Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Redaksjonen
Artikkel
29 juli 2022 19:52
Del på Facebook
Olsok på Gamle Kvernes Bygdemuseum har blitt en populær tradisjon. Her fra et arrangement i 2012. Foto: Terje Holm
Olsok på Gamle Kvernes Bygdemuseum har blitt en populær tradisjon. Her fra et arrangement i 2012. Foto: Terje Holm
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag 31. juli 2022 klokken 12.00 åpner Gamle Kvernes bygdemuseum dørene til årets Olsokstevne, melder Gamle Kvernes bygdemuseum i en pressemelding.

– Vi gleder oss skikkelig til å endelig kunne åpne opp igjen dørene våre på vidt gap og gjenskape noe av den aktiviteten som vi hadde før covid, skriver Gamle Kvernes bygdemuseum.

Annonse
Annonse

Arrangøren opplyser at denne dagen tilbys det hjemmelaget rømmegrøt, nystekte potetkaker med sirup på, sildsuppe, kleppsuppe og nystekte brødskiver rett fra bakarovnen, i tillegg til vafler, is og kaffe.

Averøy husflidslag stiller med aktiviteter og smed i smia, jernaldertelt med aktiviteter, åpne hus med historieformidling, opptrekksbåter, trøskarmotor, og mye mer.

I sjøavdelingen blir det foredrag og musikk fra klokken 14.00.

Annonse
Annonse

– Vi anbefaler å komme fra klokken 12.00 for å sikre seg rømmegrøt, potetkaker og suppe oppe i tunet, før en går nedover, så ta gjerne dagen på Kvernes på søndag, står det i pressemeldingen.

Foredragene blir om rorbukokkas viktige rolle, om fiskarbonden og dens betydning for kysten, og om funnet av Kvernes-kvalen, utgravingen og dateringen. I tillegg blir det musikk oppe i tunet og nede ved sjøen. Her blir det noe for enhver smak.

Frivilligheten er sterk

– Arrangementet kunne ikke blitt gjennomført, hadde det ikke vært for de mange frivillige som stiller opp år etter år, og nye frivillige som kommer til. Frivilligheten rundt Gamle Kvernes bygdemuseum er sterk, og det får vi virkelig bekreftet på slike dager som denne. Det er ikke foruten grunn at 2022 er utpekt som Frivilligetens år – frivilligheten får til utrolig mye, det ser vi i alle fall godt på Gamle Kvernes, skriver arrangøren.

  • Dagny Andersen er ei av de som har stilt opp år etter år og ledet grautkokarlaget – hun og arbeidsgjengen hennes sørger for mat til mang en sulten Olsokbesøkende som kan glede seg over hennes matkunnskaper. Hun har lært opp mang en grautkoker oppigjennom.
  • Så har vi Unni Leithaug som har stilt opp nærmest hver eneste dag de siste ukene for å sørge for at alt som kan klargjøres i forkant av dagen, er forberedt til søndag.
  • John Harry Kvalshaug har tatt hånd om programmet som skal foregå nede ved sjøen, og nær 60 frivillige til stiller opp – både før og under arrangementet for å sørge for at dette skal bli en fin dag for de som tar turen til oss.

– Vi håper mange tar turen til Gamle Kvernes bygdemuseum søndag 31. juli. God mat og fokus på tradisjoner i vakre omgivelser – velkommen til årets Olsokstevne, skriver arrangøren.

– Noen har det også som tradisjon å starte denne søndagen med Olsokmesse i Kvernes stavkirke klokken 11.00, opplyser arrangnøren.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 3 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnFøyer seg inn i en lang rekke av tilsvarende........."Pompel og Pilt" fortsetter som bidragsytere i underholdningsbransjen.  Teoriene deres er det ...
Anne Mari Sandshamn 5 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Rasmuss >Rassmussen og Terje Sundsbø påstår følgende sitat, kopiert direkte fra leserinnlegg : " Det finnes flere ferdige fergeavløsningsprosjekter både ...
Geir Ole Sætremyr 9 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette intervjuet med TØI-forskar Aud Tennøy skildrer mange av dei tiltaka som må til for å nå klimamåla https://www.energiogklima.no/to-grader/ekspertintervju/fire-ting-vi-ma-slutte-med-hvis-vi-skal-na-klimamalene
Espen Heitmann 11 timer siden Meir norsk mat i fylkeskommunen
Nå er det vel liten tvil om at Dordi har ett selektivt forhold til fakta, jeg vil bare minne om ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse