Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
10 juni 2023 05:35
Del på Facebook
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Foto: Gorm Kallestad / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 10. juni.

Person funnet død i Steinkjer

En person er funnet død i en leilighet i Steinkjer. Politiet betegner dødsfallet som mistenkelig. Ingen er pågrepet i saken.

Annonse
Annonse

Avdøde er identifisert, og at det ikke er noe som tyder på at det er noen fare for andre personer. Alle pårørende er ikke varslet, men det skal være pårørende som varslet politiet om funnet.

Fire barn funnet i live 40 dager etter flystyrt

Fire barn er funnet i live i jungelen etter at et fly styrtet i Colombia 1. mai. – Et mirakel, sier landets president Gustavo Petro.

Flyet styrtet i Amazonas 1. mai og tre voksne er funnet omkommet, blant dem barnas mor. Flyvraket ble lokalisert 16. mai. Små fotavtrykk ga håp om at barna var i live.

– En glede for hele landet, skriver Petro på Twitter. Det er også lagt ut bilder av barna sammen med redningsarbeidere. Det ene barnet er 11 måneder, de andre er 13, 9 og 4 år.

Hotell i Mogadishu under angrep

Et hotell i Somalias hovedstad Mogadishu ble angrepet av al-Shabaab fredag og angrepet fortsatte gjennom natten.

Ifølge det somaliske nyhetsbyrået Sonna dreier det seg om hotellet Pearl Beach, og det meldes om skuddveksling og eksplosjoner. Nettavisen Halqabsi News skriver at minst 15 er drept og titalls skadd.

Annonse
Annonse

Bunnsolid borgerlig flertall på ny måling

Hadde det vært stortingsvalg i dag, ville Erna Solberg og Høyre surfet rett inn i regjeringskontorene. Det viser en fersk stortingsmåling for juni.

De borgerlige får til sammen 93 mandater, mens de rødgrønne har beskjedne 73, svært langt unna de 85 representantene som trengs for gjenvalg.

Når det gjelder prosentvis framgang og tilbakegang er det kun små forskjeller, men Ap går fram med 1,4 prosentpoeng til 18,4 prosent. Høyre står på stedet hvil.

Professor satte rekord: Var 100 dager under vann

Den amerikanske professoren Joseph Dituri – kalt Doktor Dypsjø – har tilbrakt 100 dager under vann.

Det er ny rekord med god margin. Den forrige rekorden tilhørte to professorer fra Tennessee som klarte å oppholde seg under vann i 73 dager.

– Menneskekroppen har aldri vært under vann så lenge. Dette eksperimentet har endret meg på en viktig måte. Mitt største håp er at jeg har inspirert en ny generasjon utforskere og forskere til å presse sine grenser, sier Dituri.

(©NTB)

Annonse
Annonse
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Rolf Erik Pedersen 8 timer siden Skrot fergene
Vil Rasmussen snakke om ressursbruken for å drifte Møreaksen, Vik - Julbøen?Eller passer det ikke?
Rolf Erik Pedersen 8 timer siden Skrot fergene
@Jan Rune HaukvikTautratunellen og Julsundbrua, er meningsløs, Jan Rune. Den vil ikke oppnå noe som er i nærheten av å ...
Terje Sundsbø 13 timer siden Grunnsolide Møreaksen
@Tor HansenMan kan ikke bruke pengene fra Nordøyvegen to ganger – disse pengene kan ikke finansiere flere fergeavløsningsprosjekter.Du har rett i ...
Terje Sundsbø 13 timer siden Grunnsolide Møreaksen
@Tor HansenMan kan ikke bruke pengene fra Nordøyvegen to ganger – disse pengene kan ikke finansiere flere fergeavløsningsprosjekter.Du har rett i ...
Tor Hansen 15 timer siden Grunnsolide Møreaksen
@Terje SundsbøLa oss si at bygger tunnel til Otrøya/Gossen og krysser Romsdalsfjorden via Sekken. Vis man så tar utgangspunkt i det ...
Geir Ole Sætremyr 17 timer siden Skrot fergene
@Jan Rune HaukvikOg då må også linjevalet over Ørskogfjellet vere avklart. Inkludert vurdering av nedbygging av natur og myr på begge strekningene
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse