Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
01 august 2023 06:05
Del på Facebook
Foto: Terje Pedersen / NTB
Foto: Terje Pedersen / NTB

Dette er blant de ventede hendelsene tirsdag 1. august.

Nye varslingstiltak i Forsvaret skal være på plass

De nye tiltakene for håndtering av varslingssaker, blant annet om seksuell trakassering, skal være på plass i Forsvaret. Forsvarsministeren innkalte 21. februar forsvarsledelsen, tillitsvalgte for ansatte og vernepliktige og Militært kvinnelig nettverk til et møte for å diskutere utfordringene med seksuell trakassering.

Annonse
Annonse

Storbritannia tar i bruk flytende asylmottak

Etter planen skal de 50 første asylsøkerne sendes til Bibby Stockholm, landets første flytende asylmottak. Asylmottaket ligger på en lekter, som er ankret opp i Dorset i Sør-England. Lekteren har blitt kritisert for å ha dårlige rømningsveier og brannsikkerhet. Dette blir første gang landet tar i bruk en slik løsning for asylsøkere. Etter planen skal lekteren ligge i Dorset i 18 måneder.

Finansministeren og næringsministeren presenterer nyhet på Alta politistasjon

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) inviterer til pressetreff på politistasjonen i Alta. Der vil de presentere et pilotforsøk for politiutdanning i Alta for politimesteren i Finnmark.

Finnmarks politimester Ellen Katrine Hætta har tidligere tatt til orde for politiutdanning i Alta

Arfan Bhatti møter i retten i Pakistan

Terrorsiktede Arfan Bhatti skal etter planen møte i retten i Pakistan. Der vil det bli gjennomført en krysseksaminering av den pakistanske påtalemyndigheten. Rettssaken har blitt utsatt flere ganger tidligere. Bhatti er siktet for medvirkning til terror etter masseskytingen i Oslo 25. juni i fjor. Han ble pågrepet av pakistansk politi få dager etter at han ble etterlyst internasjonalt etter masseskytingen og satt i arresten. Norge har begjært ham utlevert.

Annonse
Annonse

Ekspresidenter for retten i Panama

De tidligere presidentene Ricardo Martinelli og Juan Carlos Varela er blant de 36 tiltalte i en hvitvaskingssak knyttet til det entreprenørkonsernet Odebrecht fra Brasil. Martinelli ble i juli dømt til ti år i fengsel etter at han blant annet skal ha kjøpt et mediehus med penger fra statlige kontrakter gjennom en rekke frontselskaper. Rettssaken varer til 18. august.

Tredje runde i gruppespillet i fotball-VM

Tirsdag blir fire nye land klare for 8.-delsfinale under 3. runde i gruppespillet i fotball-VM, som avholdes i Australia og New Zealand.

I gruppe D spiller Haiti mot Danmark, og Kina møter England. I gruppe møter Portugal VM-favoritten USA, og Vietnam skal spille mot Nederland.

Mandag ble det klart at Norge møter Japan i 8.-delsfinalen. Sveits skal dermed spille mot Spania. Nigeria og Australia har også kvalifisert seg.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 7 dager siden Anbefales å ta et besøk til Kvernes
Nå forstod jeg hvorfor det kalles stavkirke!
@Terje SundsbøPunk 1 og 2. Premissene i påstanden er ufullstendig. Vart spørsmålet komplettert med kostnaden for kvar passering målt opp mot ...
@Geir Ole SætremyrHvorfor svarer du ikke på de spørsmålene du får? Det du kaller en ytring fra Rasmus Rasmussen, er en liste ...
@Terje SundsbøEg peika på at Trude Brosvik sa meir. Ja  ho ville ha rassikring av Tokagjelet også. Så det er korrekt. ...
@Terje SundsbøHar du lest protokollen frå Fylkestinget der dei behandla RTP?
@Geir Ole SætremyrVestland fylkeskommune prioriterer ikke rassikring av turistveier og vedlikehold av veiene mellom fergeleiene framfor fastlandssamband til egne innbyggere. De skal ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse