Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
09 desember 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Foto: Gorm Kallestad / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 9. desember.

Nei til EU anker Acer-saken til Høyesterett

Etter å ha tapt i både Oslo tingrett og Borgarting lagmannsrett, vil Nei til EU ta Acer-saken til Høyesterett.

Annonse
Annonse

Et enstemmig styre ble torsdag kveld enige om å anke Acer-saken til Høyesterett, opplyser organisasjonens nestleder Erlend Kvittum Nytrøen.

Oljefondet med ny strategi

Oljefondssjef Nicolai Tangen mener de svært urolige markedene skaper muligheter til ekstraavkastning. Det vil han utnytte i større grad i sin nye strategiplan.

De skal tjene mer penger på å gjøre det motsatte av hva andre gjør. På grunn av fondets størrelse – 12.700 milliarder kroner – har kroneverdien av svingningene de siste to årene vært store i begge retninger.

Mistenkelig dødsfall i Indre Østfold

En person er funnet død i Båstad i Indre Østfold. Politiet betegner dødsfallet som mistenkelig. En person er brakt inn til avhør.

Øst politidistrikt melder at de klokka 22.40 torsdag kveld ble tilkalt sammen med helsepersonell til en bolig i Båstad. Der ble en person funnet død.

Annonse
Annonse

Lula saksøker Bolsonaro

Valgkampstaben til påtroppende president i Brasil, Lula da Silva, har anlagt søksmål mot avtroppende president Jair Bolsonaro for maktmisbruk under valget.

I tillegg saksøkes Bolsonaros to sønner og hans visepresidentkandidat Walter Braga Netto. Alle fire saksøkes for å ha forsøkt å påvirke valget ved å gå til angrep mot landets valgsystem og for å forsøke å bygge opp støtte til et militærkupp.

Irans ambassadør til Tyskland innkalt

Irans ambassadør til Tyskland er innkalt etter at det ble kjent at en iransk demonstrant har blitt henrettet, sier en diplomatkilde til AFP.

Kilden ga ingen ytterligere detaljer om innkallingen. Tidligere torsdag slo Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock ned på henrettelsen, og sa at det iranske regimets forakt for menneskeliv er grenseløs.

Færre milliardærer i verden

Antallet milliardærer i verden har skrumpet inn grunnet Russlands krig i Ukraina, stram pengepolitikk, børsfall og Kinas økonomiske vansker, ifølge en oversikt.

I mars 2022 var det 2668 dollarmilliardærer i verden – 87 færre enn året før, viser oversikten til Sveits' største bank UBS, som er en av verdens største formuesforvaltere.

(©NTB)

Annonse
Annonse
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 14 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøTabell 4.3, kolonner for avsette midler periode 23-. Der finn eg ikkje beløp. Kanskje tar eg feil?
Terje Sundsbø 16 timer siden Grunnsolide Møreaksen
@Tor HansenHvilke penger finnes allerede for fastlandsforbindelse til Gossen? Tror du pengene til Kjerringsundet vil være tilgjengelig? Fastlandsforbindelse til Otrøya og ...
Terje Sundsbø 16 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrI tabell 4.3 på side 49 er det ulike tall for «Lønnsomhet» og «Kostnad». Hvilken kolonne mener du angir avsatt ...
Tor Hansen 18 timer siden Grunnsolide Møreaksen
@Terje SundsbøMøreaksen gir ikke fastlandssamband til Gossen, ekstraregningen for dette er sist angitt til 4,7 mrd. ved bygging av Møreaksen. Så ...
Geir Ole Sætremyr 18 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøKor mykje pengar er sett av. Kan du lese det av tabellen? Og samfunnsnytten?
Terje Sundsbø 19 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole Sætremyr«Tabell 4.3 Justert portefølje, sortert etter kriterier for porteføljestyring» på side 49, er E39 Vik – Molde nummer 7 i ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse