Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
25 september 2022 05:50
Del på Facebook
Arkivfoto: KCNA / AP / NTB
Arkivfoto: KCNA / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 25. september.

Nordkoreansk rakettest

Nord-Korea gjennomførte i natt norsk tid en ny rakettest. Ifølge opplysninger fra generalstaben i Sør-Korea dreide det seg om en ballistisk kortdistanserakett. Den fløy 600 kilometer i en høyde på rundt 60 kilometer over jordas overflate. Den høyeste hastigheten var på rundt 5 mach, som tilsvarer drøyt 6.000 kilometer i timen. Raketten falt ned i havet øst for landet, utenfor Japans økonomiske sone.

Zelenskyj ber russiske soldater overgi seg

Ukrainas president oppfordrer russiske soldater til å legge ned våpnene, og han lover å ivareta dem. I sin daglige videotale viser han til Russlands nye lov som skjerper straffen for folk som overgir seg eller som deserterer. Loven henger sammen med president Vladimir Putins kunngjøring om delvis mobilisering av 300.000 russere.

– Det er bedre å avvise innkallingsbrevet enn å dø som krigsforbryter på fremmed jord, sier Zelenskyj, som advarer om at Putin med vitende «sender russere i døden».

Fem unge bilførere ble fotgjengere

Politiet tok lappen fra to unge menn som kappkjørte på E6 ved Biristrand lørdag kveld. de to unge bilistene – begge er i slutten av tenårene – ble målt til 128 kilometer i timen i 80-sonen nord for Gjøvik, opplyser Innlandet politidistrikt. Ytterligere tre unge sjåfører mistet førerkortet andre steder i Innlandet.

annonse

Hus og bil i full fyr

En bolig og en bil sto i brann i et boligområde på Strømmen utenfor Oslo natt til søndag. Det er ikke folk i huset.

– Brannvesenet melder at de har relativt god kontroll. Det er ingen spredningsfare nå, men tilstøtende bolig er evakuert, sier oppdragsleder Henrik Larsen i Øst politidistrikt til NTB klokken 3.30.

Tyskland på gassjakt

Tysklands statsminister Olaf Scholz er i Midtøsten i håp om å sikre avtaler om gassforsyning. Han ankom Saudi-Arabia i går der han møtte landets kronprins Mohammed bin-Salman. Senere på kvelden dro han ti Abu Dhabi for å møte De forente arabiske emiraters president Mohamed bin Zeyed al-Nahyan. I dag avsluttes reisen med et besøk i Qatar der han skal møte landets emir Tamim bin Hamad al-Thani.

Sveits destruerer vaksiner

Myndighetene i Sveits sier de må ødelegge 10,3 millioner doser med Modernas koronavaksine fordi dosene gikk ut på dato i forrige uke. Dosene har en samlet verdi på rundt 280 millioner sveitsiske franc, nær 3 milliarder kroner.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 6 timer siden Den problematiske Tautra-tunnelen
@Anne Mari SandshamnKanskje du skulle lese noe sannferdig, skrevet av fagfolk? https://www.rbnett.no/meninger/i/zrb7k9/romsdalsfjordtunnelen-blir-en-av-verdens-sikreste. Det er Møreaksen som gir mest vei for pengene. Med ...
@Anne Mari SandshamnEnda en god grunn for slike fergeavløsningsprosjekter, så risikerer vi ikke slike uhell.Frank Sve (Frp) er bekymret for fylkeskommunens økonomi ...
Anne Mari Sandshamn 9 timer siden Den problematiske Tautra-tunnelen
Dette er det beste og mest sannferdige innlegg jeg har lest så langt om MA. Gir enda mer grobunn til ...
Anne Mari Sandshamn 19 timer siden Kva er vitsen med gratis ferje, når ferja ikkje går?
@Terje SundsbøJaggu bra den er nede det meste av tiden, ellers kan det lett bli veldig mange ulykker, av bilister om ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Mulighetenes akse – Romsdalsaksen!
Å hevde at tunnelen under Tautra går i et aktivt jordskjelvområde faller på sin egen urimelighet. Se til Japan, der ...
Det er mange gode grunner for å bygge ut fergeavløsingsprosjekter, slik som Møreaksen. Bl.a. fordi fergebommer er nede mesteparten av ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte