Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Redaksjonen
Artikkel
21 september 2022 09:16
Del på Facebook
Fra venstre: Christine Reiten (Assisterende kulturdirektør, Møre og Romsdal fylkeskommune), Tom Rune Eide (lærling), Elin Kanck Lorentzen (leder for innovasjon og utvikling, Møre og Romsdal Fylkeskommune), Roy Arild Tvedt (rådgiver opplæring i bedrift, Møre og Romsdal fylkeskommune) i godt grep av Eren Andre Gjegtvik (coach Kunnskapstrening IT)
Fra venstre: Christine Reiten (Assisterende kulturdirektør, Møre og Romsdal fylkeskommune), Tom Rune Eide (lærling), Elin Kanck Lorentzen (leder for innovasjon og utvikling, Møre og Romsdal Fylkeskommune), Roy Arild Tvedt (rådgiver opplæring i bedrift, Møre og Romsdal fylkeskommune) i godt grep av Eren Andre Gjegtvik (coach Kunnskapstrening IT)

Tom Rune Eide har gjort et vellykket karrierehopp. Nå blir han lærling hos Møre og Romsdal fylkeskommune. Det var et Hackathon som først koblet fylke og talent.

Første lærling

Når Tom Rune blir lærling i mediadesignfaget, blir han også historisk. Han blir fylkets første lærling i faget!

annonse

– Det har vært en spennende reise for Tom Rune. Han har bakgrunn fra fiskeindustrien på Smøla, før han i 2019 skiftet spor. Hos Kunnskapstrening IT har han deltatt i årskurs i spillutvikling, hatt arbeidspraksis og funnet sitt domene innen digital 3D-modellering. Nå var tida inne for et nytt karrierehopp. Vi gratulerer Tom Rune med lærlingkontrakt innen mediedesign-faget, sier Eren Gjægtvik, personlig coach i Kunnskapstrening IT.

Unike koblinger

I Møre Romsdal er det etablert et FoU-prosjekt som skal gi digitale talenter nye muligheter. Partnere i prosjektet er Møre og Romsdal fylkeskommune, NAV Møre og Romsdal og Kunnskapstrening IT.

annonse

– Mange talenter som starter hos Kunnskapstrening IT har gode forutsetninger for å ta overgang til fagopplæring og fullføre f.eks et lærlingeløp. Vår oppgave er å se talentets reelle kunnskap, trene på nye ferdigheter og innpasse dette i fullføringsløp i videregående opplæring.

Det er dette vi har gjort sammen med Tom Rune og i høst jobber vi med knapt 20 andre talenter på denne måten. Det er et utrolig spennende samspill mellom talent, NAV, fylket og tiltaksarrangør som gjør dette mulig, forteller Ole Kristian Myrbostad, prosjektkoordinator.

Hackathon

Det var en planlagt tilfeldighet at fylkeskommunen ble oppmerksom på Tom Rune.

– Vi ble kjent med Tom Rune i et Hackathon, der talenter og utviklere var samlet for å komme opp med ideer på digital historieformidling. Det møtet satte hjulene i gang. Nå er vi glade for å Tom Runes talent ombord i fylkets kulturavdeling, sier Elin Kanck Lorentzen, leder for innovasjon og utvikling, Fylkeshuset i Kristiansund.

Om Digitale talenter

  • Digitale talenter - nye muligheter er et FoU-prosjekt i regionen. Formålet med prosjektet er å skape nye veier til utdanning og jobb for unge talenter utenfor skole og arbeid.

annonse

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Hva sier løgneren som bevisst, og mot bedre vitende, kontinuerlig forsøker å villede folket til å tro at Møreaksen er ...
Anne Mari Sandshamn 15 timer siden Svindyrt med Møreaksen!
@Terje G. FinnøySå enig med deg. Det finnes mange parti som ikke er så ivrig på dette "drømmeslottet". Jeg vet iaffal hva ...
Terje G. Finnøy 1 dager siden Svindyrt med Møreaksen!
Bom og litt til. På Åndalsnes ønskes/kreves det nå fartsdumper ifbm. E136I Steinkjer fikk man E6 rett gjennom byen. Nå ...
@Terje SundsbøTakk det samme til deg og  :)  Jeg ler og masse hver dag :) 
@Anne Mari SandshamnJeg ler masse – bare fortsett å skrive du….
@Terje SundsbøDette er voksen humor det, ikke barnslig slik du ser det :)  Du må aldri bli så voksen at du ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte