Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
31 juli 2023 23:20
Del på Facebook
Alt av redningsmannskaper ble kalt ut til Vistdalen i Molde kommune etter at det gikk flere jordskred søndag. Foto: Frederik Ringnes / NTB
Alt av redningsmannskaper ble kalt ut til Vistdalen i Molde kommune etter at det gikk flere jordskred søndag. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Innbyggere i bygda Eidsvåg i Molde får reise hjem igjen etter at de ble evakuert søndag kveld. I andre deler av kommunen er situasjonen fremdeles usikker.

Mandag kveld besluttet Møre og Romsdal politidistrikt å oppheve evakueringen av beboere i Eidsvåg i Molde kommune. Disse får dermed reise hjem.

Annonse
Annonse

– Sperringen på fylkesvei 660 Prestegardsvegen mellom Eidsvåg og Eresfjord er også opphevet, skriver politiet på X/Twitter.

Innbyggerne i Eidsvåg ble evakuert på grunn av kraftig nedbør og store vannmengder. Søndag kveld flommet en elv over sine bredder og fylte Eidsvåg fjordhotell med vann.

Turister og innbyggere sør i Vistdal må derimot belage seg på nok en natt hjemmefra. Dette gjelder dem som befinner seg sør for krysset mellom fylkesvei 660 og vei 6010.

– Etter råd fra NVE har politiet i kveld besluttet å videreføre evakueringen for disse. Bakgrunnen er varselet om mer nedbør og styrtregn i området, opplyser Molde kommune i en pressemelding mandag kveld.

Også for campinggjester i Meringdal er situasjonen fremdeles uavklart.

NVE ute i felt

En rekke veier ble stengt som følge av jordskredene som gikk i Molde kommune søndag kveld. Mandag kveld var flere av disse fremdeles stengt, og de må undersøkes av geologer fra NVE før de kan åpne.

Annonse
Annonse

– Kommunen får naturlig nok mange spørsmål om når disse veiene gjenåpner. Det vet vi ikke. Det er politiet som tar beslutningen om når de kan åpne igjen, etter rådføring fra NVE, opplyser kommunedirektøren på kommunens nettside.

– Vi har nå folk ute i felt som skal vurdere skredsituasjonen i Vistdal, Eidsvåg og Meringdal. Vi gir fortløpende råd til politiet og kommunen for de evakuerte områdene, sier fungerende seksjonssjef Odd Are Jensen i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Foreløpig har geologene vurdert et område i Vistdal som ligger nord for krysset fylkesvei 660/vei 6010. Her har NVE gitt råd om å oppheve evakueringen.

Sendt ut nytt farevarsel

Mandag ble det sendt ut et nytt farevarsel om styrtregn i Molde-området.

Det er viktig å påpeke at det ikke er regional fare for flom- eller jordskred, men områdene der regnbygene treffer, er ekstra utsatt i en styrtregnhendelse, skriver NVE.

Totalt var 64 personer evakuert mandag formiddag, etter at det gikk en rekke ras søndag kveld. I camping- og hytteområdet i Meringdal anslår NVE at rundt 100 personer er isolert.

– Vi vil ikke slippe folk inn i rasområdene før vi vet at det er helt sikkert, sa ordfører Torgeir Dahl i Molde kommune til NTB mandag formiddag.

Han fortalte om en dramatisk situasjon søndag, da styrtregn førte til flere ras rundt om i kommunen, men påpekte at Molde kommune er vant til dette. Dahl berømmet også de rundt 100 til 200 som har vært i aksjon for å hjelpe til.

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 5 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 6 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 6 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 6 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 6 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse