Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
28 august 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Yousef Murad / AP / NTB
Foto: Yousef Murad / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 28. august.

Stigende antall drepte i Libya

Minst 23 mennesker ble drept og over 140 er såret i sammenstøt mellom rivaliserende militsgrupper i Libyas hovedstad Tripoli gjennom gårsdagen. Det viser en oppdatert oversikt fra helsedepartementet i landet.

Annonse
Annonse

De siste månedene har det vært en opptrapping av blodige sammenstøt, og det er stor frykt for at det skal bryte ut en ny borgerkrig. FN sier i en uttalelse at de er svært bekymret over den eskalerende situasjonen.

Fotgjenger døde etter påkjørsel

Det ble gitt livreddende førstehjelp etter at en fotgjenger ble påkjørt på Brunlanesveien i nærheten av Tanum i Larvik kommune i natt. Politiet fikk melding om ulykken klokken 2.35.

Litt før klokken 4 opplyser politiet på Twitter at fotgjengeren er bekreftet død, men at de pårørende ikke er varslet.

Bilfører stakk av etter ulykke

Politiet har pågrepet mannen de mener stakk av fra en møteulykke på riksvei 13 ved Voss. Brannvesenet meldte om ulykken like etter klokken 18.30 i går kveld. En mannlig bilfører satt fastklemt med det politiet beskrev som kritiske skader.

Annonse
Annonse

Føreren av den andre bilen stakk fra stedet og forsvant inn i skogen. Litt før klokken 23 opplyste politiet at de hadde pågrepet en mann i 20-årene. Han er ikke alvorlig skadd, men er mistenkt for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand.

Tyskland lover Ukraina-støtte

Tyskland forsikrer at landet skal støtte Ukraina i krigen mot Russland i flere år, dersom det blir nødvendig. Det sier Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock til avisen Bild am Sonntag.

– Ukraina forsvarer også vår frihet, vår fred. Og vi støtter dem økonomisk og militært, og så lenge det trengs. Punktum, sier Baerbock.

Vaksinekombo gir samme beskyttelse

De fleste kombinasjoner av ulike koronavaksiner gir samme beskyttelse som når samme vaksine brukes for alle doser. Det viser en studie gjennomført av svenske Läkemedelsverket sammen med myndighetene i Danmark, Finland og Norge. Forskningen er basert på vaksinasjonsdata for 23 millioner innbyggere.

Hovland med solid runde

Viktor Hovland endte med fem birdier og to bogeyer i PGA-tourmesterskapet i går. Nordmannen har levert stabilt i Atlanta og ligger på 22. plass etter tre av fire runder. Lynnedslag i nærheten av banen gjorde at starten på runden ble utsatt. På grunn av dårlig vær, ble spillet stanset da han hadde gått tolv av atten hull.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 5 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 5 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 6 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 6 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse