Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
03 september 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Theresa Wey / AP / NTB
Foto: Theresa Wey / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 3. september.

IAEA-sjefen bekymret for bombing ved atomkraftverk

Sjefen for Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA), Rafael Grossi, er bekymret for bombingen som skjer i området rundt atomkraftverket i Zaporizjzja.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

– Den militære aktiviteten og operasjonene øker i denne delen av landet, og det bekymrer meg svært, sa Grossi under en pressekonferanse i Wien etter inspeksjonen på kraftverket.

Tusenvis må evakuere på grunn av skogbrann i California

Tusenvis av mennesker i Nord-California er beordret til å evakuere på grunn av en skogbrann som fredag har spredt seg i hurtig tempo.

Byene Weed, Lake Shastina og Edgewood er under obligatorisk evakueringsordre. Enkelte steder er det ventet at temperaturene vil stige til opp mot 43 grader.

Åtte personer funnet døde i elven Rio Grande i USA

Minst åtte migranter ble funnet døde og flere skadd, etter å ha forsøkt å krysse elven Rio Grande i nærheten av Eagle Pass i den amerikanske delstaten Texas.

Annonse
Annonse

Ifølge USAs grensekontrollverk (CBP) ble 37 personer reddet opp fra elven og 16 andre ble pågrepet. Mexicanske myndigheter pågrep ytterligere 39 personer.

USA gir våpenpakke til Taiwan verdt over en milliarder dollar

USAs utenriksdepartement kunngjorde fredag at landet gir våpenpakke til Taiwan til en verdi av 1,1 milliarder dollar. 665 millioner dollar går til et radarvarslingssystem som skal hjelpe øya med å spore innkommende raketter.

Våpenstøtten, som skal bidra til å styrke Taiwans forsvarsevne mot Kina, faller ikke i god jord hos kinesiske myndigheter. Kina varsler mottiltak.

Ingen streik i energisektoren – partene kom til enighet på overtid

Det blir ingen streik i energisektoren. Natt til lørdag kom partene til enighet på overtid av meklingen, opplyser EL og IT Forbundet.

– Vi er fornøyde med å ha fått et viktig gjennomslag. Dette betyr at vi kan gå vekk fra en praksis der arbeidsgiver kan kreve at ansatte ubetalt skal bruke sin fritid på å reise til og fra anlegg, sier forhandlingsleder Bjørn Fornes for EL og IT Forbundet i en pressemelding.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 1 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøFylkeskommunen har adskillig flere "alvorlige" (som du skriver) problemer enn Møreaksen å ta seg av.  Særinteressene i Møreaksen har splittet ...
Geir Ole Sætremyr 5 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Naturvernforbundet deltok som tilhøyrar på konferansen vel vitande at dette var lobbyverksemd.Vi var der for å plukke opp styringssignal, først ...
Geir Ole Sætremyr 5 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEnten det er Stortinget si samansetning, eller det er meir eller mindre nøytrale meiningsmålingar så er det til sjuande og ...
Terje Sundsbø 11 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrStortinget er ikke basert på meningsmålinger, men på valgresultat. Partiene Høyre, Senterpartiet, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet prioriterte Møreaksen under NTP-behandlingen ...
Geir Ole Sætremyr 16 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 17 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse