Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
27 februar 2023 05:35
Del på Facebook
Politiet var på plass for å fjerne aktivistene som demonstrerer inne i resepsjonen til Olje- og energidepartementet. De demonstrerte mot vindturbinene på Fosen. Foto: Rodrigo Freitas / NTB
Politiet var på plass for å fjerne aktivistene som demonstrerer inne i resepsjonen til Olje- og energidepartementet. De demonstrerte mot vindturbinene på Fosen. Foto: Rodrigo Freitas / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til 27. februar.

Politiet fjernet aktivister fra Olje- og energidepartementet

13 aktivister ble båret ut av Olje- og energidepartementet av politiet etter at de ikke fulgte pålegget om å fjerne seg. I tretiden ble de kjørt til politihuset i politibil med blålys. Greta Thunberg var til stede og støttet aktivistene.

Annonse
Annonse

Aksjonistene reagerer på at vindturbinene på Fosen, som Høyesterett har sagt at er ulovlige, ikke er revet.

Sammen med Norske Samers Riksforbund Nuorat har Natur og Ungdom planlagt en større demonstrasjon mandag morgen der målet er å blokkere alle inngangene til Olje- og energidepartementet.

«Everything Everywhere All at Once» vant topprisen under SAG-utdelingen

Storfilmen «Everything Everywhere All at Once» vant den gjeveste prisen under nattens utdeling av Screen Actor Guild (SAG) Awards i Los Angeles.

Filmen vant prisen for enestående prestasjon utført av et skuespillerensemble, noe som gjør filmen til en storfavoritt foran Oscar-utdelingen i mars.

Filmens hovedrolleinnehaver Michelle Yeoh vant også prisen for beste kvinnelige skuespiller, mens Ke Huy Wuan og Jamie Lee Curtis vant priser for sine biroller.

Annonse
Annonse

Ytterligere 200 mistet jobben i Twitter i helgen

Minst 200 av Twitters ansatte mistet jobben lørdag kveld. Det tilsvarer rundt 10 prosent av de 2.000 ansatte som fremdeles jobbet for selskapet.

Lørdagens runde med oppsigelser var den største siden Twitters eier Elon Musk i november fortalte de ansatte at han ikke hadde flere planer om nedbemanning, skriver avisen The New York Times.

Elly Schlein valgt til ny leder for Italias største opposisjonsparti

Sentrum-venstre partiet Det demokratiske partiet (PD) i Italia har valgt 37-åringen Elly Schlein til ny leder. Til tross for å ha ligget etter på meningsmålingene, beseiret Schlein motkandidaten Stefano Bonaccini med 54 mot 46 prosent av stemmene i ledervalget.

Schlein har lovet å gjøre partiet mer radikalt for å utfordre den regjerende koalisjonen ledet av Giorgia Meloni fra ytre høyre-partiet Italias Brødre (FDI).

Rekordinvesteringer for Nordfund

Statens investeringsfond for utviklingsland, Nordfund, økte sine investeringer i 2022. Nordfund økte sine investeringer med 20 prosent til 6,5 milliarder i 2022. Det er rekord for det statlige selskapet.

Dette inkluderer investeringer i en nytt klimainvesteringsfond, som er rettet mot fornybar energi i utviklingsland. Også i 2020 og 2021 økte Nordfund investeringene sine, med henholdsvis 20 og 10 prosent.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse