Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
15 mai 2023 13:35
Del på Facebook
Meteorologisk institutt tror været blir dårlig over hele landet på 17. mai. Illustrasjonsfoto: Jan Kåre Ness / NTB
Meteorologisk institutt tror været blir dårlig over hele landet på 17. mai. Illustrasjonsfoto: Jan Kåre Ness / NTB

Prognosene for 17. mai-været har endret seg til det verre fra søndag. – Det er egentlig ingen som får det helt fine været på dagen, sier meteorolog.

– Jeg skal være ærlig. Ingen av landsdelene har trukket det lengste strået i år. 17. mai blir den dagen i uka med kjipest vær, men nord og sør har ulike standarder, sier vakthavende meteorolog Eirin Walstad Ristesund ved Meteorologisk institutt til NTB.

Annonse
Annonse

Nord-Norge får temperaturer på rundt 5 grader, vind og regn. Om du får mest vind eller mest regn avhenger av om du bor nord eller sør for Lofoten.

– Nord for Lofoten blir det regn, regn og atter regn. Morgenen begynner med opphold i øst, men fra 10–11-tida blir det regn resten av dagen. Aller mest blir det midt på dagen når alle er ute og går. Paraplyen kan fungere på grunn av lite vind, men det kan bli sludd utpå dagen, sier Ristesund.

Snøgrensa går ned til 200 meter utover dagen, så det kan bli hvitt i høyden.

Fra Lofoten og sørover blir det mer vind enn regn. Selve Lofoten får liten kuling. Resten av Nordland får regnbyger med gløtt av opphold utover dagen og rundt 7 grader.

– Flagget kommer til å vaie godt i Nordland, ler Ristesund.

Aller verst i Trøndelag

– Trøndelag har trukket det korteste strået. Her blir det stiv kuling og regnbyger rett inn Trondheimsfjorden fra nordvest, og det kan bli blaff av sterk kuling på kysten. Det blir også kjølig, med 5–7 grader. Mest regn blir det sør for Trondheimsfjorden, sier meteorologen.

Annonse
Annonse

I Trondheim blir det både vind og regn. I Trøndelag blir det kjølig med 5–7 grader. Snøgrensa går ned til 500 meter, men kan gå lavere utover ettermiddagen og kvelden. Møre og Romsdal får omtrent det samme været med litt mindre vind.

Advarer russen på Vestlandet

Natt til 17. mai vil snøgrensa ligge ned til 200 meter på Vestlandet. Ristesund advarer russen mot å kjøre i høyden, da det blir kaldt og snø.

– Sammenlignet med resten av landet blir det greit på Vestlandet. Her blir det stort sett opphold med litt frisk bris på kysten, men det blir ikke spesielt varmt, sier Ristesund.

Ingen klare vinnere

Østlandet får stort sett opphold med muligheter for sol innimellom. Det blir frisk bris utsatte steder og temperaturer på rundt 12 grader. Ristesund forklarer at det blir hustrig i Ytre Oslofjord og ber folk være oppmerksomme hvis de skal ut i båt.

– Det er egentlig ingen som får det helt fine været på dagen. Men må jeg velge, blir det kanskje Kristiansand som får minst vind og litt høyere temperaturer. Gamle Aust-Agder får også ganske bra vær i indre strøk, sier hun.

Sørlandet for øvrig får 12–15 grader med vind langs kysten og stort sett opphold.

– Vi får ta det været vi får, sier Ristesund.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 1 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 3 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 4 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 4 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Terje Sundsbø 5 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSpørsmålet var: Jernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de ...
Terje Sundsbø 10 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse