Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
02 september 2022 23:34
Del på Facebook
Ada Hegerberg måtte støttes av banen mot Belgia. Det er uklart hvor alvorlig skaden er. Foto: Terje Pedersen / NTB
Ada Hegerberg måtte støttes av banen mot Belgia. Det er uklart hvor alvorlig skaden er. Foto: Terje Pedersen / NTB

Ada Hegerberg måtte støttes av banen i VM-kvalifiseringskampen mot Belgia fredag. Fredag kveld var det ikke klart hvor alvorlig skaden er.

– Hun ble utsatt for en hard takling og har vondt flere steder i venstre bein. Jeg kan per nå ikke si noe om alvorlighetsgraden. Hun skal utredes videre før vi kan si noe mer om hva det handler om, sa landslagslege Said Tutunchian til NTB i 23-tiden fredag kveld.

annonse

Mens de andre spillerne feiret 1-0-seier og VM-billett, satt Hegerberg i garderoben med smerter. Hennes skade var et skår i seiersgleden, og hun kom aldri til intervjusonen.

Tutunchian bekreftet på spørsmål fra NTB at hun skulle røntgenundersøkes.

– Vi skal prøve å få det til så fort som mulig, sa han, men kunne ikke si hvorvidt Hegerberg skulle til sykehus fredag kveld.

Medieansvarlig Halvor Lea meldte senere til NTB at det trolig ikke kommer oppdateringer om Hegerberg før lørdag.

Trøstet

Hegerbergs fot ble hengende igjen etter en duell med Belgias stopper Amber Tysiak, og den norske spissen hadde tydelige smerter. Hun ble trøstet av Guro Bergsvand mens hun i flere minutter lå nede og fikk behandling.

TV-bildene viste at hun holdt seg til det venstre kneet etter å ha fått et spark. Det ble kalt på båre, men Hegerberg greide å gå av banen med støtte av det medisinske personellet.

annonse

Det skjedde noen minutter etter at Tuva Hansen scoret det som ble Norges vinnermål med et flott skudd fra like utenfor 16-meteren.

Verken Riise eller de andre spillerne hadde nytt om Hegerberg da de møtte til intervjuer.

Krysset fingre

– Jeg har ennå ikke vært inne i garderoben eller fått oppdateringer, så det må legen formidle. Vi må bare krysse fingrene for at det ikke er alvorlig, sa Riise til NTB.

– Jeg har ikke sett henne etter kampen, men vi må krysse fingre og alt vi har for at det går bra med Ada, sa Maren Mjelde.

Tysiak, som gikk i duellen med Hegerberg, burde egentlig på det tidspunkt vært utvist etter at hun i starten av 2. omgang stoppet to norske kontringer med sabotasjeaksjoner. Først dro hun Guro Reiten i trøya, så holdt hun igjen Hegerberg. Hun fikk gult kort for den første, men slapp med tilsnakk for den andre.

– Ja, hun hadde et par gode holdinger der som kunne ha gitt noe mer, sa Riise om det.

(©NTB)

annonse

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

jon ingar eik 45 minutter siden Møreaksen, tidenes skandale!
Ja Møreaksen er tidenes skandale, men følle prosjektet og den enda lengre omveien Hafast er mange ganger verre som ett ...
@Terje G. FinnøyDen raskeste veien er Møreaksen. Omveien er Romsdalsaksen, som også gir minst vei for pengene. Dine referanser til rette linjer ...
@Terje SundsbøMed dine uttalelser så sår du nettopp tvil om integriteten og seriøsiteten til Norstat.Og det samme gjelder vedr. KS2/del. 1 ...
@Terje G. FinnøyDet tragikomiske er det cel du som stpr for, men  flott at du nå benytter de samme referanser til SMP ...
Terje Sundsbø 6 timer siden Møreaksen, tidenes skandale!
@Rolf Erik PedersenDu lyver så det renner av deg. Jeg har aldri påstått at 80% er for Møreaksen. Jeg har vist til ...
Terje G. Finnøy 17 timer siden Verden består av mer enn lastebiler fra Sunnmøre
@Terje SundsbøDette nærmer seg en tragikomedie. Der det er forunderlig hvordan du vrir og vender, der du tilpasser din tillit/ikke tillit ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte