Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
07 september 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Mary Altaffer / AP / NTB
Foto: Mary Altaffer / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 7. september.

Avis: Informasjon om et annet lands atomarsenal beslaglagt i Trump-razzia

Et dokument som beskriver et annet lands forsvar, også landets atomarsenal, er blant beslagene etter at FBI raidet Donald Trumps eiendom Mar-a-Lago, opplyser kilder til Washington Post.

Annonse
Annonse

Noen av dokumentene beskriver amerikanske militæroperasjoner og er så hemmeligstemplet at mange høytstående personer i det nasjonale sikkerhetsapparatet ikke får vite om dem, får avisa opplyst av kilder med kjennskap til saken.

Mann pågrepet etter knivstikking på Grønland

Politiet i Oslo pågrep natt til onsdag en mann som er mistenkt for å stå bak knivstikkingen ved Vaterlandsparken i Oslo tirsdag kveld.

– Han er foreløpig siktet for grov kroppsskade, opplyser Nina Henrichson Kresse på krimvakta i Oslo.

Mannen i 30-årene som fikk livstruende skader i knivstikkingen, er innlagt på sykehus.

– Han har ikke vært i stand til å la seg avhøre, sier Kresse til NTB.

Fauci tror det kan bli årlig koronavaksinering

USAs smittevernsjef Anthony Fauci sier det trolig blir årlig påfyll av koronavaksine i landet, slik praksis er med influensavaksinen. Utspillet kommer etter at mat- og legemiddeltilsynet (FDA) forrige uke godkjente to nyutviklede vaksiner mot omikronvarianten av koronaviruset.

– Vi går trolig mot en vaksineringsfrekvens lignende den for den årlige influensavaksinen, med årlig oppdaterte koronavaksiner tilpasset variantene som er i sirkulasjon, sa Fauci, USAs smittevernsjef, tirsdag. Eldre og immunutsatte kan imidlertid måtte bli vaksinert oftere, og strategien må alltid være oppe til vurdering i tilfelle det for eksempel skulle oppstå en farlig, ny variant som skiller seg dramatisk med det man forutser, understreket Fauci.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Sp stiller ultimatum om EUs energipakke

Om EUs fjerde energipakke blir vedtatt, vil Senterpartiet forlate regjeringen. Det sier partiets energipolitikere Per Martin Sandtrøen og Ole André Myhrvold.

– Vi kan ikke sitte i en regjering som vedtar den. Det vil ikke være mulig for Senterpartiet, sier Sandtrøen til Klassekampen.

Flere unge i Oslo bevæpner seg med kniv

Over flere år har politiet tatt stadig flere unge som går med kniv. I alt har Oslo-politiet tvitret om knivepisoder 28 ganger siden juni.

Den siste tiden har det vært en rekke alvorlige episoder der spesielt ungdommer har dratt fram en kniv eller andre typer våpen.

I en rapport fra Oslo politidistrikt om unge kriminelle, kom det fram nesten 20 prosent var blitt tatt for å bære kniv eller andre typer våpen.

Terrorsiktet nordmann kan bli løslatt i Jemen

Den terrorsiktede nordmannen Anders Cameroon Østensvig Dale (43) fra Nesodden kan bli løslatt i Jemen i en fangeutveksling, melder NRK.

Flere eksperter sier NRK at det er en risiko for at den etterlyste nordmannen kan gå under radaren igjen. Dale konverterte til islam i 2008 og besøkte Jemen flere ganger før han forlot sin høygravide kone i Norge og reiste til landet for godt mot slutten av 2011. Her skal ha sluttet seg til Al Qaida på Den arabiske halvøy (AQAP), men han ble fengslet i fjor.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 1 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Terje Sundsbø 1 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDu skjønner åpenbart ikke hva du selv skriver. Du har helt rett i at Møreaksen er strekningen Ålesund-Molde. På samme ...
Geir Ole Sætremyr 22 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje Sundsbø""Mener du at motstanden mot Møreaksen skyldes at Stortinget ikke følger opp prosjektene i NTP? Om man kjemper mot bevilgninger ...
Terje Sundsbø 22 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrMotstanden mot Møreaksen spriker i alle retninger. Frp og SV har totalt ulike grunner, og har ingen felles plattform for ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøHusk at inngangen var fergefri E39, oppfatta som ein skulle slippe ferge over Romsdalsjorden, og andre fergestrekningar frå Kristiansand til ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrIngen har betvilt at uten Møreaksen så er fergeavløsning til Otrøya og Gossen et fylkeskommunalt ansvar. Men det ingen av ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse