Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
19 april 2023 14:08
Del på Facebook
Møre og Romsdal fylkeskommune vil ha innspill til høringsutsagn til arbeidet med ny Nasjonal transportplan 2025–2036.dal fylkeskommune vil ha innspill til høyringsfråsegn til arbeidet med Nasjonal transportplan 2025–2036.
Møre og Romsdal fylkeskommune vil ha innspill til høringsutsagn til arbeidet med ny Nasjonal transportplan 2025–2036.dal fylkeskommune vil ha innspill til høyringsfråsegn til arbeidet med Nasjonal transportplan 2025–2036.

Hva skal vi i Møre og Romsdal mene om prioriteringer i ny Nasjonal transportplan? Nå blir kommuner og andre relevante aktører bedt om å komme med innspill.

Og det haster. Frist for innspill er satt til fredag 5. mai.

Annonse
Annonse

– Det er en kort frist, men vi håper likevel at det vil være mange som kommer med innspill. Det er en mulighet til å påvirke hva Norge skal prioritere å bygge de neste årene, sier fylkesordfører Line Hatmosø Hoem.

Arbeidet med ny Nasjonal transportplan (NTP) er fremskyndt et år, med bakgrunn i at regjeringen mener at gjeldende NTP 2022–2033 ikke lenger er realistisk gitt de utfordringene som Norge står ovenfor.

Forslag på høring

31. mars leverte transportvirksomhetene sine forslag i arbeidet med ny Nasjonal transportplan 2025–2036. Forslagene er lagt ut på høring av Samferdselsdepartementet og Nærings- og fiskeridepartementet. Nå vil Møre og Romsdal fylkeskommune ha innspill til høringsutsagn.

Transportvirksomhetene er Avinor AS, Bane NOR SF, Jernbanedirektoratet, Kystverket, Nye Veier AS og Statens vegvesen. De hadde to hovedoppdrag tilknyttet arbeidet med ny NTP – et utredningsoppdrag og et prioriteringsoppdrag.

Annonse
Annonse

Høringssaken med lenker til transportvirksomhetene sine leveranser er tilgjengelige på regjeringen sine nettsider.

Må rekke politisk behandling

Samferdselsdepartementet og Nærings- og fiskeridepartementet har satt fristen for høringsutsagn til 3. juli 2023, og for å rekke dette må fristen for å komme med innspill til Møre og Romsdal fylkeskommune sitt høringsutsagn bli fredag 5. mai. Dette skyldes at fylkeskommunen sitt høringsutsagn må behandles i samferdselutvalget 31. mai, i fylkesutvalget 7. juni og i fylkestinget 19. juni. Fylkeskommunen sendte i januar i år ut brev til kommunene med informasjon om høringsarbeidet og fristen for å levere høringsinnspill i mai.

– I korte trekk er NTP en Stortingsmelding om hvordan transportsystemet bør utvikles i en 12-årsperiode, og inneholder i hovedsak prioritert statlige prosjekt. Vi vil oppfordre både kommuner og andre relevante aktører til å komme med innspill til vårt høringsutsagn, sier fylkesvaraordfører og leder i samferdselutvalget, Kristin Sørheim.

Høringsinnspill kan sendes til Møre og Romsdal fylkeskommune innen 5. mai, på e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Praktiske spørsmål kan rettes til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Det vil også bli gjennomført et høringsmøte med kommunene, regionråda i fylket, havnerådene, LO og NHO 21. april kl. 12:00 til kl. 14:40. Møtet vil bli strømme, slik at gjentatte enn dem som er invitert kan følge høringsmøtet på nett.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Denne bekymringen for fylkesøkonomien er berettiget. Som lokalpolitiker som har vært vara i samferdselsutvalget har jeg fulgt økonomien i fylket ...
Geir Ole Sætremyr 17 timer siden Brobygging
@Terje SundsbøFlaskehalsar som er inne er forbi Veblungsnres, Brustuglia på E136,  3 bruer på RV70, E39 Volda til Ørsta. I tillegg ...
Terje Sundsbø 18 timer siden Brobygging
@Geir Ole SætremyrEn flaskehals er en trafikkhindring. Og her er ferger utvilsomt den virkelig store flaskehalsen. Hva mener du en flaskehals er?Jeg ...
Geir Ole Sætremyr 23 timer siden Brobygging
@Terje SundsbøDu veit inderlig vel kva ein flaskehals er.Kva er ditt forslag til korleis Noreg skal nå klimamåla sine?Frank Sve fikk ...
Terje Sundsbø 23 timer siden Brobygging
@Geir Ole SætremyrDu viser til klimamål og rapporter, og til konsekvenser for framtidig veibygging. Om du mener alvor med at flaskehalser må ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Brobygging
@Terje SundsbøI ein uttale til mellom anna E39 Ålesund til Molde, eller omvendt, uttaler Transportforvaltning Midt i SVV (05.03.24) mellom anna, ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse