Annonse
NTB
Artikkel
NTB
25 november 2022 09:57
Del på Facebook
Vi brukte vårt internasjonale betalingskort for over 30 milliarder kroner mer i årets tredje kvartal sammenlignet med samme periode i fjor. Foto: Erik Johansen / NTB
Vi brukte vårt internasjonale betalingskort for over 30 milliarder kroner mer i årets tredje kvartal sammenlignet med samme periode i fjor. Foto: Erik Johansen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Internasjonale betalingskort brukes stadig mer. I årets tredje kvartal benyttet vi det for over 30 milliarder kroner mer sammenlignet med samme periode i fjor.

I alt ble det registrert bruk for 144 milliarder mot 113 milliarder kroner, en økning på 27 prosent, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Beløpet fordelte seg likt på kortbruk over internett og bruk av kortene utenfor nettet. I 3. kvartal i fjor var det fortsett nedstenginger på grunn av pandemien, og beløpet med kortene var da større på enn utenfor nettet.

Netthandelen har likevel fortsatt å øke. Det ble registrert betalinger og overføringer over internett for 72 milliarder med norske og internasjonale betalingskort i 3. kvartal i år. Tilsvarende tall for i fjor var 60 milliarder kroner.

Netthandelen med varer har økt moderat det siste året, mens det ble kjøpt betydelig flere tjenester i form av reiser og kulturopplevelser på nettet i årets tredje kvartal enn under pandemien.

I 2020 og 2021 skjøt netthandelen fart, og nordmenn begynte å bruke internasjonale betalingskort mer på nettet enn utenfor nettet.

Annonse
Annonse

Dette er en økning på 27 prosent i forhold til ett år tidligere. Beløpet fordeler seg likt på kortbruk over internett og bruk av kortene utenfor nettet. I samme kvartal året før ble 60 prosent av omsetningen registrert på nettet.

Rundt 170 millioner betalinger og overføringer med kort ble gjort over internett. Det er 9 prosent flere transaksjoner enn i 3. kvartal i fjor.

Nordmenns bruk av internasjonale betalingskort over internett fordeler seg med 36 milliarder kroner på kjøp av tjenester, 24 milliarder på kjøp av varer og 12 milliarder kroner på pengeoverføringer.

56 prosent av beløpet over internett ble registrert på norske nettsteder.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 45 minutter siden Slutt med svada Sve!
@Terje SundsbøHenta frå Regjeringa sitt tildelingsbrev til Statens vegvesen for 2025:  "Med regjeringens prioriteringer for tolvårsperioden 2025–2036 er det ikke rom for ...
Arne Almaas 3 timer siden Slutt med svada Sve!
Siden dere kranglefantene har malt dere opp i et hjørne og aldri kan bli enige om hvilke veier som er ...
Ketil Strand Andersen 2 dager siden Etterlyser rømling internasjonalt
TK viser usladdet bilde.
Terje Sundsbø 5 dager siden Slutt med svada Sve!
@Geir Ole SætremyrOgså kvalitetssikringen fra KS2 rapporten viser altså at transportgrunnlaget på Møreaksen, selv med høye bompriser, er større enn med ferge.Utslippene ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Slutt med svada Sve!
@Terje SundsbøEg har bedt om innsyn i Effekt-rapporten som SVV sende til TØI som utfyllende utrekningar som TØI/Dovre skulke kvalitetssikre.Det som ...
Terje Sundsbø 5 dager siden Slutt med svada Sve!
@Geir Ole SætremyrKS2-analysen viser at transportgrunnlaget på Møreaksen, selv med høye bomsatser, er større enn med ferge. Jeg gjentar - dette er fra ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse