Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
04 januar 2023 06:05
Del på Facebook
Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, onsdag 4. januar.

Høringsfrist for forslaget om lakseskatt

Finansdepartementet har sendt på høring forslaget om å innføre grunnrenteskatt på havbruk med virkning fra og med 1. januar 2023. Regjeringens forslag om grunnrenteskatt vil sikre fellesskapet omkring 3,6 milliarder kroner årlig i skatteinntekter, men forslaget har møtt mye motbør fra næringslivet og politikere rundt om i Norge, også blant grasrota i Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

Annonse
Annonse

Sjømatrådets årskonferanse

Sjømatrådet oppsummerer sjømateksporten for 2022, forventninger for 2023 og årene framover. På konferansen vil det blant annet bli holdt innlegg om posisjonen for næringen, trender internasjonalt, initiativ for bærekraft og de ulike bransjene. Konferansen starter klokka 10.

Boligprisstatistikk 2022

Eiendom Norge holder pressekonferanse fra klokka 11 om boligprisstatistikk for desember 2022.

Melodi Grand Prix

NRK lanserer artistene som skal delta i Melodi Grand Prix 2023. Lanseringen starter klokka 13.

Annonse
Annonse

Politisk dragkamp om flertallsleder i Representantenes hus

Republikanske Kevin McCarthy gikk tirsdag på et historisk nederlag da han i tre avstemninger ikke fikk med seg nok partifeller til å bli speaker (flertallsleder) i Representantenes hus i Kongressen i USA. Det skal holdes ny avstemning onsdag.

EU skal diskutere felles koronatiltak

EU-landene skal diskutere felles tiltak for å hindre koronasmitte fra Kina. Flere EU-land, blant dem Italia, Frankrike og Spania, har innført obligatorisk krav om negativ koronatest for alle som ankommer fra verdens mest folkerike land.

Tredje renn i den tysk-østerrikske hoppuka

Hoppeliten skal i aksjon i tredje og nest siste renn i den tysk-østerrikske hoppuka. Onsdag står hoppbakken i Innsbruck for tur, med rennstart klokka 13.30. Halvor Egner Granerud vant både i Oberstdorf og Garmisch-Partenkirchen og leder den prestisjetunge turneringen sammenlagt foran polakkene Dawid Kubacki og Piotr Zyla.

Fjerde etappe i Tour de Ski

Det er duket for fjerde etappe i Tour de Ski i Oberstdorf, med 20 km jaktstart fri teknikk menn klokka 11.15 og 20 km jaktstart fri teknikk kvinner klokka 14.30. Johannes Høsflot Klæbo har vunnet alle de tre foregående etappene og leder klart sammenlagt. Tiril Udnes Weng ligger som nummer to sammenlagt bak svenske Frida Karlsson.

(©NTB)

Annonse
Annonse
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 45 minutter siden Skrot fergene
@Terje SundsbøI forutsetningene for Nasjonal transportplan 2018-2029 var det lagt til grunn 4-felts veg på hele strekningen E39 Ålesund-Molde. Prioriteringen i ...
Terje Sundsbø 52 minutter siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrHvilket regnestykke til SVV er basert på skiltet hastighet? Kom med rapporten.
Geir Ole Sætremyr 1 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøKom med rapporten frå SINTEF. Men, heile regnestykket til SVV på reisetid er basert på skilta hastighet. 
Terje Sundsbø 2 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrDu viser til egne erfaringer, jeg viser til beregninger utført av Sintef. En fartsgrense er ikke minimumshastighet.Et fornuftig utgangspunkt for ...
Geir Ole Sætremyr 3 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøDette regnestykket må du spesifisere, også energibruken som biler vil bruke på omveien. Ta med i talla også den oppgitte ...
Terje Sundsbø 3 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrOm du tar strømforbruket på Tautratunnelen, legger til strømforbruket som bilene med fergen Vestnes-Molde vil bruke over fjordkryssingen, så vil ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse