Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
09 august 2023 05:40
Del på Facebook
Foto: Annika Byrde / NTB
Foto: Annika Byrde / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 9. august.

To mistet livet i ulykke på E39 i Kristiansand

To personer omkom i en frontkollisjon mellom to biler på E39 ved Fidjane like vest for Kristiansand i natt.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Nødetatene fikk melding om ulykken klokken 00.35.

En drøy time senere opplyste Agder politidistrikt at to av de involverte i ulykken er erklært døde av lege på stedet. En tredje person er skadet og sendt til sykehus. Ingen av de omkomne er identifisert. Derfor er heller ingen pårørende varslet. De omkomne satt i hver sin bil.

Listhaug vil ha folkeavstemning om elektrifisering av Melkøya

Frp-leder Sylvi Listhaug vil ha folkeavstemning om elektrifisering av naturgassanlegget på Melkøya.

Hun sier til NRK at hun frykter dyrere strøm og kraftmangel i fylket, og vil at folk i Finnmark skal si sin mening om regjeringens vedtak.

– Innbyggerne i Finnmark, som er de som blir hardest rammet, bør som et minimum få lov til å si ja eller nei til elektrifisering. Jeg tror det kommer til å bli et unisont nei, sier Frp-lederen.

Droner skutt ned i Moskva

Russisk luftvern har i natt skutt ned to droner som hadde kurs mot Moskva, sier hovedstadens ordfører Sergej Sobjanin. Det er verken meldt om drepte, sårede eller ødeleggelser.

Annonse
Annonse

Det russiske forsvarsdepartementet hevder i en uttalelse at Ukraina sto bak droneangrepet, som er minst det tredje nær Moskva på én uke. Russland hevder at Ukraina også står bak de tidligere angrepene. Droneangrepene mot Russland finner sted etter at Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj 30. juli advarte om at «krig» kommer til Russland, og at landets «symbolske sentre og militærbaser» skal være mål.

Kina rammet av deflasjon

Konsumprisene i Kina falt 0,3 prosent i juli, fremkommer det av tall som landets statistiske sentralbyrå la fram i natt norsk tid. I juni var prisutviklingen flat. Man må tilbake til februar 2021 til forrige gang det var fall i prisnivået i Kina.

Deflasjon er det motsatte av inflasjon og beskriver fallende priser på varer og tjenester utløst av en rekke faktorer, blant annet lavere forbruk.

33 døde i oversvømmelser i Beijing

Dødstallet fortsetter å stige i Kina etter at tyfonen Doksuri har dumpet enorme mengder nedbør over den nordøstlige delen av landet. I hovedstaden Beijing har myndighetene nå registrert til sammen 33 omkomne i oversvømmelser. I tillegg er 18 savnet, ifølge tall som var oppdatert i natt norsk tid.

Nesten 1,29 millioner mennesker er rammet av uværet. 59.000 boliger er ødelagt og 147.000 boliger har fått store skader. Mandag denne uken opplyste kinesiske myndigheter at 14 personer er døde i oversvømmelser i byen Shulan nordøst i landet.

Ruud videre i Masters-turneringen i Toronto

Norges tennisess Casper Ruud slo tsjekkiske Jiri Lehecka og er klar for tredje runde av storturneringen i Toronto. Nordmannen vant med settsifrene 7–6 og 6–4.

Storturneringen i Toronto er en del av oppvarmingen til US Open. Ruud spilte seg fram til semifinalen i Toronto i fjor, der det ble tap for polske Hubert Hurkacz.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 13 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Terje SundsbøMed ei dobling av kostnaden fram mot ei eventuell sluttføring i 2040 er det relativ enkel matematikk. Så er spørsmålet ...
Terje Sundsbø 13 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Geir Ole SætremyrJeg registrerer at du antar at bompengene t/r Vik-Molde blir kr. 1.000,- med Møreaksen. Tiden vil vise hvor mye du ...
Geir Ole Sætremyr 16 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Terje SundsbøSlik eg tolkar utrekninga er satsane basert på 2022 prisar etter P50 kalkyle. Så kan det vere at prisauke utover ...
Terje Sundsbø 17 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Geir Ole SætremyrBompengesatsene som KS2-analysen opererer med er basert på at alle kostnadsøkninger utelukkende finansieres med bompenger. Altså ikke en bompengeandel på ...
Geir Ole Sætremyr 20 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Terje SundsbøBompengesatsen som KS2 rekner det til er nesten 500 kroner i snitt t/r Vik til Molde.  Har ikkje grunn til ...
Terje Sundsbø 23 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Geir Ole SætremyrDu viser til kostnadsøkningene beregnet i KS2-rapporten, men bruker lavere bompengesatser enn som er angitt der? Hvor mye lavere er ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse