Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
22 oktober 2023 05:35
Del på Facebook
Foto: Susan Walsh / AP / NTB
Foto: Susan Walsh / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

USA sender flere soldater og våpen til Midtøsten

USA sender ytterligere beredskapsstyrker til Midtøsten. I tillegg sender de ytterligere rakettsystemer, bekrefter forsvarsminister Lloyd Austin.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Det er ikke oppgitt hvor mange ekstra soldater USA skal sende til området. De nye våpnene som settes i beredskap, er et THAAD-missilforsvarssystem og ytterligere Patriot-rakettsystemer.

– Etter grundige diskusjoner med president Biden om nylige eskaleringer fra Iran og dets proxy-styrker over hele Midtøsten, ga jeg i dag instruks om en rekke ytterligere skritt for å styrke forsvarsdepartementets stilling i regionen ytterligere, heter det i en uttalelse fra Lloyd Austin.

Etter utbruddet av Israel-Hamas-krigen har USA fra tidligere sendt blant annet 2000 marinesoldater og to hangarskip med støtteskip til området.

To drept i rakettangrep på Vestbredden

To personer er drept i et rakettangrep mot Al-Ansar-moskeen i Jenin på Vestbredden natt til søndag, melder palestinske helsemyndigheter.

Ifølge den israelske hæren (IDF) var det et av deres fly som angrep en moske de hevder ble benyttet som en «kommandosentral hvor angrep ble planlagt og gjennomført». De betegner de drepte i angrepet som terroroperatører.

Alvorlig ulykke i Kongsvinger

En person er fraktet med luftambulanse etter en utforkjøring ved Kongsvinger natt til søndag. Ulykken framstår som alvorlig, ifølge politiet. Politiet fikk melding om at en bil hadde kjørt av veien i Kongsvinger klokken 2.33.

Ungdomsfest kom ut av kontroll på Romerike

En ungdomsfest med rundt 30 ungdommer i alderen 15 til 18 år på Nes kommune på Romerike kom natt til søndag ut av kontroll. Da politiet ankom stedet, ble det ene vinduet på en av politibilene knust med en stein.

Annonse
Annonse

Politiet gikk ut på X og ba om at foreldre som hadde barn/ungdommer i området, om få dem hjem.

Lederen for en synagoge i Detroit drept

Samantha Woll (40), som var styreleder ved en synagoge i Detroit, ble funnet drept med stikkskader lørdag, melder amerikansk politi. Ingen er så langt pågrepet.

Woll ble funnet utenfor sitt hjem Politiet i Detroit sier de foreløpig har få svar å gi om etterforskningen. De ber befolkningen utvise tålmodighet og ikke trekke forhastede slutninger om hvem som kan ha stått bak drapet, eller hvorfor.

Formel 1: Max Verstappen suveren i sprintløpet i Texas

Red Bulls Max Verstappen, som allerede er verdensmester i Formel 1, vant nattens sprintløp i Texas, USA i suveren stil. Den 26 år gamle nederlenderen ledet uavbrutt fra pole position til mål 19 runder senere.

Over mållinjen var Red Bull-føreren nesten ti sekunder foran erkerival Lewis Hamilton fra Mercedes. Ferrari-fører Charles Leclerc kom på tredjeplass. Verstappen starter som nummer seks i søndagens hovedløp.

Zuccas Minnesota tapte etter spilleforlengelse

Det ble et målrikt oppgjør da Minnesota Wild tok imot Columbus Blue Jackets i NHL natt til søndag norsk tid. Etter 4–4 i ordinær tid vant gjestene etter spilleforlengelse.

Mats Zuccarello scoret ett av målene for Minnesota Wild, som for øvrig var nordmannens første scoring denne sesongen. Zuccarello fikk 18 minutter og 27 sekunder på isen.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 15 minutter siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrEn stadig mer underdimensjonert vei, uten utvidelsesmuligheter. Fergetrafikken må ut av sentrum. Hva er det du ikke forstår?
Geir Ole Sætremyr 13 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje Sundsbø"Fergeleiet kan ikke forbli i Molde sentrum mye lenger."Kva er flaskehalsen?
Terje Sundsbø 13 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDet lederen av Stortingets samferdselskomite uttalte i forbindelse med lanseringen av NTP var nok etter påtrykk fra samferdselsministeren. Slik sett ...
Geir Ole Sætremyr 13 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøLeiaren i Samferdselskomiteen lever på lånt tid, og etter alle solemerker er hans tid forbi ved neste valg.Å flytte fergeleiet ...
Terje Sundsbø 14 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDet er flott at du endelig innser behovet for å flytte fergeleiet ut fra sentrum av Molde, eksempelvis til Mordalsvågen. ...
Geir Ole Sætremyr 17 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøDet er flott at du trekker tilbake løysinga å flytte fergeleiet frå dagens lokalisering i Molde til Julsundet/Mordalsvågen. Det er ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse