Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
29 september 2023 00:50
Del på Facebook
Faris Moumbagna gratuleres av Amahl Pellegrino med drømmemålet som ga seier i NM-semifinalen mot Vålerenga. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Faris Moumbagna gratuleres av Amahl Pellegrino med drømmemålet som ga seier i NM-semifinalen mot Vålerenga. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Faris Moumbagna ble Bodø/Glimts helt da Vålerenga ble slått 4-2 i cupens semifinale. Vinneremålet var et flygende saksespark fra aller øverste hylle.

Glimt tok ledelsen to ganger ved Ulrik Saltnes og Faris Moumbagna, men Andrej Ilic utlignet begge ganger med hodestøt på innlegg fra Christian Borchgrevink.

Annonse
Annonse

Kampen sto og vippet og var på vei mot ekstraomganger da Moumbagna i det 86. minutt la seg rett ut i lufta og saksesparket et innlegg fra Fredrik Bjørkan utgbart i mål.

– Det var ren refleks, det er ikke noe man kan trene på. Jeg tenkte jeg kunne forsøke, og det handlet bare om å treffe ballen rent. Det gjorde jeg, sa matchvinneren til TV 2.

På overtid av overtiden scoret Adam Sørensen 4-2 i tomt mål da VIF-keeper Jacob Storevik hadde gått fram på en dødball. Laget var veldig nær utligning, men Nikita Haikin fikk kastet ut armen og slått ballen ut da Eneo Bitris stupte fram for å nikke inn 3-3.

Amahl Pellegrino scoret fire mål da Glimt slo Vålerenga i serien søndag, men torsdagen tilhørte Moumbagna.

Sto og måpet

– 3-2-målet er noe av det sykeste jeg har opplevd på en fotballbane. Jeg visste at Faris er god, men ikke at han er så god, sa Patrick Berg til TV 2.

– Jeg vet ikke hvor han tok den fra. Vi var alle like overrasket, for alle sto bare og måpet, sa trener Kjetil Knudsen.

Seieren betyr at Glimt møter Molde i cupfinale på Ullevaal 9. desember. Det blir et revansjoppgjør for finalen i mai i fjor, da romsdalslaget vant sin femte cuptittel. Glimt jager sin tredje NM-triumf 30 år etter den forrige.

– Vi har lyst til å komme bedre ut denne gang, men det skal spilles mange kamper før det, sa Knudsen til TV 2.

Vålerenga spilte semifinale for første gang på 15 år, men må vente videre på den første finalen og tittelen siden 2008.

Sjokkstart

Glimt lot knapt hjemmelaget røre ballen de første minuttene. Fra avspark hadde laget ballen i 21 trekk. Etter et par kjappe gjenvinninger kom 12 nye Glimt-trekk, og så lå ballen i Vålerenga-målet etter vel to minutter.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Tobias Gulliksen satte fart med ballen innover fra høyre kant og spilte til Patrick Berg, som på første berøring slo en smart stikker til Ulrik Saltnes. Han dro seg rundt Aaron Killi Olsen og tuppet i mål.

– Jeg vet ikke om det er noen som sitter med voodoo-dokker og prikker dem så vi skal slippe inn mål tidlig hver gang. Sånn kan vi ikke holde på, sa Vålerenga-trener Geir Bakke, som var fornøyd med mye at det han så etter skrekkåpningen.

Vålerenga lot seg nemlig ikke knekke og spilte seg inn i kampen. I det 15. minutt kom utligningen etter et flott angrep. Magnus Riisnæs fikk en fin crossball og slo et enda finere innlegg mot lengste stolpe. Der kunne Borchgrevink beine ballen forbi keeper Nikita Haikin og på hodet til Ilic, som stanget den i tomt bur.

Cupdramatikk

Hjemmelaget ga seg ikke radet opp flere sjanser i rask rekkefølge. Mohamed Ofkir skjøt utenfor fra god posisjon før Henrik Bjørdal, Peter Strand og Ilic satte Haikin på store prøver i løpet av et par hektiske minutter.

I motsatt ende av banen fikk Gulliksen ballen i gave fra Elias Hagen, men skjøt rett på keeper Storevik.

Glimt innledet også den andre omgangen best og tok fortjent ledelsen igjen i det 56. minutt. Fredrik Bjørkan fikk god tid til å lade innleggsfoten etter en VIF-klarering, og Faris Moumbagna gikk uhindret opp mellom Olsen og Fredrik Oldrup Jensen og nikket ballen inn.

Svaret kom bare tre minutter senere, da Elisa Hagen førte opp på en kontring og spilte fram Borchgrevink på høyresiden. Kombinasjonen fra 1-1-målet slo til igjen da Ilic knuste Brede Moe i lufta på det presise innlegget fra høyrebacken og stanget ballen i mål.

Kjempesjanser

Begge lag ropte på straffe etter at ballen var borti en motstanderarm, på henholdsvis Olsen og Berg, men dommer Tore Hansen gjorde gode avgjørelser da han det passere.

I det 85. minutt måtte Storvik ut i full strekk for å slå et skudd fra Albert Grønbæk til corner, men minuttet etter var det ingen bønn da Moumbagna scoret sitt drømmemål.

Vålerenga hadde to store sjanser til utligning på overtid. Først nikket Oldrup Jensen et frispark rett på keeper, så kolliderte Haikin med Isak Amundsen slik at Bitri stormet forbi og skulle stupe ballen i mål. På mirakuløst vis fikk Haikin avverget.

– Det var fantastisk keeperspill at han kom seg på rett side igjen, sa Bakke til TV 2.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøOg da er vi tilbake til kostnadsaspektet som eg skisserte tidlegare, og matching av frekvens og reisetid. I tillegg til ...
Terje Sundsbø 2 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrLike fullt langt mer håndfast enn dine fabuleringer. Og det skisserer et gjennomførbart alternativ for flytting av fergeleiet ut av ...
Geir Ole Sætremyr 3 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøGjelsvik tenker og vil at SVV skal sjå. Mindre håndfast kan det knapt nok bli når han spela opp preludium til ...
Terje Sundsbø 3 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDet er ikke plass til flere rundkjøringer i sentrum. Vi har allerede en ved Roseby øst, en ved Roseby vest ...
Geir Ole Sætremyr 7 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøDu må sjå på det totale trafikkbildet, inkludert vest for Molde sentrum, rundkjøringa ved Roseby, Fannestrandsveien, Frænaveien etc. Alke utrusta ...
Terje Sundsbø 7 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrTror du det bare er trafikken i den ene retningen som skaper trafikk-kaos? Bli voksen, din barnslige kverulering er ikke Naturvernforbundet ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse