til årets Olsokstevne, skriver arrangøren.

– Noen har det også som tradisjon å starte denne søndagen med Olsokmesse i Kvernes stavkirke klokken 11.00, opplyser arrangnøren.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 5 timer siden Den problematiske Tautra-tunnelen
@Anne Mari SandshamnKanskje du skulle lese noe sannferdig, skrevet av fagfolk? https://www.rbnett.no/meninger/i/zrb7k9/romsdalsfjordtunnelen-blir-en-av-verdens-sikreste. Det er Møreaksen som gir mest vei for pengene. Med ...
@Anne Mari SandshamnEnda en god grunn for slike fergeavløsningsprosjekter, så risikerer vi ikke slike uhell.Frank Sve (Frp) er bekymret for fylkeskommunens økonomi ...
Anne Mari Sandshamn 8 timer siden Den problematiske Tautra-tunnelen
Dette er det beste og mest sannferdige innlegg jeg har lest så langt om MA. Gir enda mer grobunn til ...
Anne Mari Sandshamn 19 timer siden Kva er vitsen med gratis ferje, når ferja ikkje går?
@Terje SundsbøJaggu bra den er nede det meste av tiden, ellers kan det lett bli veldig mange ulykker, av bilister om ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Mulighetenes akse – Romsdalsaksen!
Å hevde at tunnelen under Tautra går i et aktivt jordskjelvområde faller på sin egen urimelighet. Se til Japan, der ...
Det er mange gode grunner for å bygge ut fergeavløsingsprosjekter, slik som Møreaksen. Bl.a. fordi fergebommer er nede mesteparten av ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte