Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
18 mai 2023 05:35
Del på Facebook
Foto: Gorm Kallestad NTB
Foto: Gorm Kallestad NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 18. mai.

Ti til sykehus etter mistenkt kullosforgiftning i Sandnes

Ti personer på telttur i Sandnes er sendt til Stavanger universitetssjukehus med mistanke om kullosforgiftning. Tre av dem har alvorlige symptomer, ifølge politiet. Alle ti har overnattet i samme telt og politiet mistenker at en kullgrill i teltet er forklaringen på den mulige forgiftningen.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

– Tre voksne personer har alvorlige symptomer, to av dem var bevisstløse og måtte ha oksygen, forteller operasjonsleder Victor Fenne-Jensen i Sørvest politidistrikt. til NTB.

Antatt Wagner-avhopper som søkte asyl i Norge sier han vil hjem

Den antatte Wagner-avhopperen Andrej Medvedev ønsker å reise tilbake til Russland. Det sier 26-åringen i videoer lagt ut på Youtube.

Medvedev kom til Norge natt til fredag 13. januar. Han ble da pågrepet i Pasvik i Finnmark, mistenkt for å ha tatt seg ulovlig over den norsk-russiske grensen. Han fortalte til norske myndigheter at han hadde hoppet av fra den beryktede, russiske private leiesoldatgruppen Wagner-gruppen.

Medvedev sier nå i en av flere videoer som er lagt ut på Youtube, at han vil reise tilbake til hjemlandet, selv om det kan være farlig for ham i Russland.

Politiet måtte true med våpen under pågripelse i Oslo

Natt til 18. mai har ikke forløpt rolig for politiet i Oslo, som måtte true med våpen for å få kontroll på to menn som var involvert i et slagsmål på St. Hanshaugen. Hendelsen skjedde ved 1.45-tiden etter at flere hadde varslet politiet om de to mennene.

– Den ene hadde en kniv, nektet å slippe den og etterkomme politiets pålegg. Da ser patruljen seg nødt til å både bruke pepperspray og true med skytevåpen, forteller operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt til NTB.

Begge mennene, den ene i slutten av tenårene, den andre i begynnelsen av 20-årene, er pågrepet og satt i arresten.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Nye rakettangrep mot Ukraina

Flyalarmen gikk over hele Ukraina i natt. Det ukrainske forsvaret advarte om mulige russiske rakettangrep over et bredt område fra hovedstaden Kyiv til de sentrale regionene og den sørlige delen av landet. Folk ble bedt om å søke ly.

Forsvaret og Kyivs ordfører meldte tidlig på morgenen at det brøt ut branner to steder i byen som følge av vrakrester etter raketter som var blitt skutt ned av ukrainsk antiluftskyts.

Tiktok forbys i amerikansk delstat

Montana innfører totalforbud mot den populære kinesiske videodelingsappen Tiktok, som første delstat i USA. Det er klart etter at Montanas republikanske guvernør Greg Gianforte skrev under på loven i natt norsk tid etter at den først var blitt vedtatt i delstatsforsamlingen.

Forbudet trer i kraft 1. januar 2024. Fra da av vil det være ulovlig for appbutikkene til Google og Apple å tilby Tiktok innenfor Montanas grenser. Google-eier Alphabet, Apple og Bytedance risikerer dagsbøter på 10.000 dollar for hvert eneste tilfelle der en person bruker Tiktok eller laster ned appen etter denne datoen.

Fire barn funnet i live etter flystyrt

Fire barn er funnet i live etter å ha vært savnet i mer enn to uker etter en flystyrt i den colombianske delen av Amazonas 1. mai. Det var også tre voksne om bord på småflyet, blant dem barnas mor. De tre ble funnet døde inne i flyvraket tidligere denne uken.

Imens fortsatte letingen etter barna, som man antok hadde forlatt flyvraket for å ta seg gjennom regnskogen og finne hjelp. Aksjonen ble beskrevet som vanskelig.

– Etter iherdig leteinnsats fra våre militære styrker har vi funnet de fire barna i live etter at de forsvant i flyulykken i Guaviare. En glede for landet, skrev president Gustavo Petro på Twitter i natt norsk tid.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 21 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøOg da er vi tilbake til kostnadsaspektet som eg skisserte tidlegare, og matching av frekvens og reisetid. I tillegg til ...
Terje Sundsbø 21 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrLike fullt langt mer håndfast enn dine fabuleringer. Og det skisserer et gjennomførbart alternativ for flytting av fergeleiet ut av ...
Geir Ole Sætremyr 22 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøGjelsvik tenker og vil at SVV skal sjå. Mindre håndfast kan det knapt nok bli når han spela opp preludium til ...
Terje Sundsbø 22 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDet er ikke plass til flere rundkjøringer i sentrum. Vi har allerede en ved Roseby øst, en ved Roseby vest ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøDu må sjå på det totale trafikkbildet, inkludert vest for Molde sentrum, rundkjøringa ved Roseby, Fannestrandsveien, Frænaveien etc. Alke utrusta ...
Terje Sundsbø 1 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrTror du det bare er trafikken i den ene retningen som skaper trafikk-kaos? Bli voksen, din barnslige kverulering er ikke Naturvernforbundet ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse