Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
25 mars 2023 16:56
Del på Facebook
Trond Giske leder Nidaros Sosialdemokratisk Forum. Foto: Joakim Halvorsen / NTB
Trond Giske leder Nidaros Sosialdemokratisk Forum. Foto: Joakim Halvorsen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Trondheim Ap mener at kun de som har medlemskap og bostedsadresse i samme kommune skal telle med i beregningen av delegater.

«Bare de som både har medlemskap og bostedsadresse i samme kommune teller med i beregning av delegater til kommune, fylkesparti og landsmøte», lyder forslaget som skal diskuteres på Trøndelag Aps årsmøte i helgen.

Annonse
Annonse

Forslaget kommer i kjølvannet av en debatt om hvordan partiet skal forholde seg til at mange av medlemmene i Nidaros Sosialdemokratisk Forum er spredt rundt i hele landet, skriver Adresseavisen. Lokallaget ledes av tidligere Ap-nestleder Trond Giske.

Forslaget vil hindre at veksten i Nidaros Sosialdemokratisk Forum kommer andre byer og fylker til gode. Partilaget har mange medlemmer spredt rundt om i hele landet. Over 2.000 av medlemmene til Nidaros-laget er fra andre steder enn Trondheim. Med det nye forslaget vil ikke de som bor utenfor Trondheim gi uttelling noe sted, heller ikke der de bor.

Annonse
Annonse

Trond Giske har tidligere sagt at han vil kjempe for at medlemmene skal representeres inn i landsmøtet. Med Trondheim Aps nye forslag er det et par tusen Nidaros-medlemmer som ikke blir representert på noen måte.

– Vi vil at medlemmene skal få velge om de vil bli representert der de bor eller der de er medlem, men så langt går ikke Trondheim Ap, sier han til Adresseavisen lørdag ettermiddag.

Forslaget som ble presentert på årsmøtet, skiller seg fra det landsstyret i Ap nylig vedtok enstemmig. Det forslaget gikk ut på at medlemmene, også de som har meldt seg inn i Giskes lag, skal gi uttelling til de kommunene og fylkene der medlemmene bor.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 6 dager siden Anbefales å ta et besøk til Kvernes
Nå forstod jeg hvorfor det kalles stavkirke!
@Terje SundsbøPunk 1 og 2. Premissene i påstanden er ufullstendig. Vart spørsmålet komplettert med kostnaden for kvar passering målt opp mot ...
@Geir Ole SætremyrHvorfor svarer du ikke på de spørsmålene du får? Det du kaller en ytring fra Rasmus Rasmussen, er en liste ...
@Terje SundsbøEg peika på at Trude Brosvik sa meir. Ja  ho ville ha rassikring av Tokagjelet også. Så det er korrekt. ...
@Terje SundsbøHar du lest protokollen frå Fylkestinget der dei behandla RTP?
@Geir Ole SætremyrVestland fylkeskommune prioriterer ikke rassikring av turistveier og vedlikehold av veiene mellom fergeleiene framfor fastlandssamband til egne innbyggere. De skal ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse