Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
25 mai 2023 10:42
Del på Facebook
Mengden forbruksgjeld og kredittkortgjeld øker i takt med at det generelle forbruket er blitt dyrere. Forbrukerrådet mener norske myndigheter bør etablere et rentetak på 20 prosent. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Mengden forbruksgjeld og kredittkortgjeld øker i takt med at det generelle forbruket er blitt dyrere. Forbrukerrådet mener norske myndigheter bør etablere et rentetak på 20 prosent. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Forbrukerrådet ønsker at myndighetene etablerer et rentetak på 20 prosent. De mener et rentetak kan forebygge økonomisk sårbarhet i husholdningene.

– De høye rentene og gebyrene på forbrukskreditt tvinger mange økonomisk sårbare forbrukere ned i knestående og gjør oss enda mer sårbare. I andre land som vi normalt sammenligner oss med, er et rentetak blitt en del av hverdagen for lenge siden, sier fagdirektør Jorge B. Jensen i Forbrukerrådet.

Forbrukerrådet mener det må bli slutt på at prisen forbrukerne må betale for forbrukslån og kredittkortgjeld, bestemmes av konkurransen i markedet – og at tiden er inne for renterestriksjoner.

– Myndighetene må ta ansvar og sørge for at forbrukerne ikke blir utnyttet i en tid der omtrent alle får det tøffere økonomisk. Å overlate prisfastsettelsen til markedene alene er å unndra seg ansvar i en tid hvor det er viktig at våre folkevalgte står fram. Ved å innføre et rentetak kan man heller gi en hjelpende hånd for å få folk opp og ut av uføret, sier Jensen.

Justiskomiteen skal nå behandle et forslag fra SV om å innføre rentetak. Da mener Jensen at politikerne har en gylden anledning til å bidra til å forebygge økonomisk sårbarhet i husholdningene. Oslo Met har tallfestet at 410.000 norske husholdninger enten sliter med økonomien eller har vedvarende økonomisk problemer.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 4 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 8 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu får bruke energi på å finne ut av Naturvernforbundet sitt formål.
Terje Sundsbø 10 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmålene du får. Er ikke det litt pinlig å representere Naturvernforbundet på en ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu er i det filosofiske hjørnet i dag. Du får ta deg ei misjonsferd, sville for sville,  og sjå kor ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrBurde ikke heller du alliere deg med Frank Sve (Frp)? I følge Hans-Peter Kaaresen blir jo Frank Sve (Frp) den ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse