Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Steinar Melby
Artikkel
09 mars 2023 09:58
Del på Facebook
Både styreleder Linda Dalseg Høvik og nestleder Stig Anders Ohrvik ble gjenvalgt på Nordmørslistas årsmøte 7. mars. Foto: Inger Johanne Ohrvik / Terje Holm
Både styreleder Linda Dalseg Høvik og nestleder Stig Anders Ohrvik ble gjenvalgt på Nordmørslistas årsmøte 7. mars. Foto: Inger Johanne Ohrvik / Terje Holm

Både styreleder Linda Dalseg Høvik og nestleder Stig Anders Ohrvik ble gjenvalgt på Nordmørslistas årsmøte 7. mars 2023.

Med seg i styret fikk de Gunnar Frisnes Bjerkestrand, Britt D ́Angelo og Per Martin Kjønnø. Britt D ́Angelo er ny i styret, mens Per Martin Kjønnø er tilbake etter en periode som varamedlem. Per Martin Kjønnø er dessuten valgt som valgkampleder frem mot kommune- og fylkestingsvalget 2023, en rolle han har hatt både i 2017 og 2019.

annonse

Utfordringene er de samme

Nordmørslista går på med friskt mot og stiller til valg for fjerde gang i 2023. Mange trodde at Nordmørslista skulle bli et engangstilfelle da Nordmørslista ble stiftet og stilte til valg for første gang i 2015, men stiller nå altså til valg for fjerde gang.

–De største utfordringene vi hadde på Nordmøre i 2015, og som førte til at Nordmørslista ble stiftet, er de samme utfordringene som vi har i dag, sier Linda Dalseg Høvik og Stig Anders Ohrvik i en pressemelding fra Nordmørslista.

annonse

Mangler fremdeles noen underskrifter

Det eneste som gjenstår for at Nordmørslista skal stille til valg i 2023 er å samle inn nok underskrifter. Siden Nordmørslista ikke er registrert i partiregisteret, må de samle inn nok underskrifter hver gang de stiller til valg.

–Vi håper velgerne vil gi oss fornyet tillit i 2023, men for at det skal være mulig å stemme på oss må vi faktisk ha nok underskrifter. Merk også at vi trenger din underskrift både for å stille til kommunevalg og til fylkesvalg. Via vår nettside er det enkelt å finne linker til hvordan du gir oss dine nødvendinge underskrifter, sier Stig Anders Ohrvik.

Årsmøtet vedtok to resolusjoner

Årsmøtet vedtok to resolusjoner som vi siterer direkte fra en pressemelding som ble sendt i etterkant av årsmøtet.

1. Det er fortsatt behov for oss
Nordmørslista ble stiftet som en reaksjon på skjevfordeling i Møre og Romsdal, som kuliminerte med vedtaket om å plassere det såkalte «fellessykehuset» for Nordmøre og Romsdal på Hjelset i Molde kommune på bekostning av sykehuset i Kristiansund.

Så lenge skjevfordelingen fortsetter, så lenge fylkeskommunen består, og så lenge sykehuset i Kristiansund er truet, er det fortsatt behov for oss.

Våre viktigste saker:

 • Fødeavdeling og traumeenhet ved SNR Kristiansund
 • Ferge Aure-Hitra
 • Avløse eksisterende fergestrekninger på Nordmøre:
  • Halsafjordsambandet
  • Solskjeltriangelet (Talgsjøen, Edøyfjorden og Vinjefjorden)
  • Todalsfjordprosjektet
 • Opprettholde tilbud ved videregående skoler på Nordmøre
 • Videreutvikle utdanningsmuligheter ved Campus Kristiansund
 • Sørge for tilstrekkelig tilgang til energi på hele Nordmøre

Nordmørslista går til valg i 2023 for å fortsette å kjempe for et likeverdig tjenestetilbud på Nordmøre.

2. Demokratiske beslutninger

Mindre enn åtte prosent av befolkningen er medlem i et politisk parti. Av de som er medlem i et politisk parti er det enda færre som er aktive. Likevel er det ofte ikke i bystyresalen, i fylkestinget eller på stortinget viktige beslutninger blir tatt. Formelt sett blir det selvfølgelig avholdt voteringer i disse forsamlingene. Men i praksis er beslutningene ofte allerede tatt, på partienes gruppemøter, årsmøter, landsmøter og sentralstyremøter.

Som folkevalgte opplever vi noen ganger at beslutningene er tatt enda tidligere i prosessen. Kommuneloven sier at alle saker skal ha forsvarlig saksbehandling. Men innimellom føles det som de viktige beslutningene i praksis er tatt allerede i saksbehandlingen. Handlingsrommet er for lite til at vi egentlig har noe reelt valg. Noe av årsaken til at det føles slik, er selvfølgelig at rammeoverføringene fra staten er alt for små, slik at de valgmulighetene vi står overfor egentlig ikke er til stede.

Nordmørslista vil at befolkningen skal bli lyttet til, og at befolkningen skal ha anledning til å uttale seg. Ikke bare i en høring i etterkant av en beslutning som allerede er tatt, men som en del av beslutningsgrunnlaget i forkant av de politiske og de administrative prosessene.

Like viktig er det at de endelige beslutningene blir tatt i folkevalgte forsamlinger, av folkevalgte som står til ansvar overfor velgerne. Politikere kan byttes ut dersom velgerne ikke er fornøyd.

Nordmørslista har jobbet for befolkningen på Nordmøre siden 2015. Nå ber vi om fornyet tillit i 2023. Stem på Nordmøre. Stem på deg selv. Stem på Nordmørslista.

Styret 2022–2023Nytt styre fra 07.03.2023
Styreleder Linda Dalseg Høvik Linda Dalseg Høvik
Nestleder Stig Anders Ohrvik Stig Anders Ohrvik
Styremedlem Arnfinn Vaag Britt D'Angelo
Styremedlem Kjell Dahl Per Martin Kjønnø
Styremedlem Gunnar Frisnes Bjerkestrand Gunnar Frisnes Bjerkestrand
Varamedlem Alf Aasgård Alf Aasgård
Varamedlem Per Martin Kjønnø Miranda Sandnes

annonse

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 12 timer siden Skandalene fra Frp omkring Møreaksen
Pressen fungerer som sandkassen til den privatpraktiserende stortingspolitikeren fra Frp, som kontinuerlig sprer om seg med «fake news» om Møreaksen, ...
Hva sier løgneren som bevisst, og mot bedre vitende, kontinuerlig forsøker å villede folket til å tro at Møreaksen er ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Svindyrt med Møreaksen!
@Terje G. FinnøySå enig med deg. Det finnes mange parti som ikke er så ivrig på dette "drømmeslottet". Jeg vet iaffal hva ...
Terje G. Finnøy 2 dager siden Svindyrt med Møreaksen!
Bom og litt til. På Åndalsnes ønskes/kreves det nå fartsdumper ifbm. E136I Steinkjer fikk man E6 rett gjennom byen. Nå ...
@Terje SundsbøTakk det samme til deg og  :)  Jeg ler og masse hver dag :) 
@Anne Mari SandshamnJeg ler masse – bare fortsett å skrive du….
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte