Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
03 september 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Theresa Wey / AP / NTB
Foto: Theresa Wey / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 3. september.

IAEA-sjefen bekymret for bombing ved atomkraftverk

Sjefen for Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA), Rafael Grossi, er bekymret for bombingen som skjer i området rundt atomkraftverket i Zaporizjzja.

– Den militære aktiviteten og operasjonene øker i denne delen av landet, og det bekymrer meg svært, sa Grossi under en pressekonferanse i Wien etter inspeksjonen på kraftverket.

Tusenvis må evakuere på grunn av skogbrann i California

Tusenvis av mennesker i Nord-California er beordret til å evakuere på grunn av en skogbrann som fredag har spredt seg i hurtig tempo.

Byene Weed, Lake Shastina og Edgewood er under obligatorisk evakueringsordre. Enkelte steder er det ventet at temperaturene vil stige til opp mot 43 grader.

Åtte personer funnet døde i elven Rio Grande i USA

Minst åtte migranter ble funnet døde og flere skadd, etter å ha forsøkt å krysse elven Rio Grande i nærheten av Eagle Pass i den amerikanske delstaten Texas.

annonse

Ifølge USAs grensekontrollverk (CBP) ble 37 personer reddet opp fra elven og 16 andre ble pågrepet. Mexicanske myndigheter pågrep ytterligere 39 personer.

USA gir våpenpakke til Taiwan verdt over en milliarder dollar

USAs utenriksdepartement kunngjorde fredag at landet gir våpenpakke til Taiwan til en verdi av 1,1 milliarder dollar. 665 millioner dollar går til et radarvarslingssystem som skal hjelpe øya med å spore innkommende raketter.

Våpenstøtten, som skal bidra til å styrke Taiwans forsvarsevne mot Kina, faller ikke i god jord hos kinesiske myndigheter. Kina varsler mottiltak.

Ingen streik i energisektoren – partene kom til enighet på overtid

Det blir ingen streik i energisektoren. Natt til lørdag kom partene til enighet på overtid av meklingen, opplyser EL og IT Forbundet.

– Vi er fornøyde med å ha fått et viktig gjennomslag. Dette betyr at vi kan gå vekk fra en praksis der arbeidsgiver kan kreve at ansatte ubetalt skal bruke sin fritid på å reise til og fra anlegg, sier forhandlingsleder Bjørn Fornes for EL og IT Forbundet i en pressemelding.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje G. Finnøy 47 minutter siden MA InterCity – Når utgangspunktet er som galest
@Terje SundsbøFlertallet i fylket er veldig tydelig på at oversjøisk løsning foretrekkes fremfor gigantomani prosjektet.At omveien er ett produkt av lobbyisme, ...
I og med at enkelte omvei tilhengere stadig prøver å fremstille utfallet skråsikkert som bestemt, pengene på konto, spaden satt ...
@Anne Mari SandshamnIngen ting av det du opprinnelig skrev var å lese i linken til Sunnmørsposten, som du opprinnelig viste til. Jeg ...
Anne Mari Sandshamn 16 timer siden MA InterCity – Når utgangspunktet er som galest
@Terje SundsbøIkke meg som har funnet på dette, ville bare vise deg hva transport firma velger. Som ser om du leste ...
@Anne Mari SandshamnDet svaret til slutt som du nå viser til står ikke i leserinnlegget du linket til, og heller ikke i ...
Anne Mari Sandshamn 20 timer siden MA InterCity – Når utgangspunktet er som galest
@Terje SundsbøHvorfor skal jeg se fram til det?  hva han ( og i grunn du og ) mener er irrelevant for ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte