Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
02 mai 2023 09:00
Del på Facebook
Helga Pedersen mener grunnlaget for et tillitsfullt og godt samarbeid med sentrale miljøer i Arbeiderpartiet ikke er til stede. Foto: Iris Egilsdatter / NTB
Helga Pedersen mener grunnlaget for et tillitsfullt og godt samarbeid med sentrale miljøer i Arbeiderpartiet ikke er til stede. Foto: Iris Egilsdatter / NTB

Helga Pedersen mener grunnlaget for et tillitsfullt og godt samarbeid med sentrale miljøer i Arbeiderpartiet ikke er til stede.

Dette var grunnen til at hun likevel ikke ville stille som kandidat som partisekretær i Ap, understreket hun på NRKs Politisk kvarter tirsdag.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Hun ville ikke utdype hvem hun siktet til med «sentrale miljøer».

– Jeg ønsker ikke være mer presis på det. Det er en helhetsvurdering som ligger til grunn, sa Pedersen.

Endelig beslutning

Søndag ble det kjent at hun trakk sitt kandidatur, og at en telefonsamtale fra partileder Jonas Gahr Støre bidro til beslutningen.

Hun sier hun har opplevd massiv pågang og fått meldinger fra Ap-folk over hele landet. Hun vurderte at hun hadde mulighet til å vinne en kampvotering mot Kjersti Stenseng.

– Men det kommer en hverdag etter landsmøtet også da partisekretæren er nødt til å samarbeide med alle deler av partiet. Det grunnlaget var ikke til stede, sa hun.

Hun avviste kontant at det er en mulighet for at hun ombestemmer seg.

Annonse
Annonse

– Det toget har gått. Jeg kommer ikke til å stille som kandidat.

– Mange opplever ikke rom for diskusjon

Pedersen ville heller ikke kommentere utspillene som har kommet fra flere Ap-veteraner som har kritisert Støres telefonsamtale til Pedersen. På spørsmål om Støre er den rette til å lede Arbeiderpartiet, svarte hun:

– Det er virkelig ikke opp til meg å avgjøre. Det er ikke en diskusjon nå, og det er uansett ikke noe som tilligger meg å ha meninger om.

Pedersen sier det avgjørende for Arbeiderpartiet nå, er å diskutere hva som kreves av politiske og organisatoriske grep for å komme ut av situasjonen partiet er i. Hun beskriver et gap mellom beskrivelser som kommer fra partiet sentralt og den samtalen som foregår på grunnplanet.

– Jeg tror det er mange som opplever at det ikke er rom for å ta de diskusjonene. Det er en forutsetning for å komme oss ut av det hakket vi er i nå, sa hun.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 2 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 13 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 17 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse