Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
07 september 2022 07:26
Del på Facebook
Hege Riise har grunn til å være fornøyd med sin første samling som sjef for kvinnelandslaget, men hun legger ikke skjul på at hun venter enda mer etter hvert. Foto: Lise Åserud / NTB
Hege Riise har grunn til å være fornøyd med sin første samling som sjef for kvinnelandslaget, men hun legger ikke skjul på at hun venter enda mer etter hvert. Foto: Lise Åserud / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hege Riise fikk to gode opplevelser sammen med spillerne under sin første samling som Norges landslagssjef. Hun sa seg godt fornøyd.

– Det var to vidt forskjellige kamper, med ulike kampbilder, og jeg synes vi mestret begge deler. Så er det noen ting vi må være enda råere på, men når det gjelder hvordan vi ønsker å opptre, synes jeg at vi allerede har fått inn det vi vil, sa hun til NTB etter 5-0-seieren over Albania som avsluttet en vellykket VM-kvalifisering.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Norge dominerte kampen fullstendig og kunne med litt av råskapen Riise etterlyste ha vunnet enda klarere, men laget gjorde mye bra.

– Vi kommer i gode posisjoner, og når vi gjør ting enkelt er det fint. Så kompliserer vi det litt innimellom. Vi kunne ha scoret flere mål, selvfølgelig, men sånn er det alltid. Det er heller ikke bare opp til oss selv. Det er et forsvarsspill også, og de lå der med ti spillere bak.

Albania forsvarte seg med mange spillere, men hadde ikke noe svar på Sophie Román Haugs luftstyrke. I sin første landskamp fra start scoret Roma-spilleren tre mål og leverte også en assist. To av målene og assisten leverte hun med hodet. Målet hun scoret med beinet kom på returen etter Ingrid Syrstad Engens nikk i stolpen, så Albania ble straffet hardt i lufta.

Sterkt gjort

– Sophie er en boksspiller, det er ingen tvil om det. Hun har timingen og alt for å lykkes i lufta. Kampbildet i dag passet henne veldig bra, sa Riise.

Hun kunne knapt ha bedt om mer fra spilleren som skulle erstatte en skadd Ada Hegerberg som midtspiss.

– Det er ofte sånn at når den ene er borte så trer en annen inn i rollen. Det var sterkt av Sophie, sa hun.

Annonse
Annonse

Egentlig var planen at Haug og Celin Bizet Ildhusøy skulle spille en omgang hver på topp, men etter å ha scoret to mål og assistert på ett i første omgang fikk førstnevnte fortsette. Ildhusøy kom i stedet inn for Elisabeth Terland på høyre kant.

– Vi hadde planer for bytter, men da vi fikk det kampbildet og det aldri endret seg så fortsatte vi med Sophie, sa Riise.

God følelse

Også keeper Aurora Mikalsen, som sto arbeidsløs i nesten 90 minutter, fikk en godfølelse da hun reddet straffespark på stillingen 3-0. En svært streng hands-avgjørelse mot debutant Mathilde Harviken fikk ingen konsekvens i målprotokollen da Brann-keeperen kastet seg riktig vei og slo ut.

– Det var det eneste hun gjorde i løpet av kampen, og det var ekstremt godt gjort å holde seg inne i kampen og lese den. Det viser styrke, sa Riise om keeperen som har holdt nullen i sine to første viktige landskamper (fra før hadde hun en kamp i Algarve Cup).

Etter et EM-sluttspill som var tungt for de involverte har den første samlingen under Riise vært en stor opptur. Alle NTB snakket med etter kampen fortalte at de reiser hjem med en god følelse.

– Det er fint at de føler det, og at de har lyst til å være med videre. Det vi har gjort nå er ikke bra nok neste gang, sa Riise, som har planer om å skape et virkelig slagkraftig lag til VM om ti og en halv måned.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Brobygging
@Terje SundsbøI ein uttale til mellom anna E39 Ålesund til Molde, eller omvendt, uttaler Transportforvaltning Midt i SVV (05.03.24) mellom anna, ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Brobygging
@Terje SundsbøEg har vist til forpliktende mål i klimapolitikken. Med gjeldande tiltak er vi langt frå å oppnå dette målet.Så har ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Brobygging
@Geir Ole SætremyrDet kloden ikke tåler, er enormt kraftkrevende ferger. Når Møreaksen avløser 3 fergesamband, blir enorme mengder elektrisitet frigitt, langt mer ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Brobygging
@Terje SundsbøDet akkurat det eg sa, der må vere likhet mellom Loke og Tor. Også reduksjon av farta gjennom Tautratunellen frå ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Brobygging
@Geir Ole SætremyrHurtige trafikkreduksjoner oppnås ved å redusere fartsgrensene i dag på allerede sterkt trafikkerte veier, slik som rundt Ålesund. Uten utviding ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Brobygging
@Terje SundsbøDette vil ramme alle, også der framskrivingane av trafikk er 50+. Naudsynt trafikkauke til å betale tilbake bompengefinansieringa. Sjøl om SVV ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse