Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
05 oktober 2022 06:11
Del på Facebook
Lakseskatten kommer, og lobbyistene vil ikke klare å stanse planene, ifølge Senterpartiets finanstalsperson Geir Pollestad. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Lakseskatten kommer, og lobbyistene vil ikke klare å stanse planene, ifølge Senterpartiets finanstalsperson Geir Pollestad. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Lobbyistene har siktet seg inn på Senterpartiets ordførere for å stanse regjeringens nye lakseskatt. Det vil de ikke klare, sier Geir Pollestad (Sp).

Pollestad, Senterpartiets fremste finanspolitker, beskriver sjømat- og laksenæringen som «en veldig mektig lobbyorganisasjon».

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

– De er mektige og de er overalt, men jeg tror nok ikke de har sjanse til å snu prinsippet om at det kommer en grunnrenteskatt, sier Pollestad til Klassekampen.

Regjeringen la i forrige uke fram forslag om en grunnrenteskatt på havbruk. Skatten vil ta inn 3,65 milliarder kroner fra havbruksnæringen, som skal fordeles mellom staten og kommunene. Et bunnfradrag gjør at den bare treffer selskaper som produserer 5.000 tonn i året eller mer.

Laksenæringens lobbyorganisasjon Sjømat Norge var raskt ute og anklaget Ap og Sp for «å slakte Norges viktigste fremtidsnæring», «slukke lysene i vinduene langs kysten», og «tvinge arbeidsfolk til å henge arbeidsdressen på kroken».

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

– Jeg merker at lobbyen og selskapene kjører veldig hardt på våre lokale tillitsvalgte. Jeg merker også at de kjører på andre partier og får dem til å rette innsatsen inn mot Senterpartiet og at dette liksom er distriktsfiendtlig, sier Pollestad.

Kommunikasjonssjef Øyvind André Haram i Sjømat Norge reagerer skarpt på framstillingen om at «lobbyen og selskapene kjører veldig hardt» på Sps lokalpolitikere.

– Det er ikke det vi gjør. Det er tull. Vi regner på hva dette vil koste, basert på det regjeringen har lagt på bordet, og vi ser at det får katastrofale konsekvenser, sier Haram.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

En trist men almen betraktning over politikere som sparer med å kutte i velferd.  Det er fint du tar opp ...
Geir Ole Sætremyr 1 timer siden Når utredninger er systematisk feil
@Terje SundsbøEr påstanden din at kostnad ikkje spelar inn?Kva er kostnaden du refererer til i dei prosjekta i Vestland?
Terje Sundsbø 3 timer siden Når utredninger er systematisk feil
De demokratiske prosessene har i valg på valg gitt flertall for de partier som er for Møreaksen. Derfor er Møreaksen ...
Terje Sundsbø 22 timer siden Når utredninger er systematisk feil
@Geir Ole SætremyrJeg har slått meg til ro med at du ikke lenger hevder det er umiddelbar mannskapsmangel på fergene. Det du ...
Geir Ole Sætremyr 23 timer siden Når utredninger er systematisk feil
@Terje SundsbøSitat frå deg:""Allerede i dag er det problemer med mannskapsmangel, og fergeavganger må kanselleres""Etter mi tolking skriv du at i ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Når utredninger er systematisk feil
@Geir Ole SætremyrDet er dine utsagn og påstander mine spørsmål dreier seg om. At du aldri svarer, tjener deg til liten ære. ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse