Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
25 mars 2023 16:56
Del på Facebook
Trond Giske leder Nidaros Sosialdemokratisk Forum. Foto: Joakim Halvorsen / NTB
Trond Giske leder Nidaros Sosialdemokratisk Forum. Foto: Joakim Halvorsen / NTB

Trondheim Ap mener at kun de som har medlemskap og bostedsadresse i samme kommune skal telle med i beregningen av delegater.

«Bare de som både har medlemskap og bostedsadresse i samme kommune teller med i beregning av delegater til kommune, fylkesparti og landsmøte», lyder forslaget som skal diskuteres på Trøndelag Aps årsmøte i helgen.

Annonse
Annonse

Forslaget kommer i kjølvannet av en debatt om hvordan partiet skal forholde seg til at mange av medlemmene i Nidaros Sosialdemokratisk Forum er spredt rundt i hele landet, skriver Adresseavisen. Lokallaget ledes av tidligere Ap-nestleder Trond Giske.

Forslaget vil hindre at veksten i Nidaros Sosialdemokratisk Forum kommer andre byer og fylker til gode. Partilaget har mange medlemmer spredt rundt om i hele landet. Over 2.000 av medlemmene til Nidaros-laget er fra andre steder enn Trondheim. Med det nye forslaget vil ikke de som bor utenfor Trondheim gi uttelling noe sted, heller ikke der de bor.

Annonse
Annonse

Trond Giske har tidligere sagt at han vil kjempe for at medlemmene skal representeres inn i landsmøtet. Med Trondheim Aps nye forslag er det et par tusen Nidaros-medlemmer som ikke blir representert på noen måte.

– Vi vil at medlemmene skal få velge om de vil bli representert der de bor eller der de er medlem, men så langt går ikke Trondheim Ap, sier han til Adresseavisen lørdag ettermiddag.

Forslaget som ble presentert på årsmøtet, skiller seg fra det landsstyret i Ap nylig vedtok enstemmig. Det forslaget gikk ut på at medlemmene, også de som har meldt seg inn i Giskes lag, skal gi uttelling til de kommunene og fylkene der medlemmene bor.

(©NTB)

Annonse
Annonse
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrDet betyr at E39 Vik-Molde er prioritert for oppstart første seks år. God helg til deg også.
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Skrot fergene
@Terje SundsbøVi får konkludere medat vi ikkje blir samde om kva som er konklusjonen i SVV sitt innspel til ny NTP. ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrTabell 4.3 på side 49 har 14 kolonner (inklusive de med kun grafikk), hvor kolonne 2 angir navnet på prosjektet. ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Skrot fergene
@Terje SundsbøTabell 4.3, kolonner for avsette midler periode 23-. Der finn eg ikkje beløp. Kanskje tar eg feil?
Terje Sundsbø 4 dager siden Grunnsolide Møreaksen
@Tor HansenHvilke penger finnes allerede for fastlandsforbindelse til Gossen? Tror du pengene til Kjerringsundet vil være tilgjengelig? Fastlandsforbindelse til Otrøya og ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrI tabell 4.3 på side 49 er det ulike tall for «Lønnsomhet» og «Kostnad». Hvilken kolonne mener du angir avsatt ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse